Last news in Fakti

22 Юни, 2021 19:40 1 540 6

Вучич: Компромисът е единственото решение в диалога Белград - Прищина

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • албин курти

Сръбският президент обаче допълни, че не вижда какъв точно компромис би могъл да бъде постигнат

Вучич: Компромисът е единственото решение в диалога Белград - Прищина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Компромисът е единственото решение в диалога между Белград и Прищина", заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, който представи на извънредно заседание на сръбския парламент доклад за подновените преговори с последничеството на Европейския съюз.

Вучич обаче допълни, че не вижда какъв точно компромис би могъл да бъде постигнат. Той обвини за това новото правителство на Косово, начело с Албин Курти, както и че застрашава мира и стабилността в региона:

"Недейте да се радвате на замразения конфликт. За жалост, страхувам се, че той ще остане. 90% от вас могат да кажат, че шансовете да се случи така, са 90%. Така е за съжаление, защото нямаме достатъчно отговорни партньори, които дори само да се опитат да схванат реалността. Проблемът според мен, като президент на Сърбия е, че не виждам решение".

Александър Вучич повтори пред Скупщината в Белград, че Албин Курти 5 пъти го е попитал кога Сърбия ще признае независимостта на Косово, но отговорът е бил категоричен: "Никога!" Но в същия доклад даде да се разбере, че не иска решаването на спора да остава за бъдещите поколения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вучо бе

    4 1 Отговор
    Що не пратиш една картичка-честитка на нашия каун,я какъв газопровод ти спретна за без пари? Или си му дал нещо от благодарност,знае ли ви вас човек?!..
  • 3 Академик

    4 3 Отговор
    Сърбите за разлика от нас са винаги принципни!

    Коментиран от #4

  • 4 Брендиманска

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Академик":

    Западна Стара планина - българи !
  • 5 я па тоя

    2 0 Отговор
    Вучка като е компромиса направи го бе човек Какво се ослушваш
  • 6 Точно така

    0 0 Отговор
    Сърбия няма да признае Косово. Това трябва да го разберат всички на Запад. България пък няма да пусне тази Сев.Македония в ЕС. И това също трябва да го разберат всички на Запад.
Новини по държави: