Last news in Fakti

16 Юни, 2021 15:57 2 506 12

Новият европейски план за взаимодействие с Русия

  • ес-
  • жозеп борел-
  • русия

Предлагат се три основни идеи

Новият европейски план за взаимодействие с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нов план за диалога с Русия беше представен от европейският представител за външните работи Жозеп Борел, съобщи Ер Те Ел.

Докладът е изготвен като общо изявление от европейската външнополитическа агенция. Европейският съюз ще се придържа към три основни принципа.

Това са противодействие, сдържане и взаимодействие. Настоящите условия за разширяването на партньорството между ЕС и Русия дават отдалечена перспектива.

Идеята е да се потърси различна динамика, която да постави международните отношения на различна основа. ЕС възнамерява едновременно да противодейства, сдържа и да сътрудничи с руската държава, въз основа на общото разбиране на идеята за прагматизъм.

Жозеп Борел обяви, че планът вече е одобрени от висшите фигури в групата и очаква да бъде гласуван от държавните представители. Това ще стане на предстоящата среща на върха.

ЕС е готов да противодейства на руското правителство на негова и международна територия, като ще следи за спазването на човешките права и да ограничи неговите ресурси за определени действия. Европа е готова да продължи сътрудничеството с Русия по няколко много важни въпроси, където нейната роля е водеща за намиране на напредък.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GnG

    24 1 Отговор
    Това "противодействие, сдържане", предполага ли ВОЕННИ УЧЕНИЯ на НАТО на руската граница и създаване на северно-американски ВОЕННИ БАЗИ в граничещите с Русия европейски държави ?!

    По този начин НАСЕЛЕНИЕТО на Европа трудно може да бъде УБЕДЕНО в "руската агресия" ! :)

    ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ не искат да ВОЮВАТ и да МРАТ, заради КЕФА на БАНКЕРИТЕ !

    Коментиран от #9

  • 2 Да дааа

    14 2 Отговор
    ЕС гтов да противодейства на Руска територия с разтворени буски.
  • 3 не може да бъде

    18 2 Отговор
    На това му се казва след дъжд -качулка.На шефовете в ЕС им трябваха повече от 2 години за да схванат,че като подлагат Русия и Путин на остракизъм,като предявяват безумни обвинения,руснаците ще потърсят съюз с Китай!?И сега се вижда,че Русия подсигурява военния тил на Китай,а Китай подсигурява икономическия тил на Русия!?Тази симбиоза осигурява и на двете държави необходимата сигурност и условия за развитие,както и възможността да се конкурират със западните държави-с това ,с което разполагат разбира се!И следващите 15-20 г.този съюз ще бъде непоклатим-а след това,ще видим /тези които доживеят до тогава/!Аз лично имам подозрение,че след 15-20г.и двете страни ще преминат в настъпление-надявам се/ и логиката го подсказва/,че няма да е военно,а политическо и икономическо!
  • 4 Васил

    16 1 Отговор
    Европа няма никакъв план всичко е една пунта мара.
  • 5 Реалист

    14 0 Отговор
    Русия е перла в короната на света !
    Тя спасявала цели народи, но без да имитира никого !
  • 6 Нов европеец

    12 0 Отговор
    Май ще трябва всички да се съюзат срещу агресора, който разсипа всички читави държавици поради само една "вина", че имаха уж забранени оръжия, а то се оказа че имали - нефт! "Демократизираха" ги по американски. Спре ли да води войни и да граби, САЩ е във вътрешна гражданска война. Тогава ще има американски мигранти и в Русия, у нас и навсякъде където няма война. Това го чух да се разправят старците-комунисти и демократи-капиталисти в парка и то без да си противоречат.
  • 7 Вучич

    0 10 Отговор
    Бугариа е смешна держава. Даде на Путин 3 милиарда за тръба за да може ние србите да имаме газ.
  • 8 На съд

    0 9 Отговор
    Кметицата, учителката по руски да се даде на съд, защото не е изпълнила решение на Общинският съвет на София за демонтиране на тотема на руският окупатор от центъра на София.
  • 9 Пълна лудница !

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "GnG":

    Противодействие и взаимодействие са взаимно изключващи се. Само малоумници в този ЕС!
  • 10 Павел Пенев

    5 0 Отговор
    Този план е фантазия.Основното е дислоциране на НАТО на позициите от 1990 год. прекратяване вмешателствата на ЕС във вътрешните работи на Русия с мотив грижа за правата на човека,отмяна на икономическите санкциите като незаконни от международно правна гледна точка. Ако не, духайте супата,ще бъдете смачкани.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ВЕЛИЧКО

    2 0 Отговор
    Планът си е олигофренски ! Естествено , след като е правен и одобрен от олигофрени ... , но ... този план си има и хубава страна - ще разсмее , естествено , дедя Вова ... какво по -хубаво от това ! ?
Новини по държави: