Last news in Fakti

17 Юни, 2021 15:00 1 811 4

Нидерландия дава разрешение за европейски преговори с Албания

  • нидерландия-
  • ес-
  • албания

Предстои гласуване в парламента

Нидерландия дава разрешение за европейски преговори с Албания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Парламентът на Нидерландия днес ще проведе гласуване за подкрепа на старт на европейските преговори с Албания, съобщи Фигаро.

Очаква се разрешение на преговорите да бъде дадено. През вчерашния ден се проведе голям дебат по темата.

Идеята беше националистите да дадат своята подкрепа. Партията на свободата е един от големите критици на идеята за допускане на преговорите.

Мнозинството в крайна сметка прие, че се наблюдава достатъчен напредък. Припомня се, че това е само началото на Албания по нейното европейско присъединяване.

Албания и Северна Македония вървят заедно в преговорите. Вето за едната държава означава, че и другата не може да продължи.

Решението оставя България като единствената държава, която се противопоставя на преговорите, търсейки ново споразумение с македонското правителство.н


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    12 3 Отговор
    Балканите са предопределени за склад и развъдник на камилари, работна ръка на чистия и приветлив Запад.
  • 2 dbbdbd

    7 1 Отговор
    По смотано име не можаха ли да измислят "нидерландия" можеше "Неандарталия"
  • 3 !!!?

    2 9 Отговор
    На генералите им е у шише ! Точно кремълския парашутист Радев ще трябва да капитулира пред Европа и да оттегли най-важното си "вето" - против влизането на Македония в ЕС. По недостойна политика България не е имала както при генералския режим !!!?

    Коментиран от #4

  • 4 233

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "!!!?":

    Обади се на Зелю Зелев!Тарикати!
Новини по държави: