Last news in Fakti

19 Юни, 2021 18:20 6 987 32

По $1250 месечно на бездомник

  • бездомници-
  • сащ-
  • ню йорк-
  • експеримент-
  • бездомни хора-
  • бедност-
  • пари

Първоначално ще бъдат подбрани 30-40 жители на града

По $1250 месечно на бездомник - 1
Снимка: Shutterstock

Властите на Ню Йорк и редица американски благотворителни организации възнамеряват в рамките на социален експеримент да изплащат помощи на група млади бездомници от града, съобщи телевизия Fox News, цитирана от агенция БГНЕС.

Първоначално ще бъдат подбрани 30-40 жители на града на възраст 18-24 години, които няма къде да живеят. Те ще получават безвъзмездно по $1250 месечно в продължение на две години. Предвижда се и предоставянето на по-големи суми за изплащане на жилището.

При подбора на участниците ще се дават предпочитания на лица от етническите и сексуалните малцинства. Инициаторите искат да изяснят дали помощите ще стимулират хората да си намерят постоянна работа и жилище. Програмата ще се финансира с около $2,5 милиона. Част от тях ще дойдат от бюджета на Ню Йорк. Кметът Бил де Блазио се надява, че инициативата ще спомогне да се сложи край на „безпризорността сред младежта" в града.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сланина и Зурла

    60 1 Отговор
    Айдее..сичкото ром да заминава

    Коментиран от #2

  • 2 Филия мас

    48 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сланина и Зурла":

    Циганите не подлежат на този експеримент, циганите и в Белия дом да ги настаниш ще го направят на конюшна.

    Коментиран от #9

  • 3 Верно ли

    29 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: При подбора на участниците ще се дават предпочитания на лица от етническите и сексуалните малцинства. Хахаха, айде Рутчето с прозрачните гащи да ги нарамва тея от Прайда и марш у Хамерика - живот ще си живеят там :)))
  • 4 Не се хабете

    23 5 Отговор
    Проблемът на повечето бездомни е в главата, не в джоба. Същото важи и за бедните. Влагайте пари в развитието на хора, това е най-ефективната превенция от мизерията.

    Коментиран от #20

  • 5 барчо

    42 7 Отговор
    Ами така е. При прекрасния капитализъм и американски мечти има бездомници, безработица, наркомания, проституция, престъпления в доволно огромно количество. При "мракобесния" социализъм нямаше нито един бездомник, нямаше и нито един безработен, както и нямаше заплата с която да не можеш да си позволиш не само изхранването си, но и два пъти в годината да ходиш на почивка на планина или море, както и да си позволиш социални контакти и културни развлечения по избор. За всеки беше подсигурена достойна работа с достойна заплата, както за умните, така и за глупавите, както за слепите, така и за глухите или с други вродени или придобити недъзи. Държавата даваше, но не подаряваше ей така.

    Коментиран от #7, #24, #25

  • 6 Болшевик

    7 16 Отговор
    И в Москва ще дават....а ма друг път...

    Коментиран от #8

  • 7 Мъко моя

    14 21 Отговор

    До коментар #5 от "барчо":

    Така е другарю,за коледа и портокали пускаха а и ни подстригваха безплатно.

    Коментиран от #12, #15

  • 8 Меншевик

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Болшевик":

    В Москва давахме вече.
  • 9 барчо

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Филия мас":

    Не прочете ли, че тези от малцинствата са с предимство пред ..... Така поне пише в част от текста на статията. Демек, римляните са с предимство. По тоталитерно време баща ми отиде по работа в една наша строителна фирма в Либия. Та тя строеше на камиларите масивни еднофамилни къщи по всички правила. 4 стаи, баня с вана, тоалетна и т.н. Разправяше как бедуините разбивали външната стена, дето е ваните и ги пълнели с вода, та камилите да пият директно. Камилара, римлянина и африканеца ще са винаги такива, независимо какво правиш за тях. Сега обаче политиката е те да са на върха на хранителната верига. А когато натрупат критична маса, ще станат и ще стане страшно.

    Коментиран от #31

  • 10 леле КАКО

    9 3 Отговор
    Тая американета все едно са станали членове на ГЕРБ ! Толкова хуманни състрадателни са станали ! Направо не е истина !
  • 11 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    23 2 Отговор
    "При подбора на участниците ще се дават предпочитания на лица от етническите и сексуалните малцинства." - и това ако не е ПОДСЪДНА ДИСКРИМИНАЦИЯ. Вече стават жалки. :D
  • 12 барчо

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "Мъко моя":

    Ами мъко моя, да те питам как си с математиката и с това да съпоставяш нещата??? Никой не казва, че по онова време всичко е било по мед и масло, защото ако е така, то държавата щеше да се вказва Утопия, ако ме разбираш изобщо за какво ти говоря. На който му се ядяха портокали целогодишно имаше във всеки град едни така наречени "показни магазини". Там и банани и портокали имаше целогодишно, но да речем на двойна цена от когато ги пускаха. Нормалната цена беше 1.20 лв/кг. Сега банани има целогодишно. Дотук добре. Ма айде да видим пък какво губим. Сега доматите са с вкус на пластмаса и са внос на цена от около 3 лв/кг. Тогава доматите бяха български на цена от 20 стинки/кг. Сега динята е внос на цена от около 1.3 лв/килото, а тогава бяха български по 5 стинки/кг, като в центъра на сезона подаха до 3 стинки/кг. Да говорим ли за това, че вносните домати, дини и т.н. имат вкус на силаж за крави и са обработтени не само с химически боклуци, но и с антибиотици. Да, не съм написал грешно, антибиотици, специално създадени за зарзаватите. По тази и ред други причини нашите внуци са болни още от яслите. Нередовни стомаси, проблеми с белите дробове, вечни настинки, алергии и т.н. В момента децата в яслите и детските градини ходят по 5-6 пъти в месеца на градина и през останалото време са болни и заболяванията и нищо общо с пандемията. Така че предпочитам да ям банани по Нова година, но през останалите 364 дни да се храня с истинска храна, а не с боклуците на Византия.

    Коментиран от #13, #27

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Аха

    18 2 Отговор
    Веднага ще им кажа резултатът от "експеримента". За какво да работят като имат пари за дрога, изкарват допълнително от проституция, и винаги могат да спят в приюта? Пари без да се иска труд насреща стимулират само на мързел. Не се научиха "демократите" в САЩ! От десетилетия раздават социални помощи на тези в гетата и ефектът е че има още повече желаещи да не работят.

    Коментиран от #22

  • 15 Човека Коза

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мъко моя":

    Е*Ем ти портокалите, и сега не ги ям много често, по-добре ми звучи уредения живот.
  • 16 Ми те

    12 2 Отговор
    Белите вече са малцинство в щатите, докога ще ги натискат, докато изчезнат? Еврейска световна стратегия,понеже само ние им пречим за световен контрол..

    Коментиран от #21

  • 17 Някакъв

    8 3 Отговор
    Комунистически експеримент в капиталистическа Америка
  • 18 Руски Джендър 🏳️‍🌈 ЧЕРВЕН ДИСИДЕНТ

    2 8 Отговор
    Ей боклук гномче недоносено плешиво кремълско не лъжи знаем че вече работиш с станастите бай дрън издънката дементна и за Украйнакото етническо малцинство в РАШКА лайняшка а милион руснаци емигрираха заради твоето дебилна управление 22 години вече синя соц отритната КОЧИНА РАШКА и синя плешива стрида рускопредателска недоносена такава
  • 19 mi6osp

    7 1 Отговор
    Засега 16 щата опитват да се откажат от такива covid - помощи. Причината- в тези щати вече не могат да намират кандидати за нископлатени работни места. Защото хората там предпочитат да взимат помощи и да не работят, отколкото да работят за малко по-висока заплата.

    Коментиран от #23

  • 20 Гоуст

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не се хабете":

    И за кво да влагат пари в хора като могат да си изнесат производството някъде където има готови кадри.
    На ти бизнес
    При националсоциализма имаше теория да се създаде свръхнация която да е самодостатъчна
    Капитализма роди идеята че всички са равни и дали ще ми шият дънките в Сащ Китай или Бангладеш няма значение.
    Ама то покупателната способност намаля от там и приходите и фирмите се сетиха
    Да ми дадат и на мен пари естествено че няма да работя да пълня гушите на двама трима дембели да си е.ат мяките да им го тура у хитретците дайде оръжие на народа и това е и без това е пренаселено
  • 21 14 88

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ми те":

    Не виждам как жидовете ще контролират китайците?!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 14 88

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "mi6osp":

    А какво им гарантира на тия че заплатата дето я дават оценява вложеният от тях труд.Кой определя заплатата работодателя е че това си е конфликт на интереси.
    Работодателя е един б@kлук който гледа да дава най-малко
    Естествено че всеки умен ще предпочете помощ така КПД-то надхвърля 100% иначе е е към 20-30
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Змей Горянин

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "14 88":

    Сладур, ти нали си знае ли, че си само едно излишно биологично образувание и полза от теб на тоя свят - йок.
  • 27 Змей Горянин

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "барчо":

    Безпредметно е да му обясняваш. Няма да разбере нищо. Даже не ги и съжалявам такива. Да се сърдят на глупостта си.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    1 0 Отговор
    При нас много работещи не изкарват толкова пари
  • 30 5886

    1 1 Отговор
    С 1250 долара месечно даже и филия с мас не можеш да си купиш в ню йорк
  • 31 5974

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "барчо":

    Това с римляние е много добро. Въпреки го повтарям на къде що има имбецили, беше приятно да го прочета, даже се посмях с глас.
  • 32 И къв е проблема

    2 0 Отговор
    Печатат си кинти и раздават