Last news in Fakti

24 Юни, 2021 17:40 1 334 5

Европа обсъжда идеята за среща с Русия

  • ес-
  • жозеп борел-
  • русия

Това обяви Жозеп Борел

Европа обсъжда идеята за среща с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските държави днес ще обсъдят предложението за среща на върха с Русия. Това обяви върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел, цитиран от Политко.

Предложението е на Франция и Германия. Идеята е руският държавен глава Владимир Путин да бъде поканен на европейска среща на върха.

Темата ще бъде разисквана на предстоящите разговори. Борел ще представи доклад за диалога с Русия.

Френският държавен глава Еманюел Макрон обяви, че подобна среща е от изключителна важност. Русия ще е основна тема на днешната среща на върха.

Руски представители обявиха, че оценяват положително предложението. Те очакват подробности за евентуална среща.

Реално решение се очаква да бъде обявено днес.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    7 0 Отговор
    Обединена Европа в същият състав с малки изключения се срещна на Източният фронт през 1941—1945г. със СССР и резултатите са известни,но Европейците все още желаят да си премерят силите с Русия.
  • 2 ЪРП

    6 0 Отговор
    СЕГА Е МОМЕНТА РУСИЯ ДА ИМ ПОКАЖЕ "ЕДИН ГОЛЯМ И МНОГО, МНОГО ТЛЪСТ.....СРЕДЕН ПРЪСТ..., СРЕДЕН ПРЪСТ" ...........НА ЕУРОСМЕШНИЦИТЕ!!!!!!!!

    ЩЕ СЕ МОЛЯТ НА ПУТИН ЗА СРЕЩИ И СПОГОДБИ......ЕУРОПАЛЯЧОВЦИТЕ!!!!!!
  • 3 100pera

    3 0 Отговор
    А те защо са сигурни, че:
    1. Путин ще се съгласи изобощо?
    2. Че путин ще се съгласи без предварителни условия?
    3. Че Путин няма на увунт,ялнятя срущя дя им покаже "сложна конфигурация от три пръста с преобладаване на средния"?
    Ясно е, че ще се опитват да разбият съюза между Русия и Китай, но ... едва ли ще им се получи.
    Путин е достатъчно опитен за да обърне нещата на евентуална среща в своя полза - хем ще се пропагандира като доброжелател и миротворец, хем ще втвърди още позиите си - в Европа и в самата Русия...
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор
    И кой политик в ЕС е пряко избран и има пълномощия като Путин за тези преговори ???? Урзула не е избрана, а назначена . И в Турция я сложиха на мястото и - на диванчето встрани!
  • 5 Матей

    0 0 Отговор
    Западняшките михлюзи се сдушкаха и наговориха да привикат Путин и да го подложат на психологически натиск,с безпочвени твърдения и обвинения,с безумни искания.Направили са заверата под натиск от щатите и ще се стремят да поставят въпросите или-или,изнудвачески.Разбира се Путин ще повдигне учудено рамене и ще ги иронизира,ще се одремят като накълвани фитоци.
Новини по държави: