Last news in Fakti

24 Юни, 2021 14:44 2 273 27

Русия привика британския посланик във връзка с инцидента в Черно море

  • посланик-
  • привика-
  • инцидент-
  • черно море-
  • оръжия

Обединеното кралство отрича изобщо да се случвал подобен инцидент

Русия привика британския посланик във връзка с инцидента в Черно море - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на външните работи на Руската федерация привика посланика на Обединеното кралство Дебора Бронърт за „строг демарш“ във връзка с инцидента в Черно море, при който изтребител Су-24М е бил принуден да използва предупредителен огън, за да спре нарушаване на държавните гранции от страна на британския разрушител Defender. Съответното обяви говорителят на външнополитическото ведомство в Москва Мария Захарова, предаде TACC, цитира агенция „Фокус“.

В сряда руските изтребители и кораби насочиха оръжия към британския разрушител Defender, който патрулира в Черно море. Кремъл обосновава предполагаемата агресия с твърдението, че корабът е навлязъл в руски води. Обединеното кралство отрича изобщо да се случвал подобен инцидент и подчерта, че въпросната брегова линия всъщност не принадлежи на Русия. Defender е бил разположен край бреговете на полуостров Крим. Международната общност признава тази територия за неразделна част от Украйна. Следователно въпросните води принадлежат на Киев, а не на Москва.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бу ха ха ха

    37 4 Отговор
    Чутовна гавра с на Нейно Величество Коритото Дифендър. Без и един куршум да гръмнат по него избяга с такава скорост че предизвика мини цунами.Ех, къде са славните времена когато целия свят трепереше при появата на канонерките на Британската империя.

    Коментиран от #3, #27

  • 2 Седесарят.

    28 0 Отговор
    Охоооо,,и границите вече ,не се признават...И уж,репортаж каза,че стреляли 20 изтребител а,,сега не било вярно....Мирише на война

    Коментиран от #12

  • 3 Чочо

    3 33 Отговор

    До коментар #1 от "Бу ха ха ха":

    Аз пък много се смях на мурзилския отбор на европейското

    Коментиран от #16

  • 4 Диверсант

    26 0 Отговор
    Достатъчно е да се послуша разговора на,,, журналиста "" агент на специалните служби, който е бил на кораба където се чуват и взривовете... По ясни доказателства какво се е случило трябват ли.
  • 5 До коментите

    9 7 Отговор
    Дечица, няма ли да спинкате от 14.00 до 16.00 ч. Стига сте драскали глупости тука.
  • 6 цербер

    3 0 Отговор
    посланичката на Обединеното кралство Дебора Бронърт
  • 7 Бебча

    4 1 Отговор
    Отиваме да си ляжкаме вече и да спинкаме. Напапкахме се. Сега ще ни разкажат приказка за Славчо-Липсващото Чорапче и за Сашко-Мечо Кух.
  • 8 Чичо

    5 1 Отговор
    Да го пущат под дъгата да стане посланничка
  • 9 пешо

    19 0 Отговор
    "Обединеното кралство отрича изобщо да се случвал подобен инцидент и подчерта, че въпросната брегова линия всъщност не принадлежи на Русия."

    е, как ще се е случвал! тия филмчета, пуснати от официални руски ведомства, са всъщност мултики. кот леополд, ну погоди и пр...

    а като бреговата линия не принадлежи на русия, защо са се изнесли като бити... представители на едни малцинства, вие ги знаете.

    Коментиран от #18

  • 10 Иван

    16 0 Отговор
    А за Косово казват че не е част от Сърбия.
  • 11 Ние

    16 0 Отговор
    сме горди представители на британската корона и да ни го .... пак не признаваме!!! Нищо ,че има журналист който щеше да увековечи началото на тупаницата!Следващия път всеки джендър ще се натресе на на мина от ВСВ и доказателства ще има!
  • 12 Посетител

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Седесарят.":

    На кореспондента на ВВС от страх двата самолета му са се видели като двайсет, ха-ха! Верно на страха очите са големи!

    Коментиран от #20

  • 13 барчо

    8 0 Отговор
    Ами тук има три варианта. Единия е Англия да си свие опашката и да се скрие някъде и да заведе дело, което ще спечели. Русия гласува върховенство на руските закони и няма да изпълни нищо, но ще има нови куци санкции. Втория вариант е да не повтарят този опит с което ще признаят без думи тези граници за руски. Третия не е за препоръчване и той е да повтори тази ситуация с цяла армада или самостоятелна лодка, ма още по-близо до кримските брегове.
  • 14 Посетител

    1 11 Отговор
    Всъщност, британците заявяват, че са били в МЕЖДУНАРОДНИ води, т.е. нито руски, нито украински...

    Коментиран от #19

  • 15 Kcaniba

    8 1 Отговор
    Боой по джендъръснята!!
    На 22 юни провокират , фашисти!!!
  • 16 Ама на това

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чочо":

    по хокей не казваш колко много рева,да не говорим за фигурното пързаляне,там са ти кристализирали сълзите,както ив много други спортове.На всяка олимпиада руснаците са с най-много медали другите подсмърчат като циганче пред баничарница.
  • 17 Госпожице

    8 0 Отговор
    или госпожа Цонева катера е бил 1 на бреговата охрана на РФ който е стрелял предупредително по британския скрап и един самолет Су24 е пуснал 4 осколочно-фугасни бомби 250 кг.пред това корито англииско,след което с пълни памперси са се отправили към аденския залив за тотално хигиенно почистване и подмяна на памперсите. По написаното от вас излиза,все едно цялата руска армия се е стекла на мястото на инцидента. Моля пишете по-точно.
  • 18 Да можеш

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "пешо":

    да напишеш ЛГБТ или бити като ЛГБТ.....
  • 19 падналия ангел

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Посетител":

    Всъщност не! Били са в териториални води, което и допустимо от международното морско право в случай, че маршрута се използва от търговски кораби. За военни такива е нужно разрешение от съответната държава! И Англите твърдят, че това са украински териториални води!

    Коментиран от #23, #24

  • 20 Мила картинка

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Посетител":

    беше като го даваха как просто се чудеше как да се скрие и се туткаше усещайки как напира задното съдържимо.
  • 21 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    3 0 Отговор
    Защо не провокират Русия в Балтийско море ? Ще вкарат във война съседите ни ....а после и нас или поне ще се опитват
  • 22 От страни

    5 0 Отговор
    Ситуацията е обикновенна - русняците смятат водите за руски а британците за украински. На тази почва Може да се правят провокации колко искаш. Ще опитват и по нататък докато не им покажат червен картон.
  • 23 Посетител

    0 5 Отговор

    До коментар #19 от "падналия ангел":

    Израза им е бил МЕЖДУНАРОДНИ...

    Коментиран от #25

  • 24 Ами разбрали са

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "падналия ангел":

    мешаните,по трудния начин,че не са в украински а в руски териториални води. И това какво мислят те и това какво мислят руснаците са две различни неща,а историята го е доказала,че Крим си е руска територия.
  • 25 падналия ангел

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Посетител":

    За да не спорим ето ти цитата:Дoкaтo Мocквa твърди, чe пoлуocтрoвът и вoдитe му ca руcкa тeритoрия, Вeликoбритaния кaзвa, чe HMS Dеfеndеr e прeминaвaл прeз укрaинcки вoди пo чecтo изпoлзвaн и мeждунaрoднo признaт трaнзитeн мaршрут.
    Именно този т.н. международен маршрут ти обясних накратко какво означава. В руските медии има схеми с маршрута и пунктирана линия на 12 милната зона. Има и маршрута на британския кораб. Час на влизане, час на излизане. 4-ри минути след обстрела кораба е напуснал териториални води!
  • 26 mi6osp

    6 1 Отговор
    Украйна никога няма да получи от европейските държави одобрение за приемане в НатО, защото няма европейци, които да имат мераци да воюват с Русия, за да защитят Украйна по член 5. Като компенсации за Украйна ще бъдат правени такива провокации с показно непризнаване на Крим като част от Русия. Досега три натовски кораба, два от Англия и нашата фрегата Слава, направиха такова показно нарушение на руската граница
    около Крим. Четвъртият опит вероятно ще е фатален за натушителя. Кой ще се реши / ще му наредят да го направи? Германия и Франция няма, по исторически причини, Англия хитро ще пропуснат, Италия и Испания също, остават да операт пешкира услужливите дребни пуделчета край Балтика и на Балканите.
  • 27 Киро казана

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бу ха ха ха":

    Май гаврата остана за Моцква минаха през водите им а ушанките само вой що не го гръмнаха бе? Кинджали-минджали айде де. Но колкото и да са тъпи все пак не са колкото български русофил !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания