Last news in Fakti

13 Юни, 2021 17:45 2 232 6

Съседите ваксинират и над 40-годишни

  • турция-
  • ваксина-
  • имунизация

Досега в Турция са поставени 33,3 милиона дози ваксина

Съседите ваксинират и над 40-годишни - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Турция започва ваксинация срещу коронавируса на хората на възраст на и над 40 години, предаде Анадолската агенция. Информацията е на министъра на здравеопазването Фахреттин Коджа.

Досега в Турция са поставени 33,3 милиона дози ваксина от началото на ваксинационната кампания, започнала на 14 януари, според данни на здравното министерство. Над 19,69 милиона души са получили първа доза ваксина, а над 13,65 милиона са ваксинирани вече с две дози.

В Турция досега се прилагат ваксините на китайската компания Синовак и на Пфайзер/Бионтех, като гражданите могат да избират между двата препарата.
Същевременно здравният министър Фахреттин Коджа призова вчера гражданите да се включат като доброволци в стартиралата последна, трета фаза от изпитанията на турската ваксина срещу коронавирус. Той отправи този призив в профила си в Туитър, като посочи, че доброволците могат да се регистрират за участие в изпитанията.

Инактивираната ваксина срещу КОВИД-19, разработвана от екип от университета Ерджийес, бе първата турска ваксина преминала на етап тествания върху хора. В рамките на фаза 1 от изпитанията ваксината бе приложена върху 44 доброволци, а във фаза 2, която приключи на 9 април, ваксината бе тествана върху 250 доброволци.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЙ

    6 20 Отговор
    Кой го интересува какво става при нашият враг
  • 2 Счупи тъпомера

    13 13 Отговор
    Като гледам, ваксинацията дава отрицателни резултати, повече починали от ваксината отколкото от измисления вирус.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Патето Яки

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Счупи тъпомера":

    като те хвани и ти се молиш на господ за въздух тогиз ще ни разкажеш колко го няма, питай патило от свои познати.................правилно ваксинират първо възрастните те умират най много а при нас е бъркотия
  • 4 Браво

    15 2 Отговор
    Страните, които са наследници на Империи винаги са били по организирани.
  • 5 Майна

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Счупи тъпомера":

    Абсолютно си прав, Микович, която нарече това Пландемия и открито се бори с този геноцид, обяви, че жертвите вследствие на тези имунизации ще са над 50 милиона...само в САЩ
  • 6 реалист

    2 2 Отговор
    Евтанизацията с Файзер ще разруши нервната система на хората и ще изпаднат в депресия и др. неврологични заболявания.
Новини по държави: