15 Юни, 2021 08:48 1 372 16

Меркел: НАТО трябва да намери правилния баланс по отношение на Китай

  • нато-
  • китай-
  • германия-
  • ангела меркел

Китай е голяма сила, с която работим по глобалните въпроси, за да напредваме заедно, но същевременно е и съперник

Меркел: НАТО трябва да намери правилния баланс по отношение на Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

НАТО трябва да намери правилния баланс по отношение на Китай, като нито подценява, нито надценява страната, каза германската канцлерка Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

"Ако погледнете киберзаплахите и хибридните заплахи, ако погледнете сътрудничеството между Русия и Китай, не можете просто да пренебрегнете Китай", заяви Меркел пред репортери след срещата на върха на НАТО в Брюксел, предаде БТА.

"Но не трябва и да бъде надценяван, необходимо е да намерим точния баланс", каза тя.

Френският президент Еманюел Макрон омаловажи определянето на Китай от НАТО като глобално предизвикателство за сигурността, отбелязвайки, че то не бива да отклонява съюзниците "от сърцевината на задачите, които има НАТО", посочва Асошиейтед прес.

Мисля, че е много важно да не разпиляваме усилията си и да не сме предубедени в отношението си към Китай. Отношенията ни са нещо много по-широко от военната тема. Те имат икономическо, стратегическо, ценностно и технологично измерение, заяви Макрон на пресконференция.

Той призова да не бъде отклонявана НАТО от многото ѝ други предизвикателства, включително борбата с тероризма и въпросите на сигурността, свързани с Русия.

По думите му Китай е "голяма сила, с която работим по глобалните въпроси, за да напредваме заедно", но същевременно е и "съперник".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Китайците

    7 0 Отговор
    незабравят когато англичаните са пишели на табелите в парковете на Шанхай - "Забранено за кучета и китайци"
  • 2 франкофон✌🏻🇫🇷

    10 1 Отговор
    Гермяния е една много болна нация Туморът на Европа.
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    16 1 Отговор
    Меркел я подслушват, на Макрон му бият шамари по улицата, Байдън бърка децата си ... И ТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ УПРАВЛЯВАТ СВЕТА ‼‼‼‼

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 франкофон✌🏻🇫🇷

    6 1 Отговор
    Германия е една много болна нация Туморът на Европа.
  • 6 Кисинджър Хенри

    7 1 Отговор
    Истината е,че явно само китайците могат и ще се справят с насилието и тероризма идващ от арабския свят, толерастията на западния свят и с нарастващата агресивна алчност на САЩ. Меркел явно го е прозряла. Не са най-готините на света и действително са кофти диктатура китайците. НО пък не са лицемерни като западните страни - директно ти казват ще се прави това което кажа аз, не няма да са задължителни ваксините, а зад гърба правят всякакви правила и закони, за да те задължат да се ваксинираш. Примерно.

    Коментиран от #7

  • 7 франкофон✌🏻🇫🇷

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кисинджър Хенри":

    Гермяния е една много болна нация Туморът на Европа.
    Хенри Кизинджър е немска кypва ефрейн.
  • 8 Някой

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Всъщност света се управлява от едни други много богати хора дето държат федералния резерв на САЩ :))..... и не само него
  • 9 БАЙ Х@Й ‼

    6 0 Отговор
    "Говорейки за възможността за сътрудничество с Москва, президентът на САЩ Джо Байдън имаше предвид Сирия, когато говореше за Либия!"- каза неговият съветник Джейк Съливан. 🤔🤔🤔
  • 10 покруса

    1 0 Отговор
    Меркел: НАТО трябва да намери правилния баланс по отношение на Китай,трябва да си дърпаме очите встрани.
  • 11 Монгола

    5 0 Отговор
    Китай, Русия, Иран, Северна Корея не са хапка за устата на НАТО!
  • 12 1234

    4 0 Отговор
    Празни приказки на натовски форум, изпразнен от съдържание след 1990 . Какво има да се коментира повече? Важен е резулатата, сащ са окупирали европа с бази, и на съскват скапаната колония срешу Русия и Китай. Всичко др са подробности. Въпросът е защо ЕС го позволява? Трябва ли руснаци и китайци да ни освобождават
  • 13 фгнпхх

    2 1 Отговор
    До 2, 4, 5, 7 ти си един много болен човек, пий си хапчетата.
  • 14 Китаец

    5 0 Отговор
    Абе, тва НАТО-то, що не доде да прави учения в Китайско Море?
    Нещо ми се види ,че са им много тънки червата и не им стиска.
  • 15 big

    2 0 Отговор
    Къде е Европа, къде е Китай? Какво отношение има военна организация за защита на Европа от Русия, с Китай? Вярно, НАТО в последно време се превърна в оръжие на САЩ навсякъде по света: Афганистан, Ирак, Сирия и т.н., което няма нищо общо нито с Европа, нито с Европа!
  • 16 Госあ

    1 0 Отговор
    Макроне, ориентирай се на Изток ! За доброто на Франция и света.
Новини по държави: