Last news in Fakti

16 Юни, 2021 17:05 1 519 14

Космическото сътрудничество между Русия и САЩ е пример

  • сащ-
  • космос-
  • русия

Това обяви ръководителят на НАСА

Космическото сътрудничество между Русия и САЩ е пример - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сътрудничеството между Русия и САЩ в Космоса показва какви неща могат двете страни да постигат заедно. Това обяви директорът на НАСА Бил Нелсън, цитиран от ТАСС.

Директорът призна, че е провел телефонен разговор със своя колега от Роскосмос Дмитрий Рогозин. Двамата са обсъдили общи интереси.

Признава се, че двете страни имат затруднения в своя диалог. Русия и САЩ обаче имат прекрасно партньорство в Космоса.

В тази сфера те си сътрудничат и постигат успехи. Нелсън и Рогозин са се съгласили да проведат първа среща помежду си.

Това ще стане на предстояща конференция. Двамата смятат, че партньорство извън сферата на политиката е възможно.

Подобни варианти трябва да бъдат търсени.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урааа..

    3 0 Отговор
    Вова и Джо ще фърчат заедно из Космоса! Само да си вземат един сак "хот-дог" и каса "Смирнофф"..
  • 2 Кака Наска

    1 8 Отговор
    Ложа НАСА праща поздрави на Рогозин. Земята е ПЛОСКА. Фишеците и на руснаци и и американци са стигали само до дъното на океана.

    Коментиран от #4

  • 3 СЛАБАЦИ

    3 4 Отговор
    ДЕТ са изостанали поне 59 г.от Водкаджиите са натискат пак при тях че иначе космоса ША го гледат САМО ПРЕЗ ТЕЛЕСКОП... ..
  • 4 АКО Е ПЛОСКА ДЕНЯ НЯМА ДА Е

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кака Наска":

    24 часа навсякъде!!!!!
  • 5 Къде ще

    3 1 Отговор
    Ходите бе,мамини- сладки без руските ракети- носители? Същия Рогозин, когато ви заяви директно,че преосмислят подръжката на МКС,и искат да си изведат и монтират собствена МКС,от 2023 година,без никакво външно участие и финансиране и ви замръзнаха усмивките.Затова сега обърнахте палачинката. Че както си мислите,всичко става само с вашите зелени тапети, изглежда удря на камък.То и вашия Мъскчо има стотици милиарди зад гърба си,но е във рамките на сателит.Нагоре е нула.Опитва се,но или се разпада още при старта,или клюмва към земята,като Марковия,когато слезе от магарица.Само с хартия не става.Иска мозък,нестандартно мислене на гениални умове.Когато Циолковски създава теорията за ракетни двигатели и тяхното ползване,вие трепехте бизони и индианци.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 GnG

    3 1 Отговор
    Руската държавна корпорация "Роскосмос" започна изграждането на първия модул от собствената си орбитална станция. "Първият основен модул за новата руска орбитална служебна станция вече е в експлоатация. Ракетно-космическата корпорация" Енергия "е натоварена да осигури неговата готовност за изстрелване в целевата орбита през 2025 г.", е написал в социалните мрежи във вторник, 20 април, главният изпълнителен директор на Роскосмос "Дмитрий Рогозин.
  • 7 де факто

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Къде ще":

    Ти вярваш ли си въобще на глупостите бе тролче ? Русия въобще не участва в космоса и не е космическа държава.Русия НЯМА да напусне МКС по собствено желание ,а САЩ ще ИЗРИТАТ руснаците от МКС до 2025г. ! Руснаците бяха ползвани само за временни таксита,защото САЩ спряха совалките и докато пуснат новите капсули.Реално Русия заради технологичното си изоставане и бедност ползва 40г. технологии и е затънала в миналия век.А тоя блъф с отделна руска космическа станция го слушаме вече от 10 години насам.Ти вярваш ли си ,че бедни клошари и технологично изостанали бушмени като руснаците ще могат в момента да си направят отделна станция ?! Вашия Рогозин лично заяви "Русия ще напусне Международната космическа станция (МКС), ако САЩ не отменят санкциите върху космическия сектор, които пречат на Москва да изстрелва сателити и да сглобява кораби"
    и още от Рогозин ""Имаме повече от достатъчно ракети, но няма с какво да ги изстреляме"" САЩ е най-дейната космическа държава ,а след тях е Китай и Европейската космическа агенция.Руснаците се превърнаха в едни космически статисти от безпаричие и технологично изоставане.

    Коментиран от #10, #12

  • 8 де факто

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Къде ще":

    И всичко това което си описал важи именно за Русия,ама толкова ти е промито русофилското мозъче, че дори не осъзнаваш реалността ! Докато САЩ и Китай в момента са единствените държави които изследват открития космос,руските възможности стигат единственот до ниво на сателити и до 300-400км. над Земята ! Наясно ли си ,че от както падна СССР ,мижавата Русия няма нито една космическа мисия вече 30 години ? Буквално нито една.И именно трябват умове ,нестандартно мислене и най-вече технолгоично развитие ,а Русия няма нищо от горе изброените и затова е с 100 години назад и с 50 в страни от САЩ и Китай ! Не случайно Русия не произвежда нищо,не спомага с нищо за развитието на света ,а е само държава паразит която граби на говото природните ресурси.Виж само милиардерите в Русия и тези в САЩ.Американските милиардери до един са забогатяли защото са направили дадено нещо което служи на цял свят,докато руските милиардери няма НИТО ЕДИН който да е направил нещо иноватилно,технологично или да служи за света.Всички до един се занимават с грабене на ресурси,защото такъв е потенциала на руснаците като цяло.Акъл за развитие няма ...има само за грабене !

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Пак ти

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "де факто":

    пиша.Когато СССР са имали реализирани програми за планетите от Сл.система в САЩ са пикаели на коприва!
  • 10 GnG

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "де факто":

    Явно, сте ЗАБРАВИЛИ, че СССР ПЪРВИ извеждат в околоземна ОБИТА обитаемата СТАНЦИЯ МИР на 20 февруари 1986 г. ?!

    Помня навремето, водещият специалист на европейската космическа програма, обясняваше, че те са се провалили ( към момента ), понеже не са успели, да абсорбират влагата от въздуха и да преработват урината до вода, каквито системи вече ползвали руснаците !
  • 11 Не е пример

    1 0 Отговор
    Никой не ви вярва. Гледате само кво да гепи те. Пример договора за фъ16 ще бъде ли изпълнен в срок.
  • 12 199

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "де факто":

    По скоро камила ще мине през иглено ухо, отколкото богат човек да влезе в царството Божие
  • 13 ДаЗдраПерМа

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "де факто":

    Космоса се дели на близък и далечен. Първата част е изцяло в частни ръце (окупиран от хиляди фирми ) а втората само в държавни. Руснаците нямат частни космически предприятия а решават задачите общо. Имат си федерална програма до 2025г и си я следват като цяло присъствието им в близкия космос е сравнително минимално в сравнение щатите китай япония
  • 14 От Луната

    1 0 Отговор
    Да не би да се готвят заедно да отпрашат към пространството с еднопосочен билет.