18 Юни, 2021 17:25 3 715 30

България и Северна Македония да намерят решение

  • българия-
  • андрей пленкович-
  • северна македония

Коментар на Андрей Пленкович

България и Северна Македония да намерят решение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Въпросите между България и Северна Македония трябва да бъдат решени. Това обяви премиерът на Хърватия Андрей Пленкович, цитиран от Слободен Печат.

Хърватия е направила много за осъществяването на преговорите със Северна Македония и Албания. Нейни представители многократно призоваваха за решение на спорните въпроси.

Предстои европейска среща на върха. Хърватският премиер вярва, че това е най-добрият момент за обявяването на дата за преговори с балканските държави.

Страната ще продължи да действа за това. Припомня се документът за развитие на района на Югоизточна Европа.

Той призовава за по-добро сътрудничество и подкрепа за страните, които търсят присъединяване към ЕС. Водещи са икономическото и външно сътрудничество.

Призовават се България и Северна Македония да намерят решения на общите въпроси и да се премине към напредък.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре

    65 2 Отговор
    Бегай да казваш на Турция да намери решение с Кюрдите. Аман от разбирачи
  • 2 Нямам срам пред вас

    38 4 Отговор
    Решението е просто да стават област на България и готово .. с един удар два заека хем ЕС хем НАТО хем и по високи заплати ... Ама ината е голямо нещо

    Коментиран от #21

  • 3 АЛО

    57 3 Отговор
    Я,СИ ГЛЕДАЙ БИВШАТА ЮГОСЛАВИЯ...И НЕ СЕ МЕСИ КАКВО ЩЕ ПРАВИ БЪЛГАРИЯ С БЪЛГАРИТЕ ОТ МАКЕДОНИЯ!

    Коментиран от #29

  • 4 Къуин

    6 0 Отговор
    Ха тея да се орецакали и дега реват. Смях, даго намерят ай-сеъне това решение, или пък не.
  • 5 Последния Софиянец

    14 6 Отговор
    Рашков вика на разпит Бойко Методиев Борисов.
  • 6 Б.Х

    26 2 Отговор
    Чакай сега , това не е държава , това е територия. Няма защо България да се разбира със собствената си територия. Слушат и изпълняват......Това е
  • 7 Васил Ботев

    23 2 Отговор
    При Борис-1 столица на България е била Синги дунум / днешен Белград/ Тоя град е български до "освобождението" . След това "великите сили" започват да късат от умореният ЛЪВ борил се сам срещу османците дошли по суша през Хърватия и по вода от Гърция и Турция

    Коментиран от #8, #26

  • 8 Нямам Срам

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Васил Ботев":

    При Борис 1 се е казвал Болград

    Коментиран от #12

  • 9 Перо

    21 2 Отговор
    Според Пленкович,водещи са отношенията от времето на СФРЮ,но свършиха отдавна. Обикновените хървати имат други разбирания,а тоя живее още с ЮКП!

    Коментиран от #11

  • 10 Да се смесят вода и масло

    15 0 Отговор
    Специалистите знаят как. С емултатор. А това означава да се намери "емулгатор"-а, но и да се знае колко от него. При: Архиви, история, историци или поне регистратори. Може ли някой, някъде да издири от дата 07 юни 1946 г Заповед от Сталин с участието на Кимон Георгиев за начало на създаване на македонска "нация". Диалект с претинции на "език". Каква е спойката?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Брабинеца

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Нямам Срам":

    Не, казвал се е Алба БолгарикА

    Коментиран от #13

  • 13 Брабинеца

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Брабинеца":

    От там е започвала и при Ихтиман е завършвала
    Силва магна булгарика - Голямата българска гора
  • 14 Нещо забравиха

    16 0 Отговор
    ЕЕее...,те хърватите как намериха решение на спорните въпроси със сърбите? И въобще немериха ли решение? Защо ли си спомням за кървави операции и геноцид? Нещо бързо забравиха собствените и на сърбите простотии.
  • 15 Перо

    10 2 Отговор
    Пленкович знае ли,че и в РСМ и в БГ живеят повече български македонци от всички нови пришълци за последните 70 г. Какви условия може да искат те?
  • 16 жжжжжж

    3 0 Отговор
    датата е 29.02 .2040 г
  • 17 Българин

    12 3 Отговор
    След българина по просто нещо е македонеца. Пак българин, но покръстен от сърбите на " велик македонец".
  • 18 Когато Казваме Западни Бълкани

