Last news in Fakti

17 Юни, 2021 11:57 2 255 10

Голям момент за Гърция

  • гърция-
  • урсула фон дер лайен-
  • кириакис мицотакис

Урсула фон дер Лайен на посещение в страната

Голям момент за Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският председател Урсула фон дер Лайен е на посещение в Гърция, съобщи Катимерини.

Днес трябва да бъде представен гръцкият план за икономическа устойчивост. Урсула фон дер Лайен разговаря с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

Нейното посещение е знак, че гръцкият план получава одобрение. Гърция е сред първите пет страни, които представиха своите планове.

Икономисти обявиха, че той напълно отговаря на европейските стандарти. Гръцкото правителство очаква да получи около осем милиарда евро до края на годината.

Това ще отвори условия за нови двеста хиляди работни места. През следващите седмици страната трябва да получи около четири милиарда евро.

Правителството работи по план за подкрепа на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    8 2 Отговор
    Гърците си чакат милиардите евра от ЕС и пак ще го ударят на узо и сиртаки.

    Коментиран от #9

  • 2 Шпек

    3 0 Отговор
    Голям момент за Гърция ще е ако стрина Урсула занесе н 300 милиарда Ойро компенсация за Втората световна война,които Германия дължи на Гърция.
  • 3 Гост

    5 0 Отговор
    На нас подкрепа не ни трябва! Ние си харчим милярди за язовирчета,магастрилки,поръчки"обществени",самолетчета на картинка,лимозинки,шкафчета,Covid- помощи за НАШИ фирми и като това е само върхът на айсберта ,който обществото вижда! И за кьоравите Европейски лидери стана ясно ,че ако дадът пари,вси идно ги дават на мафията! "А народа наш има 500 годишен стаж!"
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 За гърците винаги е голям момент

    4 3 Отговор
    Ако дойде някой да им даде пари наготово. Също ако могат да излъжат или да откраднат нещо чуждо. Иначе ако ги накараш да работят-стачки, пристрасти, блокиране на граници и всякакви византийски номера
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Защо

    1 4 Отговор
    триете коментарите? Гърция и Румъния ще получат пари от ЕС, България - нищо. Фон дер Лайен ходи на крака в Гърция. Що не се види с онзи смешник Радев и служебното му правителство? 😂😂😂
  • 9 ахъ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "глоги":

    Този път, за самолети /Рафал и Ф35/ и военни кораби ще са...
  • 10 бойчо

    0 0 Отговор
    Ние не сме цвете за мирисане, но съседите са трагедия. Къде им отидоха традициите и историята с която толкова се пъчат, като един човек не работил ни един ден (този от снимката) месеци наред ги държи затворени, чуди се каква още услуга да направи на големите (паспорти за ваксини са негова приумица), кланя се на който от запада му гостува. Та срещу това не се надигна никой. Къде са великите протести от миналото?
Новини по държави: