Last news in Fakti

21 Юни, 2021 12:06 3 889 9

US сенатор, атакувал България, се обяви срещу отстъпки за Ердоган

  • боб менендес-
  • сащ-
  • турция-
  • реджеп ердоган

Боб Менендес изразява очакване, че президентът Джо Байдън ще остане решителен по отношение на силния човек в Анкара

US сенатор, атакувал България, се обяви срещу отстъпки за Ердоган - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В интервю за гръцкия вестник "Катимерини" Боб Менендес, председател на комисията по външни работи на американския Сенат, се обявява срещу отстъпки от САЩ към турския президент Реджеп Тайип Ердоган, ако той не промени значително позицията си в региона, предаде БТА.

През март Менендес и Джим Риш, високопоставен републиканец в същата комисия, излязоха със съвместно изявление, в което предупреждават, че “постоянна корупция, упадък на медийната свобода, политизиране на съдебната система и други заплахи за върховенството на закона създават сериозни предизвикателства пред двустранните отношения между САЩ и България”.

Менендес отбелязва, че провокациите на Ердоган се отнасят до дестабилизирането на Източното Средиземноморие, темата с руските ракети С-400, подкрепата за авторитарния режим в Азербайджан, както и антидемократичното третиране на турския народ.

Менендес определя двустранните отношения между САЩ и Гърция като по-здрави от всякога, а отбранителното сътрудничество е основен техен стълб. Сенаторът многократно е заставал на страната на правата на Гърция в напрежението с Турция. Менендес имаше водеща роля и за признаването на арменския геноцид от американския Сенат.

В интервюто Боб Менендес изразява очакване, че президентът Джо Байдън ще остане решителен по отношение на Ердоган. Председателят на сенатската комисия по външни работи заяви освен това, че сътрудничеството във формат 3+1 между Кипър, Гърция, Израел и САЩ може да донесе значителни ползи на региона.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мексикън ром

    10 6 Отговор
    И те не ни обичат,като Столипинските,аре духалката!
  • 2 Харесвам 🎃, само сготвени

    37 3 Отговор
    А бе, мисирка, Боб Мендес не атакува България, а крадливите и корумпирани управляващи гербери към онзи момент.

    Коментиран от #3

  • 3 Аааа..

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    Напразно го напопържах,sorry,от "нашите"е тогава,антисланинест!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Kcaniba

    6 7 Отговор
    фащисаните боклуци
  • 6 трябва

    5 8 Отговор
    да се заличи завинаги държавицата САЩ
  • 7 Кую

    7 5 Отговор
    Да си гледа обора.
  • 8 Честито на турците

    1 0 Отговор
    Велик демократ и човек, у абсолютно ПРАВ.
  • 9 Запознат

    1 1 Отговор
    Менендес ,боли го рязаната карабина на Ердоган за твоето мнение !!!Менендес явно е доста тъп латинос за да си мисли,че Ердоган ще спре да защитава интересите на Турция !
Новини по държави: