Last news in Fakti

15 Юни, 2021 15:15 1 532 12

Германските спецчасти няма да бъдат разформировани

  • бундесвер-
  • германия-
  • спецчасти

Командосите ще продължат да действат с помощта на реформа, стартирана преди година

Германските спецчасти няма да бъдат разформировани - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Елитните германски спецчасти КСК ще оцелеят въпреки серията от инциденти, които доведоха до призиви да бъдат разформировани, съобщи днес министърката на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер, предаде БНР, цитирайки Ройтерс.

Командосите ще продължат да действат с помощта на реформа, стартирана преди година, когато избухна скандалът, каза още тя. Създадени през 1996 г., репутацията на спецчастите бе накърнена през 2003 г., когато тогавашният им командир бе принуден да се пенсионира предсрочно след обвинения, че е близък с крайнодесни екстремисти – връзки, които продължиха да преследват звеното.

Миналото лято Крамп-Каренбауер разформирова рота от КСК, след като полицията иззе оръжия и амуниции по време на обиск на имот на един от бойците в източната провинция Саксония. Разследването на случая продължава оттогава.

„Ясно е, че се нуждаем от уникалните способности на КСК“, заяви Крамп-Каренбауер ден след визита в базата на командосите. Бундесверът е разтърсен от няколко крайнодесни инцидента през последните години. През май млад офицер бе изправен пред съд във Франкфурт по обвинение в планиране на атака срещу политици под маскировката на сирийски бежанец с цел да възбуди гняв срещу мигрантите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аушвиц

    13 3 Отговор
    Прекалената толерастия води до събуждането на белите кръвни телца в организма на човечеството.
    Не е далече денят, когато нашият спа-център Аушвиц, пак ще заработи на 3 смени.
    Много тарамбуки, трябва да обслужим. Ще се работи денонощно, какво да се прави?

    Коментиран от #3

  • 2 Смешки

    5 7 Отговор
    След СС-Вафен тия нямат никакви"специални части" а не трябва и да имат! Русия ги отучи по трудния начин,друг начин няма за "арийчетата".Да си кротуват и да посрещат"неарийците" с плюшени мечета,това им е светлото бъдеще..

    Коментиран от #4

  • 3 Ти слушаш ли се като говориш?

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Аушвиц":

    Кой си ти и кого ще "вкарваш" в Аушвиц?! Айде отговори ми простичко,като си такова голямо страшилище..

    Коментиран от #5

  • 4 Ариец

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Смешки":

    Пропускаш, че евреина Сталин трябваше са обедини усилия с така омразните ви капиталисти от САЩ, УК и Франция за да победи държава по малка от Тексас. А ако си ходил в Русия, щеше да знаеш, че там бъдещето е по лошо. Чурки, глад и Г класи на деца от любимата ти партия…

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Аушвиц

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ти слушаш ли се като говориш?":

    Ще ти отговоря.
    Аз съм един човек. Обикновен човек, който цял живот работи и не иска с парите му разни, някакви си да строчт замъци където да обмислят как да премахват човечеството. Не искам с моите пари да се канят и отглеждат тарамбуки на социалка. Защото моите деца отраснаха без лев "детски", защото нямало пари и било "за бога братя не купувайте".
    Аз съм един от гражданите на тоя свят и моят живот тече. Тече и изтича без светлина за мен и подобните ми. И като такъв, аз искам справедливо и жестоко възмездие за тия който ограбват нашите минути живот.
    Не се чуди, много хора мислят като мен.
    Сега да питам аз.
    Кой си ти, че да ми задаваш въпроси? какъв си? Сигурно си от "мигрантите" ,защото само те имат полза от моето мълчание и несъпротивление?

    Коментиран от #10

  • 6 власт

    5 0 Отговор
    Трудно ще се измъкнем от г;й хватката на неолибералите. След поколения , ще се изучава заедно с комунизма .
  • 7 Абе смешник

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ариец":

    Кръстил си се"ариец" тракаш букви и лупаш злобарки,това ти е битието.Ми такива "арийци"като теб с багер да ги ринеш бе брато,кога ще вденеш?!
  • 8 Митко

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ариец":

    Ти ходил ли си в Русия? Аз ходих. Малко преди ковида, ходих по работа там и предтоях веднъж 2 месеца и веднъж месец и половина.
    Това, което казваш е ЛЪЖА или си много заблуден.
    Освен това, в момнента има много свободни камери от различни точки по света, кдъто може да се види накакво прилича Германия и на какво Русия. Защото преди месец се върнах от Германия и Франция. Трябва да ти кажа, че там мизерията и мърсотията която видях е по-голяма дори иот тази тук.
    Така, евреина сталин не е евреин изобщо. Благодарение на него са премахнати доста евреи в ръководството на СССР. За това и се прости с живота така. Последен от тях остана Берия, но и той пи оловна водица и се спомина.
    Западните страни се включват във войната, чак когато виждат, че СССР ще захапе баницата. Брак по сметка дето се вика.
    А ти си толкова ариец, колкото аз съм Пеле.
  • 9 миш

    3 3 Отговор
    Германските части ги разформирова само руснак и никой друг.Има време,да им свалят гяволо от врато още един път.

    Коментиран от #11

  • 10 Абе мишльоче

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Аушвиц":

    Остави големите пледоарии и чуй батко си - много си смотан.Никога,ама,никога не заигравай с Аушвиц,Дахау и тн.за да се правиш на интересен в Мрежата.Това е много болна тема,не я барай,пиши за друго и се "търси" другаде..
  • 11 Баща ти

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "миш":

    Лягай и дремкай,че пак се размечта
  • 12 св гъзис

    0 0 Отговор
    ава, вий пак ли са занимавати с пулитика, ва! я си глейти там риалитата и сериалите и ни са бъркайти, дет ни вий раута!
    гулеми началници станахти, ва!
Новини по държави: