Last news in Fakti

12 Юни, 2021 19:47 2 953 18

Два световни проекта преплетоха шпаги

  • g7-
  • един пояс-
  • един път-
  • инфраструктура-
  • сащ

Мащабен инфраструктура проект срещу китайския "Един пояс, един път"

Два световни проекта преплетоха шпаги - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На втория ден от срещите на G7, което се провежда във Великобритания, държавите членки приеха голям инфраструктурен план за по-бедните страни, който се явява алтернатива на китайската инициатива "Един пояс, един път", струваща трилиони долари.

Планът беше обявен от САЩ в кулоарите. Необходимо е да бъдат осигурени близо 40 трилиона USD, с които средства бедните и развиващите се страни да настигнат богатите в областта на инфраструктурата.

Очаква се проектът да помогне на държави в Латинска Америка, Африка или Азия, да се възстановят след пандемията, като се фокусира върху климата, здравеопазването, цифровизацията и борбата за неравенството. Очаква се инициативата да бъде включена в заключителното комюнике на лидерите от G7.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko G class

    77 8 Отговор
    Все повече G7 ми прилича та престъпна организация.
    Нима това не са онази страни които са крали и експлоатирали планета най-много?

    Коментиран от #2, #16

  • 2 Ланс Линк

    45 5 Отговор

    До коментар #1 от "choko G class":

    Извинявай погрешка сложих минус. Прав си същите са
  • 3 Ами

    32 5 Отговор
    Давайте да се присъединяваме към накоя от тези държави, белким оправят поне здравеопазването. От тоя еврогейски съюз файда няма
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нема лаба'о

    44 3 Отговор
    G7 приеха голям инфраструктурен план за по-бедните страни: стригане, доене и гласене.
  • 6 Вива хАмерика

    34 3 Отговор
    Бивши колониални и терористични страни се обединяват за по-нататъчно източване ресурсите на света. Франция и УСА -то оправиха Виетнам, Кмбоджа , Лаос, Либия, сега оправят Сирия. За милионите роби отвлечени от Африка да не говорим. Перу, Салвадор, Хондурас, Куба - процъфтяват под крилото на Обора , Аржентина и Чили потънали до гуша в инфлация пак по тия причини. Чакаме помощ от Канада и САЩ за Венецуела и Колумбия - там интереси имат много хора. Най-добре е в момента Афганистан, процъфтяваща приспективна страна след като краварите се изнасят от там чли бой няколко години. Да живее Америка !

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТИМур

    22 3 Отговор
    Първо, ФАЩ да си оправят Обора, че много се гърми наляво и надясно навсякъде у тях.
  • 9 Не знам ама

    28 4 Отговор
    на България никой нищо не е дал а само се ограбва и пречи да се развива. Не може да строи газов поток за да не пречи на Германия, не може да строи АЕЦ, да развива селско стопанство а да внася боклуци и т. н
  • 10 ужас

    16 1 Отговор
    Включвайте печатницата. 80% ще бъдат откраднати.
  • 11 пешо

    21 3 Отговор
    точно тия не са дали и едно пени, един цент доброволно на някого!
    може и да дадат 40 трилиона, но това значи, че търсят да отмъкнат 400.
    колкото по-скоро станат играчи средна ръка, а малобритания вече почти е, толкова по-добре за света.
  • 12 не може да бъде

    16 0 Отговор
    Идеята на участниците от Г-7 за подпомагане е интересна и благородна.да видим обаче какво по-конкретно се крие в тази идея
    -инфраструктура- да се направят асфалтови пътища ,за тия които ходят боси!?
    -климат -да се затворят всички прозводства/ предприятия ,които според виждането на Г-7 отделят СО2 !?
    -здравеопазване -това е нонс сенс,никакво здравеопазване,всъщност става дума пак за търговия-продажба на медицински услуги още по-скъпи и недостъпни,само че още по-масово предлагани,така че за големите фармацевтични компании да бъде по-удобно !?
    - цифровизация - дали става дума за цифрово управление на тези процеси ,които имат значение за Г-7 или просто подслушване на телефоните на лидерите,както се разбра от скандалите напоследък !?
    -борба с неравенството -ето тук се предавам,със сигурност всички ще бъдат обявени ,че са равни ,даже истаблишментът от Г-7ще бъде обявен за по-равен от другите!
  • 13 Преди десетина години

    18 2 Отговор
    Тези говореха в милиарди.Сега вече им малеят,и ги нямат за нищо.Четиридесет трилиона??? Повече от външния дълг на Печатницата.Но те за себе си,са прави.И аз да имам принтер,на който да си връткам салфетки, с който в целия град да се разплащам за храна,дрехи,мебели,бензин,и никой да не ме попита защо точно тези салфетки са толкова ценни,а дори да ги " колекционира" ще въртят принтера денонощно,365 дни в годината. проф.Иво Христов даде много сполучливо определение какво е $: ...Едни зелени хартийки,който щатите печатат в огромни количества,разпращат ги в цял свят,а всяка държава произвежда със собствени суровини,труд,вкусни ,супер бонбони.Увиват ги в зелената хартийка и е връщат обратно на печатарите.Да си заслаждат живота.Който изяждат бонноните,и пак им връщат зелените хартии.Да произвеждат нови" бонбони' който пак
    да опаковат в същите хартии, за поредна доставка в щатите.
  • 14 МОШЕНИЦИ

    22 2 Отговор
    Видяхме проекта им в СЕВЕРНА АФРИКА, БЛИЗКИЯ ИЗТОК, ВЕНЕЦУЕЛА … където има нефт и газ имат проекти. Не , благодаря ! Господ да пази света от тези ХИЩНИЦИ!
  • 15 един от многото

    15 2 Отговор
    Това Г7 , какво значи? Най вероятно седем глупака , или седем гада!
  • 16 уиски с лед

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "choko G class":

    А какво биха предпочели жителите на Хонгконг ако ги бяха попитали дали да останат колония на Великобритания или да се присъединят към кнр на таварищ си.
  • 17 КОЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вива хАмерика":

    Те и нас ни оправят но тука има един дето пърпори с 200 и немоат да му фанат спатиите
  • 18 цербер

    7 0 Отговор
    Два световни проекта преплетоха шпаги. КРЪСТОСАХА ШПАГИ,А НЕ ПРЕПЛЕТОХА. ШПАГИТЕ НЕ СА ВЪЛНЕНИ КОНЦИ.
Новини по държави: