21 Юни, 2021 09:51 1 409 12

Руският посланик се завърна в САЩ

  • анатолий антонов-
  • русия-
  • посланик-
  • сащ-
  • вашингтон-
  • джо байдън-
  • владимир путин

Той се завърна след тримесечно отсъствие

Руският посланик се завърна в САЩ  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов се завърна в САЩ след тримесечно отсъствие, съобщиха световните агенции.

Антонов беше отзован след протест на Москва заради изказвания на американския президент Джо Байдън през март в телевизионно интервю. Запитан тогава смята ли, че руският президент Владимир Путин е убиец, Байдън отговори утвърдително.

Посланикът каза, че ще се върне към задълженията си от днес. "Задачата е просто да работим и да приложим позитивните думи, които произнесоха президентите" на срещата си в Женева миналата седмица, подчерта той след пристигането си на международното летище "Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк.

Изявлението на съветника по националната сигурност на президента Байдън - Джейк Съливан, че Вашингтон готви нови санкции срещу Русия "не беше сигналът, който всички очаквахме след срещата на високо равнище", отбеляза Антонов. Мисля, че е невъзможно отношенията между държавите да се стабилизират и подобряват чрез санкции. Задачата сега е да се възстанови диалогът, допълни той. Дипломатът се завърна в САЩ само дни, след като Байдън и Путин проведоха историческа среща в Женева.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боядисан

    7 8 Отговор
    Не виждам сърп и чук до петолъчкат?
  • 2 С маршалски звезди е

    7 5 Отговор
    Редно е ефрейтор Байдън да му козирува при среща,уставът го изисква..
  • 3 Ха ха ха🤣

    6 10 Отговор
    Тези пияндета нямат ли мид нормални дипломати, знаещи чужди езици? Какви са тези циркаджии маршали/генерали, които пращат на мястото на дипломатите?!? Мислех, че в България се дължи на лошо възпитание и наглост, а то си им е било практика. (След това се сърдят, като им се присмиваме...)

    Коментиран от #11

  • 4 Байдън

    5 8 Отговор
    нашока канчето на ботоксовото джудже с платформите в Женева и алкашкия посланик веднага беше изпратен да целува ръката на американския президент.
  • 5 az #Победа76

    6 4 Отговор
    Байдън обижда Путин и посланикът си тръгва. Байдън иска среща с Путин за нормализиране на отношенията и посланикът се връща... Изводите всеки сам може да си направи!

    Коментиран от #6

  • 6 САЩ са номер 1

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "az #Победа76":

    Изводите са следните: 1. Американския посланик все още не е заминал за москва и не се знае кога ще стане това; 2. Алкашкия посланик припка да се върне в САЩ да целува ръка на американския президент, с която същия загря врата на путин на срещата в Женева; 3. Въпреки срещата, на която на путин му беше нашокано канчето, САЩ налагат нови санкции на алкашите, с което показват, че изобщо не се впечатляват от надеждите на дребосъка за подобряване на отношенията с Америка, което на дипломатически език означава, че путин е никой и не го бръснат за слива.

    Коментиран от #7, #8, #9, #12

  • 7 az #Победа76

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ са номер 1":

    :)))))))) Ама, че е кисело гроздето, а?
  • 8 Гошо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ са номер 1":

    А по конкретно какви са санкциите че не се разбра .Освен че казаха за санкции нищо друго
  • 9 Бай Шиле

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ са номер 1":

    Пич,очевидно си много навътре в дипломатическите работи.Обясни на мен невежия,какво точно означава "нашокал му канчето" и кога е станало това?
  • 10 Рико

    1 0 Отговор
    В Омск не е като във Вашингтон.
  • 11 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха ха🤣":

    Милитаризация е тежка дума, военщина е грозна. Те не само имат милитаризация на стопанството, те имат и военщина върху обществото. Тази държава зле ще свърши, но трябва да се държат под око,че такива на всякакви глупости са способни. Много натрупвания има там като милитаризация и военщина и не знаеш накъде ще падне конструкцията.
  • 12 опиугф

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ са номер 1":

    Те на вас живеещите в кенефа на ЕС в паннелки,и работещите за подаяние вместо заплати ще кажат как им е минала срещата.Голям анализатор се извъди.А може би и екстрасенс.Смешник.