Last news in Fakti

26 Юни, 2021 09:09 6 025 78

Предупредиха за редки случаи на сърдечни възпаления след "Пфайзер" и "Модерна"

  • пфайзер-
  • модерна-
  • pfizer-
  • moderna-
  • миокардит-
  • перикардит

В американската Система за регистриране на нежелани ефекти от ваксини са съобщени 1200 случая на миокардит и перикардит при общо поставени около 300 милионa от mRNA ваксините

Предупредиха за редки случаи на сърдечни възпаления след "Пфайзер" и "Модерна" - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Американската агенция за контрол на храните и лекарствата добави предупреждение към листовките, които придружават ваксините срещу COVID-19 на компаниите "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна", с което съобщава за възможен риск от редки сърдечни възпаления след употребата им, съобщи Ройтерс.

За всяка от ваксините информационната брошура за специалисти е допълнена, за да включва предупреждение, че има сведения за усложнения, които навеждат на мисълта за увеличен риск от миокардит и перикардит, особено след втората доза, като симптомите се появяват няколко дни след ваксинацията, съобщава фармацевтичният регулатор на САЩ.

Към 11 юни в американската Система за регистриране на нежелани ефекти от ваксини са съобщени 1200 случая на миокардит и перикардит при общо поставени около 300 милионa от mRNA ваксините.

Изглежда, че случаите са осезателно по-чести при мъже и в седмицата след втората доза. Центровете за контрол на заболяванията са идентифицирали 309 хоспитализирани със сърдечни възпаления, от които 295 вече са изписани.

Здравните регулатори в няколко страни проучват случаи на миокардит и перикардит, най-често при млади мъже, след ваксинация с продуктите на "Пфайзер" или "Модерна", които се основават на mRNA технологията.

Последната промяна в листовките от Агенцията за контрол на храните и лекарствата е направена в петък след подробен анализ на информацията и дискусия на заседание на консултативния комитет по имунизационните практики на Центровете за контрол на заболяванията.

Засега няма коментар от страна на "Пфайзер" и "Модерна".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    80 3 Отговор
    Израелците го казаха това преди 6 месеца! Добро утро! Но не спряха ваксината, а сега отново въвеждат маски на закрито, подготвят се.
  • 2 Загрижен

    75 7 Отговор
    Редки, редки, колко да са редки?! Е, ако искате да сте безсмърттни, боцкайте се. За компанията производител проблем няма. Всичко е за ваша сметка :D

    Коментиран от #19

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    35 13 Отговор
    Благодаря....Вчера 2игла от Пфайзер получиха дъщеря ми и зет ми в Германия....След тази ви инфо ,аз се чуствам как мислите???Бъдете здрави.А,се ваксинираха поради документа,който дават фашистите там!.......Теглиш го от интернет!

    Коментиран от #9, #39

  • 4 Шопо

    46 3 Отговор
    Да,бе ! Редки😍😆😆
  • 5 Активист на БКП

    44 4 Отговор
    Огромната еврейска измама КОВИД19
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Въй

    63 5 Отговор
    Щом са предупредили,значи случаите на сърдечни възпаления са доста,а не са редки. Миокардит,перикардит и сърдечни арести, и кръвни съсиреци в аортата след "Модерна" ваксинация с "Пфайзер" са под път и над път.
  • 8 4646

    60 6 Отговор
    Редки случай друг път... В Бг. има една камара хора с проблеми след ваксинация, даже и смъртни случаи.. инфаркти и инсулти на мъже дори и под 40г. буквално дни след ваксината.....!! Обаче всички си малчът.
    ((Който разбира знае че ваксина не се прави за 1 година..!!!!! НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА))
  • 9 Гост

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти уж четеш много, как си пропуснал ,,ФАКТА" че това се публикува за не знам кой път . А и Ройтерс го е съобщила преди 15 дни.

    Коментиран от #16

  • 10 Реално

    40 6 Отговор
    Всичко може да се очаква от тези ваксини скальпени бьрзо бьрзо.Сьс две думи не се боцкайте пандемия няма и няма нужда от ваксини.
  • 11 Загрижен

    14 32 Отговор
    Хайде не се палете толкова. Перикардит се хваща и след обикновен грип и след коронавирус. Симптомите при перикардита са задъхване при качване на стълби, събуждане при сън с усещане за липса на въздух или еднократно усещане за стискане или удар в сърдечната област. Открива се единствено с ехография на сърце, докато перикардният излив е малък електрокардиографията не показва нищо. Докато течността е малко се лекува лесно, без антибиотици и без последици за сърцето и за здравето.

    Коментиран от #14

  • 12 До 4646

    13 16 Отговор
    Еха, че колко ваксинирани има в България, че ти имаш толкова много сред познатите си, че и умрели от ваксина дори.
    Моят приятел лежа в болница с перикардит преди 7 години, а беше само на 30. Тогава нямаше такива ваксини. Тогава казаха, че в болницата било пълно с хора с перикардити след прекаран грип

    Коментиран от #40

  • 13 До Дълбоковиждащ

    6 27 Отговор
    Не се притеснявай. От общо ваксинирани 14 души, заедно с мен, никой нямаше странични ефекти, още по-малко проблеми със сърцето. Някои дори се прегледаха, след като четоха такива новини. Ваксинирани сме още през април.

    Коментиран от #18

  • 14 Загрижен

    22 5 Отговор

    До коментар #11 от "Загрижен":

    Абе, умник, т'ва ли успя да измислиш? Да пишеш долни лъжи от моя ник? Леееее, колко сте паднали гробаджиите!!!! Пиши си, те хората се информират и е факт, че не са безмозъчни. Няма вече опитни мишлета за ваксинация!!!
  • 15 Пич

    38 6 Отговор
    Щом предупреждават за " редки " , значи случаите са неудържимо ( за прикриване ) много... Внимавайте и се пазете... Очаквайте скоро натиска за ваксинация да се усили... Животът ви не ги интересува , важни са властта и парите...
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 5 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Много добре знам!Исках да им намекна,че не е гот да пишат по този начин!Убеден съм,че Биологичното оръжие НЕЩОТО,те го бяха изкарали още докато бях там миналата година февруари,но доста нахално е да психираш хора!това,че плюя Щабът,основно е за психиране ,от това си отидоха по слабо волеви личности!Има хора,които по една,или друга причина се ваксинират!вчера гледах ,че русия въвежда за някой...задължителна ваксинация-Това си е Фашизъм,сталинизъм !Германците са царе на НЕпринудената Принуда....няма места в детски градини....Лесна работа ще тръгнат на училище от 5г.......Не искат боц,лесна работа...Искаш в кафе,искаш театър боц и тапия...Убеден съм няма да съм жив да видя,ще ми бъдат благодарни НЯкога внучките за земите и другите недвижимости тук...

    Коментиран от #25

  • 17 Диверсант

    13 3 Отговор
    Проблемите са редки, но ковидарите са РЯДКИ. Надудшват се отдалече 😁😁😁
  • 18 Рано е още.......

    28 6 Отговор

    До коментар #13 от "До Дълбоковиждащ":

    Оръжието работи със забавено действие-ефекти със сигурност ще получат абсолютно всички *ваксинирани* - а те са мутации в организма и атака на собствените им имунни системи върху собствените им клетки, считани вече за вражески-нещо повече професор КАХИЛ разработвала тия оръжия за масово поразяване твърди че почти всички ще умрат по един или друг начин-съгласно опитите правени с животни и наличните резултати!

    Коментиран от #20

  • 19 Тредстоун

    8 21 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Ами то е казано колко са редки , не си мисли че и там няма гладни за сензации мисирки , всеки случай който даже е подобен де като от ваксина се пищи колкото може. 1200 на 300 000 000 , или 0,0004%.
    Сравнено с това какъв е процента на смъртност при ковид , колко требе да си глупав че да не си направиш сметката . От тия 1200 300 са стигнали до болница 295 са вече изписани , ти смятай тома неверни.

    Коментиран от #24

  • 20 Torbalan

    8 22 Отговор

    До коментар #18 от "Рано е още.......":

    Така е , ето руснаците ни отровиха 1986 и сега почнахме да мрем с по бързи темпове. Но пък сега се изложиха със спутник , много бързо взеха да мрът , той по отровен от новичок ще да дойде
  • 21 Не са редки а масови......

    25 6 Отговор
    Смъртните случаи и перманентната инвалидност и са поне няколко пъти умножени от това което ви казват зомбо-телевизорите и клоуните президенти и лекари бизнесмени! При това е още началото-а след 2-3 години ще е налице вече трагедия особено в западните страни сред бялото население ако незабавно не се спре вкарването на синтетиките на фарма-картелите на Бил Гейтс и други купили всички президенти заедно с кабинетите им в страните ви в организма и особено на деца!
  • 22 ама друг път

    31 6 Отговор
    Умишлената липса на информация,която има цензура и в социалните мрежи,не може да прикрие истината.Един от тези редки случаи е на Ериксен от Дания и добре че се случи на директно предаване,иначе никой нямаше и да чуе за него.След изкуствено създадения вирус, идва,задължителната отрова с мРНК технология,променяща човешкия ген и наречена ваксина.Жал ми е за плитко умиците,които се ваксинират,но липсата на интелет е антипод на чуството за реалност и самосъхранение.
  • 23 ####

    28 4 Отговор
    Пишете и за увеличаването на случаите в Израел на тромбична- тромбоцитопеничната пурпура(TTP), наблюдаващи се след ваксиниране с Пфайзър, тежка болест, при която в цялото тяло се образуват малки съсиреци и блокират кръвоснабдяването най- вече на мозъка, бъбреците и сърцето. В рамките на един месец в Израел са регистрирани 4 такива TTP случаи, като по принцип са 2-3 случаи на година...
  • 24 Гост

    31 3 Отговор

    До коментар #19 от "Тредстоун":

    Че повече от 95 процента от ковид позитивните са безсимптомни или с леки симптоми бе. От тея 4-5 процента с тежки симптоми умират малко, оздравителните са повече. Че Защо да се ваксинирам? СЗО има статистика, дето показва че вероятнистта да умрат под 70годишните от ковид е 0,05 процента. Защо да се осакатявам зорлем с такава неизпитана ваксина?

    Коментиран от #30, #49

  • 25 един от стадото

    15 4 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    сигурно е така. Руска рулетка не бих играл по принуда. Принуда не е точната дума, може би условия, знам ли.. Но след ваксинация имаш по- вече въпроси, от колкото успокоение. Стискай палци. Стореното сторено от твоите близки..Дано всичко е на ред
  • 26 Алфа Ромео

    21 4 Отговор
    Не се ваксинирайте по възможност, РНК ваксините могат да предизвикат след 2-3 години опасни заболявания, надявам се да не е така но твърде много са научните публикации вече, и другите ваксини не са по различни.
  • 27 До Тредстоун

    11 4 Отговор
    Тома Неверни си ти! Консултирай се с кардиолог, за да разбереш, колко от починалите някакъв вирус годишно се озовават в болница с перикардит, ендокардит и миокардит. Написах го, за да предупредя, защото вече се говори само за коронавирус, но има поражения и от другите вируси. Ваксината може и да причинява у някой същото, но въпросът е кое от нея го причинява, защото тя също съдържа вирус. Починали има от перикардит много през годините, защото от здравната каса трудно отпускат ехокардипграфии. Случайни хора повече няма да предупреждавам.Невежеството и глупостта са сред честите причини за смърт, а човекът е смъртно същество, нищо че някои тук се мислят за безсмъртни

    Коментиран от #41

  • 28 Антиваксър

    9 9 Отговор
    Не ваксинирайте децата си с БЦЖ. Тази ваксина доказано причинява нелечими автоимунни заболявания, които започват да се появяват в началото на пубертета,т.е към 9-10 годишна възраст
  • 29 Диверсант

    1 6 Отговор
    Случаите РЕДКИ... ваксърите РЯДКИ.. 😁😁😁💣
  • 30 Тредстоун

    5 23 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Абе какво ме интересува какво ще правиш с живота си , тук говорим за факти , факт е че имаме 18000 не ваксинирани ковид трупа от ваксина , колко .... Дали ще го изкараш леко или не е хазартно малко , при положение че можеш да не разчиташ на късмета. Ваксините са спасили човечеството , чети , не се отдавай на конспирации и стадното блеене.

    Коментиран от #33, #38, #71

  • 31 Госあ

    8 1 Отговор
    Направете сметка колко е печалбата от лекарствените препарати като хлороквин,хидроксихлороквин,авиган,нафамостат, които струват жълти стотинки и се ползват само при заболелите, които в зависимост от държавата са 10-18% и масовото ваксиниране с най евтините за производство рнк "ваксини"....
  • 32 Загрижен

    4 4 Отговор
    Ох, твоя ник ли? Загрижен е прилагателно в българския език и нито те познавам, нито съм виждал такъв ник.
    Не рекламирам ваксини и не съм ваксинирам, само предупреждавам, че има и други вируси и дори тези, които карат грип само с леки болки в мускулите, хващат перикардит. Напоследък случаите са много чести, а перикардитът се среща и при деца и при млади хора.
    Стойте си невежи. В България има най-много починали от сърдечни болести и рак и ще има още много, без да е имало такива ваксини. Не всичко е коронавирус, нищо че е модерно.
  • 33 Госあ

    12 2 Отговор

    До коментар #30 от "Тредстоун":

    Ваксините срещу РНК'ови високо мутиращи вируси не е най умното нещо. Иначе, разбира се че ваксините са едно от безспорните достижения на цивилизацията, когато се използват за медицински цели, а не за печалба на простолюдието.

    Коментиран от #55, #62

  • 34 абг

    14 1 Отговор
    Само времето, ще покаже колко са редки и какви други редки "странични" ефекти, ще има.
  • 35 Факт е

    19 2 Отговор
    Тези ваксини все още са в изпитателен срок.
    На този етап хората трябва да бъдат само информирани за съществуването на ваксина и да са наясно, че ако се ваксинират стават участници в медицински екперимент, защото все още няма доказателства за безопасността на ваксините.
  • 36 Хахаха

    14 3 Отговор
    Много безсмъртни драскачи имало тука. Има толкова много болести по света, че е въпрос само на време коя от тях, ще ви тръшне за последно.
    Изходът от този свят за всички е един, важното е да не живеете в страх от смъртта.
    Краят ви е предопределен още от раждането.

    Коментиран от #43

  • 37 Изненада

    22 1 Отговор
    Това е само началото. В близките 2, 3 години ще става ясно какви са вредите от тези ваксини и листовката ще се допълва.
    През това време колкото повече се ваксинират, толкова по-голяма става вредата.
  • 38 Тцтцтц

    19 1 Отговор

    До коментар #30 от "Тредстоун":

    Добре,готин ваксинирай се,боди се по три пъти в месеца,не сваляй маската,спи снея,гледай зомбивизора и бъди нормален! Знам,че за теб всички антиваксъри сме ненормални. Утре на теб може да ти наредят и гащите да си свалиш и пак ще бъдеш нормален.
  • 39 Альооо мурзил

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    от Мухоср?нск Сибир ли дращиш??!!И в България, както и в целият ЕС сертификатите за ваксинация се "ТЕГЛЯТ ОТ ИНТЕРНЕТ"!!!!!!!!!!!!
  • 40 4646

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "До 4646":

    Познати имам във фармацевтиката и държа на това че ваксина не се прави за една година. А познати починали нямам просто се информирам..
  • 41 Просветен

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "До Тредстоун":

    Да те питам ,умнико,кой от ваксините съдържа вирус на КОВИД19.Просвети простолюдието.

    Коментиран от #44, #46

  • 42 Тепърва ще..........

    13 1 Отговор
    Хванат масово грип, пневмонии и сърдечна недостатъчност , пълен спад на имунитета именно ваксинираните още тази зима!

    Коментиран от #45

  • 43 👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "Хахаха":

    Много си прав,колега! Аз съм зъл противник на т.нар."ваксини"и някой наивник,дето днес се ваксинира,а утре го блъсне кола,дакажем и каква ли му е ползата от ваксината?
  • 44 Ами съдържат............

    15 2 Отговор

    До коментар #41 от "Просветен":

    Намери в интернета примерно в Сенегал където са масово ваксинирани показват именно Ковид зараза след това, същото важи и за редица болници в САЩ където ваксинирани из старчески домове и болници показват всички позитивни Ков, тестове след това! Следователно именно чрез ваксините разпространяват Ковида и именно ваксинираните са носителите на мутациите му които се образуват при тех и именно ваксинираните са опасни за околните!
  • 45 Тцтцтц

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "Тепърва ще..........":

    Те за това ни подготвят още от сега за 4,5,6,7,8,9....1000...вълна,пък за зимата какво са намислили пак предстои да видим...и така в един омагьосан кръг...
  • 46 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "Просветен":

    Всъщност, по безопасните. И не, отдавна вече не се използва живак за пълното деактивиране.
  • 47 Ваксиниран1403

    4 14 Отговор
    Какъв ужас има подозрения, че 1200 случая са свързани с ваксината при поставени 300 милиона ваксини. Тоест 4 4овек на милион ваксинирани евентуално могат да получат това усложнение. Казано с други думи ако цялото население на България се ваксинира потенциално може 28 човека да получат това усложнение. Огромната час от хората се оправят бързо от това усложнени и нямат трайни последици, но дори и никои да не се оправи риска е нищожен спрямо риска от самия корона вирус. 28 са смъртните сучи от корона вирус за 4 дена при затихваща епидемия и са една десета от смъртните случаи за ден докато бяхме в разгара на епидемията. Ами това е доказателство за абсолютна безопасност на ваксините. Това със сърдечните възпаления след ваксинация вече се повдига за 4 или 5 път и данните винаги говорят за няколко скучая на милион ваксинирани. Това означава, че просто няма нищо по-сериозно.
    Да се притесняващ от ваксинация заради странични ефекти е все едно да се страхуваш да пътуваш с кола, автобус, влак или самолет поради риска да катастрофираш. Риск във всичко винаги има включително и докато вървиш по улицата да ти падне керемида върху главата, но въпроса е какъв е този риск? И какъв е риска при алтернативно действие? Риска да пострадаш при катастрофа е милиони пъти по-голям отколкото да имаш сериозни странични ефекти от ваксинация, въпреки това хората непрекъснато пътуват, но се страхуват да се ваксинират. На това му се вика не рационално поведение вследствие на на

    Коментиран от #48, #53, #54

  • 48 Провери

    8 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ваксиниран1403":

    С тези "подозрения", вече допълниха листовката на ваксините.

    Коментиран от #50

  • 49 Ваксиниран1403

    1 13 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Опасността може да не е толкова голяма за всички, но за някои е огромна Това че 80% не разбират даже, че са носители останалите 15% го карат като лека настинка 4.5% го карат тежко 0.5% умират прави вируса много по- страшен от един грип защото се разпространява мълниеносно през без симптомите или леко болните и стига до милиони. Вируса е опасен не защото е много смъртоносен, а защото е неконтролируем. Такъв ефект няма как да се постигне с обикновен грип макар че статистически той може да предизвиква усложнения в много повече хора. Просто грипа не е с толкова ефективно разпространение и далеч, не заразява цялото население всяка година. Освен това когато хората са болни от грип им е трудно да станат от леглото и не сеят вируса сред всички със седмици. При този вирус е точно така 80% не разбират даже, че са носители, но заразяват масово всички около себе си и вируса стига до всички. При смъртност 0.5% от 7000000 са 35000 жертви за България.
    0.5% от 7000 000 000 са 35 000 000 за света. А ако процента не е 0.5%, а е 5%?
    Кое е приемливото ниво на жертвите. Ако ти или твоите близки са в тези бройки тогава дали е безопасен? Хората се ваксинират най-вече не за защото са застрашени от смърт, а защото не искат да има епидемия повече. Когато има пик на епидемията здравната ситемна блокира. Медицинска помощ отсъства и спокойно можеш да си заминеш от инфаркт инсулт или нещо друго, защото няма кой да ти обърне каквото и да внимание. Ако има епидемия следва и икон
  • 50 Ваксиниран1403

    1 10 Отговор

    До коментар #48 от "Провери":

    Защото са длъжни да го направят, както го правят и със всички други лекарства. Ако имаше по-серозен проблем това нямаше как да остане скрито.
    Дори и аспирина има страшни странични ефекти, да не говорим за по сериозните лекарства, но те се използват и никои не прави сензация от това.
    За сравнение ето нежелателните лекарствени реакции на аспирина нека да ги сравним с тези на ваксината и да видим кое по опасното.Много чести (>1/10); Чести (>1/100 до

    Коментиран от #51, #52

  • 51 Ваксиниран1403

    0 8 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран1403":

    Много чести (>1/10) Чести (>1/100 до
  • 52 Ваксиниран1403

    1 8 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран1403":

    Стомашно-чревни нарушения
    Чести: коремна болка, стомашно-чревна болка;
    Редки: стомашно-чревно възпаление, стомашно-чревна язва;
    Много редки: стомашно-чревно кървене и перфорация.
    Чернодробни нарушения
    Много редки: нарушение на чернодробната функция (повишение на трансаминазите).
    Нарушения на дихателната система
    Чести: задух;
    Редки: хрема (ринит), назална конгестия (запушване на носа).
    Нарушения на нервната система
    Виене на свят и шум в ушите, които обикновено се дължат на предозиране.
    Сърдечни нарушения
    Много редки: нарушения в сърдечната функция.
    Нарушения на кръвта и лимфната система
    Чести: кървене (периоперативна хеморагия, хематоми, епистаксис, кървене в пикочо-половите пътища, кървене на венците);
    Много редки: стомашно-чревно кървене, мозъчен кръвоизлив.
    Кървенето може да доведе до остра и хронична постхеморагична анемия /желязо-дефицитна анемия (дължаща се например на прикрито кървене).
    Нарушения на кожата и подкожната тъкан
    Редки: обрив, уртикария, сърбеж.
    Нарушения на имунната система
    Много редки: анафилактични реакции, оток на лицето, езика и гърлото (едем на Квинке), анафилактичен шок.
  • 53 Неваксиниран 1221

    13 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ваксиниран1403":

    Специалисте ти си се "ваксинирай" и всеки месец ако искаш,нас ни остави на спокойствие!..........
  • 54 Ти изобщо видел ли си ........

    14 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ваксиниран1403":

    Таблиците? В ЕС по данни на лъжците и мошениците bbc, dw и др. вече са инвалиди над 400000 хиляди и над 10000 мъртви, още по новите резултати показват че смъртността на ваксинираните е 7 пъти по висока от тази на неваксинираните! Така че не ми плямпай глупости щото редица лекари с Нобелови награди а не лекеите на Бил Гейтс заявиха че цифрите са толкова високи че е нужно незабавно прекратяване на експеримента иначе трагедията е сигурна, а оттам и съдебните екзекуции не са далече, та ще видим същите тия сега многознайковци дето пробутват отрови къде ще се крият след това!

    Коментиран от #56

  • 55 Ваксиниран1403

    1 8 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Защо да не са най-умното нещо. Защото не предизвикват доживотен имунитет ли? Ами то и преболедуването на такъв вирус също не създава доживотен имунитет.
    Или се ваксинираш два пъти всяка година или боледуваш по два пъти на година. Въпроса е в това, че не се знае как ще го понесеш боледуването. Някои хора първия път го изкара леко корона вируса, а втори много по-тежко, даже някои и не го проживяха втори път. Не е най-умното нещо да имаш ваксина и да не я използваш. Вирусите мутират докато се разпространяват. Колкото по-малко разпространение толкова по малко мутации. Най-доброто което може да се направи за да се спре разпространението на мутиращ вирус е да се ограничи максимално неговото разпространени и да се извърши масово високо скоростна ваксинация на всички. Ако вируса успее да изпревари ваксинацията и мутира достатъчно нова адаптирана ваксина и повторна имунизация на всички докато процеса на ваксинация изпревари мутациите избягващи имунитета създаден от ваксините.

    Коментиран от #57

  • 56 Ваксиниран1403

    1 7 Отговор

    До коментар #54 от "Ти изобщо видел ли си ........":

    Глупости и манипулации
    Ваксинираните в света към 24.06.2021 с поне една доза са 1 758 545 333 или 22.5% от населението на земята тези с две дози са 805 726 662 това е 10.3% от населеното. Само ми кажи къде са умрелите от тях? Колко милиона са? Къде се крият толкова трупове?

    Коментиран от #58

  • 57 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #55 от "Ваксиниран1403":

    По умно ми се струва да се спазват противоепидемични мерки и мониторинг на заболяването, като се прилага навременно лечение на заразените с доказани препарати. Според наличната информация за короните и много други РНК'ови вируси, вирулентността им естествено намалява. Освен това, лично аз, веднага бих се ваксинирал с конвенционална ваксина с деактивиран вирус или още по добре с протеинова. Просто не съм съгласен с пропагандата на търговците с експерименталните ваксини от които единственият плюс са печалбите, а минуси има много. Тази новина е именно такава.

    Коментиран от #67

  • 58 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #56 от "Ваксиниран1403":

    Чакай, чакай. Ваксинирани с една доза в Китай са милиард вече. Само че става дума за истинска ваксина. Идеята на ККП е,че по добре да се направи масова ваксинация с изпитана технология и безопасна ваксина с по ниска ефективност, отколкото по ограничена ваксинация с ваксина с по висока ефективност. А за тези ефективности на файзер и модерна,въпросът съвсем не е приключил, както и този за тяхната безопасност

    Коментиран от #59

  • 59 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #58 от "Госあ":

    Махни един милиард от Китай останалите хич не са малко и те гонят милиард. В почети всички развити страни се използва основно ваксини на рнк технология, а масовото измиране дето го предвиждаха ”специалистите” го няма и няма да го има.
    То защото има ниско ефективни ваксини затова положеното в Чили и Англия е такова, но не е такова в Изриел и САЩ въпреки че варията на вируса е един. Използването на ниско ефективна ваксина при наличие на високо ефективна е престъпление. Не случайно не малко страни изобщо отказаха да използват такива ваксини. Токова е правилното и отговорно поведение, но за съжаление не всички го приложиха.
    Те и у нас се опитаха да ни пробутат ниско ефективна ваксина. Хубаво, че този замисъла пропадна поради международни фактори и сега има и от ефективните. Рнк ваксините са бъдещето и от тук нататък срещу вируси скоро друга ваксина никои няма да поизрежда изобщо. Рнк технологията ще промени и медицината и лечението на много заболявания от тук нататък тя ще се използва все по-масово и това е сред най-великите и добри постижения на човечеството за поне един век. Противо ракови лекарства на базата на тази технология вече са в клинични изпитания и ще започнат да навлизат все по-масово на пазара. Епидемията и ваксините направиха технологията икономически изгодна и достъпна това един от малкото плюсове от всичко което се случи през изминалата година и половина.

    Коментиран от #60, #61

  • 60 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #59 от "Ваксиниран1403":

    Ще ти повторя, тази ефективност която обявяват американците е лъжа. Безопасността също. Ето чети по горе. Аман от шмекери и шарани.
  • 61 Госあ

    8 2 Отговор

    До коментар #59 от "Ваксиниран1403":

    Ах ти даваш за пример израел и сащ ? Да, отличен пример! :)))

    Коментиран от #64

  • 62 Бронхилда

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Достижения са, но само на тези, които поне няколко години са изследвани, а не ваксини приготвени на юруш...

    Коментиран от #63, #65

  • 63 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "Бронхилда":

    Ами аз казвам същото. Особено за нова експериментална технология и особено за експресията на протеин, който сам по себе си е доказано токсичен. Ефективността им е абсолютна лъжа, а смъртните случаи на възрастни в Израел повече отколкото от вируса.

    Коментиран от #66

  • 64 Ваксиниран1403

    1 7 Отговор

    До коментар #61 от "Госあ":

    Лъжа е във вашите очи, защото ви се иска да е така. Статистиката показва нещо съвсем друго. Аз бих казал аман от наивници вярващи на глупости и нелепости, но упорито отказващи да разсъждават самостоятелно и обективно.
    Примера съм го дал не случайно, защото това са страните които винаги гледат първо своя интерес и са готови на всичко за да го защитят. Така направиха и сега, а другите както е било винаги ще са на опашката и ще плащат.
  • 65 Ваксиниран1403

    1 7 Отговор

    До коментар #62 от "Бронхилда":

    Ваксините не са разработени и изпитани за 1 година. За една година те са адаптирани към новия вирус. Разработката им е започнала още при възникването на първата корона вирусна епидемия преди повече от 10 години. Но именно поради липсата на пазар те не са използвани извън лабораторните изследвания тогава.Самата технология се развива от повече от 20 години. Всяка година се прави адаптирана противно грипни ваксини с този вирус не е нещо по различно.
  • 66 Ваксиниран1403

    2 6 Отговор

    До коментар #63 от "Госあ":

    В Изриел смъртността е от преди овладяването на епидемията и в момента нямат никаква завишена смъртност. За поседналите 15 дни има починал само трима човека от корона вирус.Не така стояха нещата преди ваксинацията обаче. Но за вас това няма значение всички факти които не обслужват нелепите теории в които вярвате са лъжа, а верни са само тези които могат да потвърдят вашите вярвания и страхове насадени ви чрез манипулация, заради пет минути слава на някои “виден експерт”.

    Коментиран от #68

  • 67 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #57 от "Госあ":

    Аз се ваксинирах с рнк ваксина без нито грам съмнение или колебание. Лично аз никога не бих се ваксинирал с ваксина с дезактивиран вирус или с векторна ваксина. На първо място заради много по-ниската ефективност на тези ваксини. При тези ваксинни реално има вирус. Това има макар много малак потенциал да има последици, защото все пак съдържа нещо живо което ако тръгне да се размножава не е сигурно какво може да се случи. В една 100% синтетична и изкуствена ваксина в която няма никакви вируси такава дори и теоретична вероятност не може да и съществува. Между другото именно това е причината при векторните ваксини да има много повече и по-силно изразени странични ефекти след ваксинация спрямо рнк ваксините.
    Инак за протеинова ваксина по-принцип нататък при следващата ми ваксинация може и да се замисля, но само ако има достатъчно висока ефективност над 90 процента. При протеиновите ваксини по-трудно се изгражда добър клетъчен имунитет. При протеиновите ваксини и алергичните реакции обаче са много и те със сигурност са противопоказни за всички дори и с минимални алергии.

    Коментиран от #70

  • 68 хайко

    1 8 Отговор

    До коментар #66 от "Ваксиниран1403":

    Съгласен на 100%. Обаче ганю е тъп и упорит.
    Иначе нямаше да е ганю. Предпочита да умре от вируса, но не и да се ваксинира и да предпази себе си и семейството, приятели и колеги.
    Срам ме е и ми е обидно, че съм част от това племе... :(

    Коментиран от #69, #75

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ваксиниран1403":

    Значи протеиновите ваксини са опасни за алергии, а РНК'овите - не ? Хахахаха Без повече коментари по темата.

    Коментиран от #72

  • 71 Счупи тъпомера

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Тредстоун":

    А дали са ковид никой не може да каже със сигурност.

    Коментиран от #73

  • 72 Ваксиниран1403

    2 4 Отговор

    До коментар #70 от "Госあ":

    Не просто по,а много по. Това не е нещо ново и е валидно и за всички други протеинови ваксини . От всички видови ваксини риска за алергична реакция при протеиновите е най-големия, но за здрави хора без алергични проблеми преди този риск си е нищожен. Просто хора с алергии, не трябва да се ваксинират точно с тях. При рнк ваксините единствената опасност за алергия е към някои от помощните вещества. И при двете одобрени имаше такива случи единични на милиони ваксинирани главно при хора с тежки алергични реакции и по-рано. При адекватно действие от медицинския екип и бързо приложение на анти алергична терапия това е състояние което се овладява. Това си е отразено като противопоказание след ваксинация в характеристики им.
  • 73 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #71 от "Счупи тъпомера":

    Няма значение дали някои може да каже дали са от ковид със ковид или без.Важното е че хората не са живи и че миналата година при пиковете на епидемията смъртността беше рекордна.
    Само официално регистрираните жертви у нас наближават 18 хиляди. Ако се сравни смъртността от всичко през измитата година спрямо тази от предходните години се вижда че само за изминалата година има 20 хиляди. повече починали при 8 хиляди официално регистрирани починали с ковид. Тоест скрита смъртност е била 2.5 по-голяма от официалната. Тоест ако се направи обоснованото предположение, че това съотношение се е запазило и в началото на тази година излиза че жертвите са 2.5 Х 18 = 45. Тоест от началото на епидемията освен нормално умиращите хора са умрели и още едни 45 хиляди човека. Това е населението на един град като Казанлък за теб може жертването на един град да не значи нищо, но това са хора животи съдби които значат много за други хора. За теб може щом не са умрели милиони да няма проблем, но за радост много други хора не мислят като теб.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Боли ме шперца

    2 0 Отговор
    Ама честно
  • 78 фурми 2020

    2 0 Отговор
    същата статистика видяхме и за астразенека и много държави се отказаха от нея..защо ли ? Дали сега и Пфайзер и Модерна и с другия немски боклук ще ги изхвълят на бунище..НЕ...ще ни боцкат докато сват святува.