Last news in Fakti

27 Юни, 2021 12:16 1 510 4

Амнистия! Иран помилва над 5000 затворници заради религиозен празник

  • иран-
  • ядрена сделка-
  • аятолах али хаменей

Всяка година върховният водач на Техеран прави колективни помилвания по случай големи религиозни или национални празници по предложение на ръководителя на съдебната власт

Амнистия! Иран помилва над 5000 затворници заради религиозен празник - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иранският върховен водач Али Хаменей помилва или намали присъдите на над 5000 затворници, съобщава "Франс прес".

Поводът е шиитски празник.

В комюнике на неговия сайт, се посочва, че Аятолах Хаменей е приел "да помилва или да смекчи присъдите на 5156 осъдени".

Мярката беше приета по повод честваната на 22 юни годишнина от рождението на имам Реза - една от най-почитаните фигури на шиитския ислям, който е официалната религия на Иран от XVI век.

Всяка година върховният водач на Иран прави колективни помилвания по случай големи религиозни или национални празници по предложение на ръководителя на съдебната власт.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    9 1 Отговор
    Боко в панделата, доживотен без право на замяна.
  • 2 ГУАНТАНАМО

    5 1 Отговор
    Кога ще има помилване в Гуантанамо? Или там такива работи няма. А може би на Шабат или друг празник ще има?
  • 3 Папурчо

    1 0 Отговор
    Айййййде сега да заповядат в Ойропата, при баба си, да распуснат малко, да поомачкат някоя и друга дебела германка, че им полага правото на по-добър живот, според Ойропското законодателство.
  • 4 Меркел

    0 0 Отговор
    Добре дошли в германия