Last news in Fakti

17 Юни, 2021 08:20 2 515 14

Путин и Байдън доволни от срещата

  • владимир путин-
  • среща-
  • джо байдън

Различията остават

Путин и Байдън доволни от срещата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавните глави на САЩ и Русия постигнаха няколко важни договорки на срещата в Швейцария, съобщи ТАСС.

Договорено е да бъдат върнати обратно посланиците на двете страни. Подновени ще бъдат и дискусиите по няколко основни общи теми.

Американската администрация ще продължи да повдига въпроса за човешките права. Американският държавен глава Джо Байдън обяви, че има реална възможност за подобряване на диалога, въпреки различията.

Той е предложил да бъдат определени различни важни обекти, който да се считат за недосегаеми за нападения по какъвто и да било начин. Държавният глава определи тона на срещата като положителен.

Руският държавен глава Владимир Путин обяви, че двамата са разговаряли на един и същи език. Той смята, че за да се намери реална стабилност, двете държави трябва да се договорят за правила на поведение във всички основни области.

Путин смята, че договаряне може да има по всички въпроси. Той заяви, че разговорът намира положителни решения.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин безспорно е доволен

    39 0 Отговор
    На Джо ще му обяснят до три дни къде е бил,с кого се е срещал,тогава и той ще бъде доволен,може би..
  • 2 един от многото

    17 1 Отговор
    Интересно , пита се Борисов , в тази библиотека дали имат "Винету"?

    Коментиран от #8

  • 3 цербер

    8 1 Отговор
    Путин и Байдън СА доволни от срещата,но "Различията" си остават.
  • 4 Зара

    15 1 Отговор
    Путин каза за различията,не сподели какво са си говорили,но даде да се разбере,че ако американците се държат нагло,ще им бъдат съответно дадени отговори по надлежен ред.
  • 5 Естествено

    7 2 Отговор
    "двамата са разговаряли на един и същи език "- на македонски !
  • 6 Меги

    10 1 Отговор
    Путин е прав. Трябва да има правила на поведение! Недопускането на руски журналисти на пресконференцията на Байдън,говори за предпазливост от страна на американците.Предпазиха го от неудобни въпроси. Впрочем,встъпителното му слово на пресконференцията,сякаш беше писано предния ден.

    Коментиран от #14

  • 7 9777

    4 0 Отговор
    Тука на снимките не се вижда ма бай Дън целата му реч на картончета с големи букви, а Путин кат бок, говори без помошшшш
  • 8 Без майтап

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "един от многото":

    Пич, може да не повярваш,но гледах репортаж по руската ТВ за тази библиотека-там има книги които са по-стари два пъти от държавата наречена САЩ...Швейцарката която го каза това,така се изрази,че видите ли,САЩ са с големи претенции-но исторически са кръгла нула...

    Коментиран от #13

  • 9 хаберих

    6 0 Отговор
    Майтапът си поседя на стол срещу Путин. Путин го слушаше и заради журналистите говореше на руски,но президентът на Русия говори английски. Не е само на Конгречулейшън и на "Винету".
  • 10 3.14К

    4 0 Отговор
    Защо на пресконференцията на Байдън не бяха допуснати руски медии? За какво му беше този табет , който изнесе след пресконференцията?

    Коментиран от #11

  • 11 Къде я гледа

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "3.14К":

    Къде гледа пресконференцията на Байдън? Дори на cnn имаше само откъслечни изявления. Да не са предварително заснети, нещо много отнесено и общо.
  • 12 Палав въпрос

    4 0 Отговор
    Червения килим, който водеше от двора навътре в сградата, беше докаран там от американците, по тяхно настояване. Малко преди срещата една жена го почистваше с прахосмукачка. Руски журналист се доближи до нея и попита: "Този килим е направен специално за да не падне Байдън, нали?"
  • 13 Музейно

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Без майтап":

    От 17век и са били предварително изнесени, както и още 60 музейни експоната. Представяте ли си колко вярват на обкръжението на висшите политици?
  • 14 До 6

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Меги":

    Тази пресконференция имало ли е? Нещо нищо няма за нея, ни въпроси, ни отговори, само откъслечни изявления.
Новини по държави: