Last news in Fakti

22 Юни, 2021 10:22 1 183 7

ЕС ръководи диалога между Сърбия и Косово

  • косово-
  • ес-
  • сърбия

Това обяви Жозеп Борел

ЕС ръководи диалога между Сърбия и Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел приветства ролята на САЩ в диалога между Сърбия и Косово, съобщи Пинк.

Европейският дипломат е говорил с американския държавен секретар Антъни Блинкен по темата. Преди седмица се проведе среща на върха между Сърбия и Косово.

Там двете страни трябваше да намерят обща визия за разрешаване на спорните въпроси. Посочва се, че сътрудничеството между ЕС и САЩ по темата е много добро.

Американската администрация не се опитва да доминира в диалога. Разговорите се ръководят от ЕС.

Борел обяви, че сътрудничеството ще помогне за решаване на въпроса. Разговорите ще продължат.

Сърбия и Косово трябва да се споразумеят, за да стартират преговори за европейско присъединяване.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ! ЩОМ МИЛОШЕВИЧ ГО ЛИКВИДИРАХА, ПО НЕИЗВЕСТНИ ПРИЧИНИ. КОСОВО Е КЪРВАВОТО ТВОРЕНИЕ НА КЛИНТЪН И КОМПАНИЯ. СИНИТЕ ВЕНЦИ СИ ТЪРСИ ПРИЧИНА ЗА ВОЙНА БАЛКАНИТЕ. ПАК. НЕ СА ПОЗНАЛИ КРАВАРИТЕ!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    ИНФАРКТираха го защото на следващия ден трябваше да го освободят тъй като не можаха да го осъдят ! Ако това е неизвестна причина - О.К.
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Ако Косово е създадено по неизвестна причина - отговорът е в базата "Бондстил" !

    Коментиран от #6

  • 4 Перо

    2 6 Отговор
    Това е непреодолима патова ситуация! За да има напредък Сърбия трябва да се откаже от своята територия и права,населена с етнически албанци,което никога няма да стане. Просто господ ги наказа за незаконната окупация на Македония през 1912-13 г.
  • 5 Българин

    5 0 Отговор
    Американският вълк, който откъсна от православна Сърбия за да създаде мюсюлманско Косово (сега най-голямата щатска база в Южна Европа) ще бъде помирител ?!? 🤔 И лицемерният ЕС с радост приема ттова ?!?
  • 6 Брендиманска

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    По известна причина - контрол върху България. Имаме си село Косово
  • 7 Павел Пенев

    2 0 Отговор
    Когато САЩ или ЕС се намесят някъде, нищо добро не може да се очаква, а само нови проблеми и конфликти. Демократични идиоти.