    1 2 Отговор
    Как ще се Казва Българския език???
    Западно Бълкански ???
    Затова се казва Федерална Република България.
    Официялен Език Български и Майчинезик.
    Моля ви да правите неща който бяха пиар на гн Б.
    Те бяха за онова време. Сега много неща се промениха включително концепцията. Затова е подобре да се казва Федерална Република България. И всичко да продължи като една държава с 4-10 щата. 250000 армия двукамерен 357 Федерално Народно Събрание. Федерално Правителство. Неможем да кажем нищо за ЗАПАДНИ БЪЛКАНИ - бивши юго страни те неса с нас целия център е преместен не в България а към
    Други страни който нямат интерес от това сдружение.
  • 19 смерш

    15 0 Отговор
    Хърватия де факто се интересува от Албания, а от сев.мак.дотолкова доколкото там прогресивно нараства албанската диаспора!
    Всяко решение в ущърб на Православието ,каквото беше решението за Косово,устройва римокатолицизма,част от който е хърватия!
  • 20 !!!?

    2 4 Отговор
    Говорит Москва: Не слушайте САЩ, а слушайте нас !!!?
  • 21 Хем

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Нямам срам пред вас":

    и по-високи цени и инфлация и милиарди дългове ! Мерси.
  • 22 Скопие лъжат че са бедни!

    0 3 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube

    Коментиран от #25, #28

  • 23 Полковник РУМНО

    7 2 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.

    Коментиран от #24

  • 24 Jeep

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "Полковник РУМНО":

    Caмо дето нa гърците никой не им cе меcеше, a зa нac, кой кaк получи трибунa cе чувcтвa длъжен дa дaвa препоръки, че и нaклон нa политикaтa ни.
  • 25 Другия с коня

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Скопие лъжат че са бедни!":

    Ами златото на Александър от Македонско е в Москва,пич.При златните запаси на Царство България и архива му - в Москва!!!

    Коментиран от #27

  • 26 И ..да живее Янка Такева! Ура!

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Васил Ботев":

    Аз също не се срамувам! Хърватия се намира на източния бряг на Дарданелите 😏🎃
  • 27 Национализация на Дънди Прешъс

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Другия с коня":

    Златните кюлчета от българските златни запаси не са там а са в Лондон.Това злато трябва да бъде върнато и съхранявано в България както постъпиха Франция, Германия,Русия и други държави!
  • 28 Еми

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Скопие лъжат че са бедни!":

    Въобще не съм се замисляла и сещала дори за съкровището на Александър Македонски.Сега чак като прочетох ми стана чудо къде е наистина и защо толкова малко монети са оцелели от империята му
  • 29 БългарияНадВсичко

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "АЛО":

    Джамбазчето заюзаев чака България да го моли за признаване на българите в рсм , за да почне да се пазари като на ориенталски пазари,да получи отстъпки Нищо срещу Всичко.Предложението е гавра с България и той се гъбарка с нас , защото ще ни сложи след гюптите /циганите / и хунзите /племе от пакистан / , а заедно с нас и хърватите. Така подчертава , че македонците нямат нищо общо с българите , че са древен народ , с претенции за Български територии /Благоевград и Кюстендил / , защото там живеело македонско малцинство /стотина платени от сърбия и македони от ОМО , но с присъда срещу България/.Ще ни вземат и кирилицата и 14 века от историята и Охридската архиепискохия.и всичко. Правдата и истината е на наша страна.Сега не сме след НЬОЙ , а след Дейтън .Искате малко от краднатите от бок о Бок ..лука кинти , за са обясним на света на чия страна е правдата. македонските лидери са много подготвени за разлика от нашите главоци. , подли демагози , вероломни измамници , но проглушиха света , че са им длъжни , без те да жертват от своята измислена мтология нищо. Събудете се страхливи и тъпи български политици и дипломати.България винаги от вас е губила и страдала.Не е само да си герой на бойното поле. Съседите от нас винаги са яли бой , но на преговорите ни взеха всичко.Давайте смело , разобличавайте грубо и безцеремонно , назовавайте нещата с истинските имена , накарайте ги са ке оправдават и обясняват ТЕ , а не НИЕ.Българският народ е зад вас , не се страхувайте
  • 30 Скорпи

    1 0 Отговор
    Не виждам как ще стане това.И една камара време да се разтягат локуми,пак ще дойде време да се кажат основните неща...език....история....Както казаха братята македонци,примерно.цар Самуил,за политиците да е един а в учебниците да бъде друг...Няма такъв филм.Локумите до време..
Новини по държави: