19 Юни, 2021 11:01 27 859 90

Защо полицаи и мутри преследват 22-годишно момиче

  • чечения-
  • полицаи-
  • мутри-
  • гей-
  • момиче-
  • русия-
  • халимат тарамова-
  • хомосексуалисти-
  • човешки права-
  • чечня

Халимат решава да избяга от вкъщи, където я бият, наказват и заключват

Защо полицаи и мутри преследват 22-годишно момиче - 1

Тя е в положението на десетки други жертви на авторитарни режими - жертва е, но е представена като престъпник. Халимат Тарамова е на 22 години, живее в Чечня и е гей. Комбинацията може да е смъртоносна, защото хората ЛГБТ в този район са подлагани на физическо насилие и преследване, а някои са и убивани, пише "Свободна Европа".

В четвъртък стана ясно, че тя е все още жива след няколко дни на преследване, в което участват държавни власти, полицаи и обикновени мутри. На 4 юни Халимат решава да избяга от вкъщи, където я бият, наказват и заключват. Заедно с приятелката си тя успява да стигне до района на Дагестан, където има дом за жертви на домашно насилие.

"Дом" е силно казано, всъщност това е четиристаен панелен апартамент в Махачкала, в който се крият жени. Най-често това са жени с малки деца, които са били пребивани. Няколко доброволки, които също са били преследвани от мъжете си навремето, се грижат за тях, докато някаква щастлива развръзка не им позволи да заминат за по-далечно и сигурно място. Два дни след като намира този временен подслон, Халимат записва видео обръщение към полицията на Руската федерация. Тя казва, че доброволно е напуснала дома си, защото животът ѝ е под заплаха. Моли ги да не издават местонахождението ѝ, ако случайно го установят.

Работата е там, че Халимат не е просто едно от хилядите чеченски момичета, а дъщеря на Аюб Тарамов - бивш началник на администрацията на Чеченската република, а после - първи заместник на министъра по жилищните въпроси. На 10 юни кварталният полицай, заедно с група униформени, група цивилни мъже и група мъже в маскировъчни дрехи нахълтва в апартамента, който служи за подслон, извежда оттам всичките 6 жени и ги откарва в участъка. Халимат и приятелката ѝ изчезват. Случаят предизвика паника сред правозащитните организации, защото разкри мястото за закрила, изложи всичките жени на риск да се върнат при насилниците, но също и заради Халимат.

Женската организация, която поддържа апартамента, публикува видео от нахлуването на мъжете, на което се вижда, че сред тях е и лично бащата на Халимат. Самата 22-годишна жена се появи в друг видеозапис в четвъртък. В него тя каза, че е у дома, че се чувства добре и че никой не нарушава правата ѝ. През това време приятелката ѝ е била качена на самолета за Санкт-Петербург. По думите ѝ Халимат през цялото време е повтаряла, че всеки момент властите на Чечня могат да я открият и че това означава тежки изтезания или смърт. В последните четири години Чечня е синоним на разправата с общността ЛГБТ, организирана на държавно равнище. На изтезания са подложени стотици, ако не и хиляди хора с различна сексуална ориентация. През 2017 се съобщава за трима убити, точният им брой към днешна дата не е известен. Има хора в неизвестност.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    119 21 Отговор
    преписвача деня на хумора и сатирата мина...ако не знаеш....можеше де си запазиш пасквила за догодина...

    Коментиран от #7

  • 2 Защото

    59 16 Отговор
    Бяга от вируса
  • 3 ученик

    119 24 Отговор
    абе аз съм виждал гейове, и знам как изглеждат, това на снимката не е гей, а младо момиче, и как е забременяла и е родила дете, ако е гей

    Коментиран от #5, #9, #25

  • 4 гларуса

    158 18 Отговор
    Всички участници в нашио прайд да хващат самолета за Чечня и да ходят да протестират в знак на подкрепа.
  • 5 разбрал

    84 6 Отговор

    До коментар #3 от "ученик":

    Лесбийка у бе , какво не си разбрал . И те могат да раждат.

    Коментиран от #34

  • 6 Диверсант

    70 21 Отговор
    Защото няма разлика между соросоитен шпакловчик 😁 и защото нефтените кладенци на краварите пресъхнаха в Чечня

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Реалист

    36 7 Отговор
    Замалко да объркам намеренията си:) то било педрасче:)

    Коментиран от #82

  • 9 Диверсант

    30 3 Отговор

    До коментар #3 от "ученик":

    Е като си виждал, кажи тогава кое е ГЕЙ..?? Това на голямата снимка или малката

    Коментиран от #71

  • 10 Благодаря ти

    25 80 Отговор

    До коментар #6 от "Диверсант":

    Развесели ме!
    В кочината Русия още клечат на турски клекала в миризливите комуналки.

    Ха ха...хах...

    Коментиран от #16

  • 11 ученик

    48 9 Отговор
    е какви хубави джамии им е построил Рамзан Кадиров, защо не ходи да се моли там, в женското отделение, и да е щастлива, къде е тръгнала да бяга, ще я намерят и в Германия, там има хиляди чеченци, сигурно половината от тях са агенти на властта, и пак ще я върнат, ако баща и наистина е толкова влиятелен
  • 12 biri

    52 10 Отговор
    " Халимат Тарамова е на 22 години, живее в Чечня и е гей. Комбинацията може да е смъртоносна, защото хората ЛГБТ в този район "

    Това същество гей ли е или лесбийка не се разбира от статият и така и онака. Кои кого свари в тъмното.

    Коментиран от #66

  • 13 стоян георгиев

    23 52 Отговор
    голям смях са тия руснаци.обявяват че нямало геове в чечня ,а дъщерята на един от местните шефове се оказа лезбиика.сега местните дрогари ще ни обявят как тва не било вярно.смях!то дрогари и киркоров не е геи,просто така си изглежда.хахахахаха!тва че ще претрепат чеченката нищо няма да промени,ще си има пед.ри в русия дори и след това!

    Коментиран от #15

  • 14 друг избирател

    19 27 Отговор

    До коментар #7 от "Избирател":

    А аз ще гласувам за Мая Манолова и нищо няма да обяснявам.
  • 15 Сузана

    38 14 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Ти си гледай във вашата кочина , че там гейовете бият бият политиците на ВМРО който май са като тях.

    Коментиран от #20

  • 16 козия рог

    46 14 Отговор

    До коментар #10 от "Благодаря ти":

    Бе на вас сороснята само тоалетни и банани ли са ви проблемите !
  • 17 ДаЗдраПерМа

    53 8 Отговор
    тази статия е с много ниско качество, история на глезено дете израснало в богато семейство. Омъжва се 2016г (а сега е на 22г.) но не се разбира с мъжа и избягала от къщи. Сега и лепят лгбт етикети защото баща и зам министър в правителството на Кадиров.
  • 18 Пабло Ескобар

    12 20 Отговор
    Откога да убиеш някого е престъпление??!
  • 19 7744

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Избирател":

    хапчетата, хапчетатаа...
  • 20 стоян георгиев

    28 41 Отговор

    До коментар #15 от "Сузана":

    аз си я гледам нашата кочинка и ако не бяхте вие дето се правите на руснаци повече от самите такива щеше отдавна да не сме кочина дрогарко.в българия единствените бели християни дето идват като бежанци са от русия или украина.демек колкото и да сме кочина е много по-добре от любимата ти русия.затова и вие путиноидите нещете да видите русия даже и на снимка,въпреки че обявявате колко били добри и правилни нещата там.що не пратиш детето там ,а сузанке?да учи ,да работи, да почива или просто да си живеее?що го гласияш ,я за лондон ,я за берлин или ню йорк?вземаш пример от кака курнела предполагам и тя като теб хвали русия ама дебеличкото джендърче замина за ню йорк типично по съветски!смях!

    Коментиран от #29, #37, #44, #53

  • 21 Kcaniba

    16 8 Отговор
    Общо взето пропагендни истории
  • 22 Къш

    13 6 Отговор

    До коментар #7 от "Избирател":

    Къш бе гей коминтерновски.

    Коментиран от #24

  • 23 пешо

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Избирател":

    на много правилно място те е хванала логореята! на най-правилното! :D
    хубаво би било изредените от теб първопроходци, начело с б.ой.кикев, да пояснят на популацията като как се отнасят към стамбулската конвенция, 27-мия пол и т.н.
    капиш?

    p.s. заптиетата, преди да се захванете да триете (усърдно!), вземете накарайте някой грамотен да погледне пасквилчето. даже пълния член, с извинение, не сме научили къде се... таквоз... туря.
  • 24 пешо

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Къш":

    обратното на коминтерновски е. ваш си е. носител на... знаете си.
  • 25 кака

    18 9 Отговор

    До коментар #3 от "ученик":

    Имам позната лезбиика,тя също искаше да си има дете.Избра си мъж който й хареса,разпита го за здравословното състояние на него и за родови болести.Той е много интелигентен мъж.И така тя се срещаше с него докато забременя.После му каза че не са един за друг,и се разделиха.Тя роди момиченце.Той и понятие си няма че има дъщеря.Детето вече е доста голямо момиче,и мисли че баща й не е жив.

    Коментиран от #33, #51

  • 26 Дениз!! Никой, него интересува Хамилад

    20 4 Отговор
    Не ни занимавай с глупости!! НАПИШИ, НЕЩО ЗА БИЯЧИТЕ НА СТЪКИ?? ИМАЛИ ОЩЕ НАЧАЛНИЦИ В" НЕЛЕГАЛНОСТ" В ОТПУСКА?? КАКВО СТАНА С ТЕЗИ ОТ СПИСЪКА НА МИЛИОНЕРИ ТЕ ОТ ОВШОРКИТЕ??? КАК Е ИМЕТО НА ШЕФА НА ЧСИ С 15 МИЛИОНА В ОВШОРКАТА В ЛЮКСЕМБУРГ???
  • 27 ипона майката

    10 23 Отговор
    Кадиров, Путин са деспоти на престъпници!
  • 28 dbbdbd

    6 6 Отговор
    Тези са толкова *** надминават и онези камилари луда територия
  • 29 Shadow Fiend

    21 13 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Не не е по добре от Русия,България е тотална кочина благодарение на такива като теб!
  • 30 Друга тема

    5 5 Отговор
    Може ли да ми помогните да живея по добре ? Все пак и аз съм човек и имам нужда от свеж въздух и хубав живот !
  • 31 стоян георгиев

    18 26 Отговор
    като не е добре чии го дириш тук бе дрогар?сбираи багажа и тръгваи за крим!как пък един не отиде бе?един не си прати от вас децата натам или да хвана пътя за путинландия.все напирате за европа или сащ.все западни дрешки,коли,технологии... търсите.еи я въпросната чеченка.сложлиа си хаелоронче ,прическа направила и се мъчи да прилича на анджелина джоли,а баща и с три метра мустаци лъжи местните колко било добре докато ги обира.та само за там сте всичките фенове на путин,кадиров и т.н. да ви дадат четворната лопата и да ви забравят някъде в таигата.тва е единствениея ви начин за превъзпитание.иначе ще сте като живков,нинова или руските подобни,дето първата работа им е да пратрят деца и внуци с крадените парици далеч от русия.

    Коментиран от #35, #38, #47

  • 32 БиБи Кинг

    3 13 Отговор
    Бати Тупи румби цела Алкашиа четверт век па никой ништо не казва, таа трагнала да се показва колко е напред с матреало! Ониа целува момченца по коремчеата и не само, па таа отива да се жалва каде а разходили бесплатно до милициата!Каде е он па каде е она? Е го я си кундиме Бойковина три мандата и оште пет нема я пуснеме а тука се пише за неква де никой я не брои за бройка шо е обратна дее! Има ли справедливос питаме? Пемберугите родни така са си свикнали да си стоиат на партер с по безгашти пред Бацо че вообште не обраштат внимание на хорските неволи! Тежко им е пашкат ма не марморат шо това им е сатба!Затва од другио месец че продалжиме да налагаме испитанио модел каде кой дава на Бацо после и той зема ма не забрава каде е задалжен до де Бацо го не освободи од длажнос, нале?Айде номер пет на еденайсети,да се не наложи да свириме на тромпет, ма кожен! Внетен бехме нали?
  • 33 Гост

    22 2 Отговор

    До коментар #25 от "кака":

    Това нормално ли ти се струва? Правилно ли е? Добре ли е за детето, да го обречеш да живее без баща, само защото си решила да изтарикатиш природата?
  • 34 Не разбрал

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "разбрал":

    А как се опрошават
  • 35 Гост

    17 13 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Стуенчо, дяда, не се напиняй много, ще вземеш да измислиш нещо умно. Научи разликата между путинист и русофил, пък тогава прави определения и давай препоръки. Между двете има толкова общо, колкото между д3ендър и евроатлантик. И не гони хората от домовете им, че като ти чета разбиранията, явно си отвчера на тази земя. Тези, които пъдиш, са тук много преди теб и са построили онова, което твоят татю е окрал след 89-а, че да ти напълни тикв04а с прозападни ценности. Ние сме ходили в Русия, живяли сме и сме работили там по 5 години, когато ти си бил поредният п0х0тлив поглед на мама. Овършахме де що рускини набарахме и някои от нас си ги доведоха и тук, та си направиха цели родове с по няколко поколения, вече. Да се не окаже, че и ти си плод на подобна авантюра. Я си провери родословието.

    Коментиран от #73

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гост

    29 11 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Вие, нек@дърнит€ б€зд@рници, докога ще се оправдавате с комунисти и русофили? Живяли сме през соца, но нито един комунист не се оправдаваше с царя, нито със швабите, нито с трите национални катастрофи преди соца. През соца хората построиха всичко, повтарям ВСИЧКО, КОЕТО ИМАШ ДА РАЗПОЛАГАШ ДНЕС: електроснабдяване; водоснабдяване; пътища; язовири; детски ясли; градини; училища; институти; фабрики; курорти; болници; здравеопазване; хранително-вкусова промишленост; животновъдство; земеделие........ Вие, чедата на демокрацията, какво построихте, питам? Посочи ми едно нещо и кажи, ей това направихме ние. Кое е то?

    Коментиран от #45, #56, #72

  • 38 уиски с лед

    10 17 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Последните избори показаха, че мурзилажа в България е между изчезващите животинските видове. Пасолите на кремль правят всичко възможно да ги извадят от Червената книга на изчезващите видове, но без успех.

    Коментиран от #74

  • 39 ХАХАХА

    16 7 Отговор
    БРАДЯСАЛИЯ БЪРЗО ГИ ЛЕКУВА ОТ ЛЕЗБИЙКА ВЕДНАГА СТАВА НОРМАЛНА НЯМА ТЪНГА МЪНГА ЩЕ СИ ПРОКАРВАТЕ ГЛОБАЛИСТКО-САТАНИСТКИТЕ МИЗЕРИИ В ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ ...

    Коментиран от #49

  • 40 Към автора

    9 9 Отговор
    Денис, паразит, пиши за някой нормален където ги тероризират. Слугинаж на кой си?

    Коментиран от #43

  • 41 КРОКОДИЛА

    5 3 Отговор
    ЗАЩОТО И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА ПРОТИВ НАРОДА - СТАДОТО .........................БЕДНОТО СТАДО .....................................
  • 42 платка

    2 4 Отговор
    ИСКАТ ДА Я ЕЖЪТ
  • 43 Диверсант

    7 5 Отговор

    До коментар #40 от "Към автора":

    По обяд са пристигнали трима чеченци в България и търсят АГЕНТ ДЖАМБА 😁😁😁
  • 44 трола стоян георгиев

    9 11 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    От 2012г всеки ден пиша коментари в сайта. В началото ползвах ника десислава димитрова, после стоян георгиев, а последните години и други никове за да не се набивам на очи. Твърдя че имам частен бизнес и изнасям някакви неща, но не казвам какви. Компетентен съм по енергетика, икономика, история и селско стопанство. А вече разбирам и от хомосексуалисти!
  • 45 отговарям

    11 7 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Трола стоян и другите подобни нему не са чеда на деокрацията. Мнозинството от мрънкачите са започнали съзнателния си живот през социализма. И понеже по рождение са мързеливи и некадърни, но с амбиции и его, трябва няко да им е виновен. Комунистите са им виновни че по онова време не са успяли да се уредят. А и за днешните си несгоди удобно се оправдават с ДС, комусти и т.н. котопак не успяха да се качат на влака и да завлачат от "демократичното" разпределяне на благините.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 много си ограничен

    12 6 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    "как пък един не отиде бе?един не си прати от вас децата натам..." Сега по същество за поредната ти лъжа/мисъл, показваща ясно нивото ти. До към средата на 90-те българите ходехме в Русия да работим. Това беше останало като политика от предишното управление. Но поради г-*золизническата политика на костов и други "бивши" комуняги/ новоизлюпени демократи, нашите решиха че ще отречем всичко руско за да се слагаме на запада и ще работим за западни и турски интереси. Соътветно Русия спря да търси работници за временна заетост от България и на наше място започнаха да идват турци. А на запад започваше все по-остро да му личи нуждата от нова работна ръка и след 10-на години от как спряхме да ходим в русия, ни вкараха офизиално в ЕС за да може свободно да източват работна ръка от новата си колония. Ако беше работил някога, вместо да лапаш центове, можеше и да ги знаеш тези неща, но 30г на соросоидна хранилка си оказват влияние върху развитието ти.

    Коментиран от #75

  • 48 😲😄😄

    7 7 Отговор
    Че пък чак ляв тротоар.... изобщо не е виждала скоростния лост затова е исперкала.Не пердах а веднага някой хубавец,засукан да и завърти пипето и ще започне да мисли само за млечице.Само това ще я оправи,обичта и хубавото ласкаво яко мушкане навред
  • 49 Много хубаво правят

    9 3 Отговор

    До коментар #39 от "ХАХАХА":

    Обратните резби да въртят мотиката на курс до побъркване!

    Коментиран от #50

  • 50 Много хубаво правят

    9 4 Отговор

    До коментар #49 от "Много хубаво правят":

    Обратните резби да въртят мотиката на къра до побъркване
  • 51 fks99 мada

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "кака":

    Яко ти работи фантазията и като се събуди какво стана ....двата пръста в контакта и дупето ти святка
  • 52 хахаха

    7 3 Отговор
    Правилно постъпват с извратените уроди,но е редно дапратим и Денизчо в Чечня, където ще изкарва добри пари със задника си, докато им омръзне, а след това за храна на псетата.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Стойчу и твойте колешки

    7 3 Отговор
    Точно за Чечня сте, там ще ви разкажат играта, дето се правите на хитри баби Яги...!

    Коментиран от #76

  • 55 Човека Коза

    4 5 Отговор
    Да живее Чечня! Една страна на нормалното и правилното!
  • 56 Бай Гуй

    4 13 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    И защо си мислиш, че това нямаше да се построи ако го нямаше соц-а? Щеше, и повече и по-добро. Вземи се огледай.
  • 57 Ахмат Сила

    4 4 Отговор
    СЛАВА Чечня... ☝️ 3.14дирази
  • 58 ДАЙТЕ

    3 2 Отговор
    ДАЙТЕ МИ Я ДА Я ИЗЛЕКУВАМ ПО НАЙ НОМА ТЕХНОЛОГИЯ !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 БЯСНА ЗА ОНУЙ

    6 1 Отговор
    НЕ МИ ПРИЛИЧО НА ГЕЙКА !ПО МИ ПРИЛИЧА НА ЗАГОРЕЛА !
  • 61 ТРИЧАНЕ

    5 3 Отговор
    ДУДАЕВ АКО ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ , БАЯ РАБОТА ЩЕ МУ СЕ ОТВОРИ ОСОБЕНО ОКОЛО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА И ОБЩИНАТА . ДАНО ДОЙДЕ ЧЕ ГИРБ ПЛАЧАТ ЗА ДУДАЙКАНЕ ПО ДЪРВЕТАТА
  • 62 Гошо

    3 1 Отговор
    Тая да заминава за Германия Там и е мястото
  • 63 Дизайнер

    2 2 Отговор
    Искат да и разширят долапа???

    Коментиран от #68

  • 64 Как

    3 2 Отговор
    как е възможно Тя да бъде гей?Все едно да кажеш на жена п.еде.рас.ка
  • 65 dnbd

    4 2 Отговор
    Не е като нашите ра***ни момичето си е кхубава и това се вижда нашите грозни маймуни джукести

    Коментиран от #70

  • 66 dnbd

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "biri":

    простак ти сигурно много отиваш или държиш сметки на хората които са вярващи а не като теб алкохолци ку...нси п... да се правят на вярващи
  • 67 АЙДЕЕЕЕ

    3 2 Отговор
    СЛАВИ ВЕДНАГА ША Я ВЗЕМЕ В БАЛЕТА ДА НИ ТАНЦУВА !
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Даниел

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Жена ми е пощуряла":

    И моята го иска само отзад но темата на статията като чели е коренно различна.Обсъждаме друго нещо
  • 70 Николай Варна

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "dnbd":

    Големи распоретини са в София.Прибрах се от командировка и все още разсъждавам
  • 71 И на двете снимки,дядо попе,и на двете.

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Диверсант":

    Ама баш в Чечня ще го набарат.
  • 72 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    ти дрогар явно не си живял в соца.не се оправдавали в комунизма с царя викаш.та всяка година се вадеха данни за кво било при царя и кво постигнал соца и как ако не били фашистите комунизма щял незнам кво си.от работещия и скромен българин соца направи импотентен крадец и мрънкялник.иди се виж в огледалото ако не вярваш.иначе да соца направи всичко тва.панелки ,скапани заводи,скапано селско стопанство и всичко тва фалира на няколко пъти .накрая и соца.явно ушанките сте ги позабравили тия работи.нищо ще ви ги припомня!
  • 73 стоян георгиев

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    еи и тоя овършалец на коми.кво си овършал бе мишонке?нали ви знам кои ходехте в коми все вършалки.ако можеше да идете в щатите или англия едва ли щеше един да се сети за коми.я ходи сега да вършееш рускини .
  • 74 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #38 от "уиски с лед":

    не са изчезващи пич,напротив.гласуващите за бсп,герб ,дпс и разните уж патриотични креатури до един са соцносталгици.затова и тук си остава блато и няма читав човек дето да иска да доиде или да остане.

    Коментиран от #86

  • 75 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #47 от "много си ограничен":

    ти на кои ги пишеш тия щуротии бе?ходехте в ссср като ви подкарваха натам с гегата като офци.днес ако искаш нямаш никакви проблеми да идеш в коми да бачкаш за триста долара на месец както си бачкал навремето.самоче нещеш,тва е истината дрогар нещеш.в англия няма договори за колективна заетост ама ходиш .щото хората плащат добре,а в русия ги хвалиш ама нещеш да ги видиш щото е блато и ти го знаеш много добре.ама комунист и честност са оксиморони.нали знаеш кво е оксиморон дрогар?
  • 76 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #54 от "Стойчу и твойте колешки":

    дрогар ,не ми ги набутваи на мен талибаните на кадиров.ти и подобните на теб ги хвалите и им се възхищавате,та ако те кефят цепи натам ще ти хареса.

    Коментиран от #77, #81, #85

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 така така

    3 1 Отговор
    момиче–гей за пръв път чувам такова словосъчетание.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Maniqka 1

    1 3 Отговор
    Някои от писалите коментари сте пълен дроб, честно. Момичето сигурно е убито, вие си правите бъзик. Като психолог и баща мога да кажа че семейните ценности в Бг са на достатъчно примитивно ниво и не остава много до достигане на тея фанатици. Да убиеш дъщеря си за това че е хомосексуална - откажи се от нея примерно, но убийство. Да бъдем хора, не животни
  • 81 Стоян или Стойчу

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "стоян георгиев":

    Си ти, ами като ви гледа човек случайно, приличате на такива, та не се различавате много от тях, само че те са доста богати и въоръжени, за разлика от вас..... кукуку....!

    Коментиран от #88

  • 82 този който

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Не е, бавноразвиващ такъв, лисбийка е, тъпнар хомофобски...!!!
  • 83 Ричарт Петров

    2 3 Отговор
    По добре да не ги измъчват и убиват, а да ги забременяват и до живот само да раждат и отглеждат деца в специални домове.
  • 84 Дафина Ангелова

    1 3 Отговор
    Халифат е страстно момиче което се нуждае от много секс. Затова е обърнала резбата и е листбийка. Тя е само за публичен дом и когато трябва да се отказва заради напреднала възраст, да я забременяват и да ражда деца. Ще е събрала достатъчно пари за да издържа децата си.
  • 85 Явно си видял

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "стоян георгиев":

    ,, Добро,, от тях....!

    Коментиран от #89

  • 86 уиски с лед

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "стоян георгиев":

    Изчезващи са приятелю. Няколко изключително активни в тази седянка негодника като гост, хахаха и българин не трябва да те заблуждават. Вероятно зарабатавает нещо мизерно стигащо им за пелмени и съмъгон. От момента в който границите се отвориха и всеки може да отиде и да види тая сволач само губи.

    Коментиран от #87

  • 87 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #86 от "уиски с лед":

    дано си прав,но нямам подобно усещане,особено като седна да пия една бира в кварталната кръчма .опорките на путин се повтарят въпреки очевидната им смехотворност.лошото е че се създава и ново поколение вярващо на посткомунистическите щуротии.както писах самия факт кви хора избутваме напред при избори е показателен за масовката.
  • 88 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #81 от "Стоян или Стойчу":

    ами щом не се различават от нас що ги хвалиш тях ,а нас критикуваш бе дрогар?или въпроса дето ти задавам е сложен за нивото ти?
  • 89 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #85 от "Явно си видял":

    аха сега ще изтъкнеш че били много страшни и трябва да ме е страх подобно на теб ,а дрогар?единствената опасност е толерантността на съвременния свят към различните.без тая толерантност отдавна нямаше да ги има въпросните страшници.белия християнин лесно избива цели популации ако реши че са му проблемни.дано не се наложи да проверят въпросните брадатковци в един момент неговата прагматичност в тази посока.та не ме плаши с талибаните те са страшни само за други талибани какъвто си ти!

    Коментиран от #90

  • 90 Виж ко дърта изкуствена бурия

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "стоян георгиев":

    Няма смисъл, я иди в Лозенец и не,, замърсявай,, чужди имена....!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания