Last news in Fakti

21 Юни, 2021 12:41 1 649 3

МААЕ потвърди: Иранската АЕЦ спря работа заради техническа неизправност

  • иран-
  • аец-
  • бушер-
  • ядрена централа

Съседни на Иран страни често изразяват опасения относно надеждността на съоръжението в Бушер и риска от радиоактивни течове в случай на голямо земетресение

МААЕ потвърди: Иранската АЕЦ спря работа заради техническа неизправност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иранската атомна електроцентрала "Бушер" спря временно работа заради "техническа неизправност", съобщи Агенцията по атомна енергия на страната. В изявлението се посочва, че проблемът ще бъде решен "до няколко дни", но не се уточняват подробности.

Националната електроенергийна компания призова иранците да намалят потреблението в пиковите часове поради "прогнозираното повишаване на температурите" и "ограниченията в производството на електроенергия поради текущите ремонти в централата в Бушер".

АЕЦ "Бушер" беше завършена от Русия през 2013 г. след години забавяне. Съседни на Иран страни често изразяват опасения относно надеждността на съоръжението в Бушер и риска от радиоактивни течове в случай на голямо земетресение, отбелязва Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чернобилъ

    4 3 Отговор
    Руската инженерна мисъл е на върхово ниво

    Коментиран от #2

  • 2 шорошоид

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чернобилъ":

    Коретно, макар и политНЕкоректно, е да се каже "украинската инженерна мисъл е на световно ниво"
  • 3 Сандо

    1 0 Отговор
    Смениха снимката,ама на тая им е много крив комина.