Last news in Fakti

22 Юни, 2021 16:16 1 823 2

Торнадо вилня край Монреал! Взе жертва (ВИДЕО)

  • торнадо-
  • монреал-
  • канада

Правителствени екипи са мобилизирани на място, за да се притекат на помощ на жертвите и да подкрепят местните власти

Торнадо вилня край Монреал! Взе жертва (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Торнадо е взело жертва в Маскуш, на няколко десетки километра северно от канадския град Монреал. Това обяви снощи министърката на обществената сигурност на провинция Квебек, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В Маскуш имаше екстремно метеорологично явление. За съжаление беше потвърдена смъртта на един човек, написа в "Туитър" Женевиев Гилбо.

Правителствените ни екипи са мобилизирани на място, за да се притекат на помощ на жертвите и да подкрепят местните власти, добави министър Гилбо.

Торнадото освен това рани леко двама души и засегна около 50 сгради, според данните, огласени рано тази сутрин от говорителката на градските власти Мариса Кюрсио.

Преминаването на торнадото късно снощи е заснето във видеоклипове, които станаха много популярни в социалните мрежи.

Предупреждението за опасност от силни бури остава в сила до второ нареждане, затова кметът на Маскуш прикани 50-те хиляди жители да са внимателни.

Канадските метеоролози бяха предупредили за опасните бури.

Условията са благоприятни за образуване на силни гръмотевични бури, които може да са съпроводени със бурни пориви на вятъра, силна градушка и поройни дъждове този следобед и довечера, според прогнозата на канадската метеорологична служба.

Не забравайте, че силните гръмотевични бури може да предизвикат торнада, се добавя в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    2 0 Отговор
    България е целуната от Господ че няма тук торнадота тайфуни цунамита вулкани и други такива гнусотии.
  • 2 плевен

    0 1 Отговор
    Гледам снимката с разрушенията и се смея. Кое от трите прасенца е строило къщите: това със сламата или това с клечките? При нас и в циганската махала къщите са по- добри.
Новини по държави: