Last news in Fakti

28 Юни, 2021 15:45 1 425 0

Словения трябва да отговаря на въпроси за върховенството на закона

  • ес-
  • председателство-
  • словения

Страната приема европейското председателство

Словения трябва да отговаря на въпроси за върховенството на закона - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Словения трябва да отговаря на много въпроси за върховенството на закона. Това обяви португалският евродепутат Пиедру Меркеш, цитиран от БНР.

Словения ще приеме европейското председателство до няколко дни. Страната обаче трябва да даде обяснения за върховенството на закона.

Португалски представители са отправили различни въпроси. Словенското правителство е заявило, че няма проблеми по темата.

Очаква се в страната да има промени, спрямо свободата на словото и съдебната сфера. Словенското правителство е критикувано за своето отношение към медиите.

Меркеш определи политическата ситуация в страната като потресаваща. Реално институциите там не координират една с друга позициите на премиера и председателя на парламента.

Португалия се надява, че скоро словенската държава ще покаже напредък по тези теми.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: