30 Юни, 2021 18:18 4 684 74

Путин: Периодът на еднополюсния свят отмина!

  • сащ-
  • русия-
  • владимир путин-
  • джо байдън

Руският държавен глава отбеляза, че партньорите в САЩ разбирали, че светът се променя, но се опитвали да запазят монополното си положение

Путин: Периодът на еднополюсния свят отмина! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Икономическият суверенитет на Русия се увеличава, въпреки западните санкции, а нейният отбранителен капацитет в някои отношения бил надминал много страни по света, включително САЩ. Това обяви руският президент Владимир Путин по време на ежегодната "Пряка линия", при която той отговаря по руската държавна телевизия на подбрани от Кремъл удобни въпроси на руснаци.

"Периодът на еднополюсния свят отмина. И трябва да изхождате от обстоятелството, че светът се променя и се променя бързо. Независимо какви санкции се прилагат към Русия, независимо от това, с което ни плашат, Русия все още се развива, нейният икономически суверенитет се увеличава", настоя Путин, като посочи като пример препоръките на анализатори, които съветват политическата класа в САЩ.

Руският държавен глава отбеляза, че партньорите в САЩ разбирали, че светът се променя, но се опитвали да запазят монополното си положение.

"Оттук, моля, заплахи и по-нататъшно деструктивно поведение - както с тези учения, така и с провокации, със санкции", добави той.

В същото време той подчерта, че политиката на санкции срещу Русия дала тласък на програмите за заместване на вносните стоки.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    81 9 Отговор
    Да, на всички им е ясно това. Прост задокеанците не искат да го признаят.
  • 2 Мислещ

    61 11 Отговор
    Тъкмо обратното. Преди имаше демокрация и комунизъм, сега има глобален сатанизъм.
  • 3 Мъдриан Велики от Велики Преслав

    25 5 Отговор
    Няма батерия с един полюс,ни лампи,ни коли функционират.Казано в прав текст,много ми се "такова" македонско девойче със шарени чорапи и бяла кошуля!
  • 4 За овце

    23 36 Отговор
    "подбрани от Кремъл удобни въпроси на руснаци. " - АнаТРоли си е АнаТРоли 😂😂😂

    Коментиран от #7

  • 5 Диверсант

    61 12 Отговор
    Вечна слава на Владимир Владимирович Путин и Велика Русия за това дело. Човечеството винаги ще помни
  • 6 Лицемер.......

    6 29 Отговор
    Да сега светът се превръща от шайката в която и горния клоун участва в глобална еднополюсна класова феодална диктатура!

    Коментиран от #15

  • 7 Хахаха

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "За овце":

    Ама не е за вярване, че писачите са толкова елементарни. Мислят, че могат да настройват хората с тия примитивни прийоми. Ама хората са по умни от тях. Могат само да се отвратят от писанията им и от самите тях.
  • 8 Рико

    9 32 Отговор
    "Полюси"? Тези продължават да не разбират,че такова нещо няма. И никога не е имало(дълга тема е да я отваряме). НЯМА полюси. Всяка държава си е суверенна и се присъединява където си иска и то в съюзи, а не към някакъв "полюс"който я притегля принудително. Няма полюси! Швейцарските банки могат да купят Москва заедно с партенките на царя - Швейцария в кой "полюс" е ?

    Коментиран от #14, #22, #33

  • 9 Историк

    8 30 Отговор
    Светът е мултиполюсен, а Русия трябва да се задоволи с новата си роля на един от множество полюси и на второстепенен икономически и технологичен играч.

    Коментиран от #13, #37

  • 10 Ха ха ха

    8 26 Отговор
    Тоз смешник и той за ПОЛЮС се брои!!!
  • 11 карамфила

    29 6 Отговор
    Путин е велик лидер и политик.Да е жив и здрав и ако трябва да стопи лагерите на фалиралата америка без която светът ще е по добър.
  • 12 бай икономисто

    26 3 Отговор
    В навечерието на срещата Путин – Байдън Москва съобщи, че Русия "ще излезе от щатския долар".

    Други страни вероятно ще последват.

    Кървавата глобална финансова война е в заключителен етап.

    Това е краят на долара и на САЩ. Доларът е основното глобоамериканско оръжие.

    На 3 юни руското финансово министерство потвърди, че "Русия ще излезе от всички доларови активи в Националния фонд за благосъстояние и вместо в долари, ще инвестира в евро, злато и юани" в рамките на един месец.

    След тази промяна активите на фонда ще се държат 40% в евро, 30% в юани, 20% в злато и по 5% в йени и лири.

    Коментиран от #16, #26

  • 13 Франческа

    29 1 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    Русия може да се задоволи да е един от полюсите. Но краварите ще ритат до последно. Накрая ще са последния полюс.
    А може и на Южния.
  • 14 Марсианеца

    34 1 Отговор

    До коментар #8 от "Рико":

    Швейцарската банка може да купи само това което и дадат ! Някои неща не се измерват с пари и не се продават. Русия има Земя - Швейцария има хартийки!
  • 15 истината

    30 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лицемер.......":

    Светът в момента изолира западния свят с неговите неразбрани от никого ценности.
  • 16 Пешо от блока

    6 21 Отговор

    До коментар #12 от "бай икономисто":

    Точно така пишеше във вестник "Работническо дело" през 1979 г. Още чакаме долара да се срине. Ще има да чакате още много.

    Коментиран от #19, #36

  • 17 ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА КАТО ПУТИН

    24 1 Отговор
    СТОЯТ ПО ДАЛЕЧЕ ОТ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ. ЗА ДА НЕ ИМ ЗАПАДНЕ КУЛТУРАТА И ЦИВИЛИЗАЦИЯТА 😇
  • 18 Жужака и мурзилите

    3 16 Отговор
    Бъркат полюс и полюция

    Коментиран от #20

  • 19 от горния етаж

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пешо от блока":

    Баба ти ли го пази вестника или си го чел на сън ?
  • 20 доктора

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "Жужака и мурзилите":

    За сороснята - второто.
  • 21 ихтамнет

    2 27 Отговор
    Увеличава им се единствено факта ,че стават все по големи икономически и военни мижитурки тея бушмени.Светът е еднополюсен и е воден от САЩ ,а зад американците стоят най-силните и развити държави.Само вие ли русофило-предателски отpenки не го разбрахте ?

    Коментиран от #23, #24, #29, #38

  • 22 швейцария в тъпия ти мозачен полюс

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Рико":

    Като не ти е ясно какво драскаш или дращиш по черепната кухина. Ето един единствен полюс, търговските разплащания стават с $.
  • 23 папурко

    18 1 Отговор

    До коментар #21 от "ихтамнет":

    Путин много добре го каза - може да се разправи с всяка една държава. Включително и краварника.
    Нека сега ония да го отрекат.

    Коментиран от #28, #32

  • 24 кухи глави

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "ихтамнет":

    Китай разшири ролята си в световната търговия и затвърди позицията си на глобална производствена сила въпреки дългогодишните усилия на САЩ да убеди компаниите да инвестират другаде. Потребителският пазар в Китай продължава да набира скорост, което го прави по-голям двигател за печалбите на големите компании.

    В същото време страната затвърди позицията си на сила на световните финансови пазари, с рекорден дял при първичните публични предлагания (IPO) и вторичните листвания през 2020 г., както и с голям приток на капитал в акции и облигации и индекси, които надминаха дори силните показатели на САЩ.
  • 25 Сандо

    15 0 Отговор
    Интересно ми е дали журналистите и коментиращите са гледали предаването и добре са разбрали и осмислили въпросите и отговорите.От написаното,в наложения политкоректен стил,става ясно,че Анатоли се е отдал на следобеден сън с последващо преписване от някой източник,спазвайки зададения му калъп за отразяване на новините от Русия и Путин.
  • 26 С други думи.....

    3 13 Отговор

    До коментар #12 от "бай икономисто":

    Не в рубли отново, и няма намерение да засилва Руската икономика а тази на Англия и Китай, на самите Руснаци отдавна са им отворени очите за продажника Путин съсипващ планомерно страната им, русофилите отвънка са в пълна слепота както винаги!

    Коментиран от #44

  • 27 Събуждайте се.....

    4 12 Отговор
    Докато е време - шутът Путин работи сговорно с Макроните, Меркелите, и Бидоните -различия помежду си нямат тъй като всички са сложени от задкулисна банда и изпълняват сговорно едни и същи инструкции - с те са насочени против вас и контролът над вас - това е което ги интересува - плановете са им къде къде по грандиозни от разни северни потоци и глупости скоито телевизорите захранват овците!

    Коментиран от #40, #46

  • 28 де факто

    2 11 Отговор

    До коментар #23 от "папурко":

    Той лилипутин заяви и ,е САЩ е единствената суперсила в света.Това няма ли да го споменеш ? Ама иначе света не бил еднополюсен.

    Коментиран от #30, #51

  • 29 празно шише се пълни но куха глава не

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "ихтамнет":

    Докато Китай и Русия усещат нарастващия натиск на санкциите от Запада, техните правителства подготвят излизане от глобалната платежна система, в която Западът играе ключова роля. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на официалното си посещение в Китай. Според него Русия и Китай могат да намалят свързаните със санкциите рискове като укрепят собствената си финансова независимост, по-специално като откажат да използват западните платежни системи.
  • 30 фактически

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "де факто":

    да кажеш че пишеш глупости.
  • 31 БПФ

    12 1 Отговор
    Стайков, как пък разбра, че въпросите му са "подбрани от Кремъл", като хората се включват директно в ефир? Май-май бъркаш Путин с малоyмният байдън, който отчаяно срича предварително написани му отговори на предварително зададени въпроси?
  • 32 С подобни малоумни изказвания.....

    2 13 Отговор

    До коментар #23 от "папурко":

    Се захранва неинтелигентната овца от теле-зомбо-кутиите! Същевременно смъртността в Русия е чудовищна както и в ЕС и популациите се заменят с Азиатци и Африканци - ето затова работят и Путин и Меркел и Джонсън всички заедно - с постоянен спад в раждаемостта! След което Сибир просто ще бъде заселен с Китайци /вече продаден им от същия Путин/ който се занимава и с умишленото обезлесяване и запустяване на селата с местно Руско население, както и готви насилствено затваряне на Руското население в трудови лагери / разбира се под формата на евакуация/, като същевременно се разиграва и военно шоу в Черно море от гореспоменатите играчи! Продължавайте да пазете трева и да приемате "леченията" на готеупоменатата банда Путино-меркело-макрони!

    Коментиран от #47

  • 33 От страни

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Рико":

    Явно това ми е мисията тук да ти давам акъл. Да ти опровергая глупостите. Във глобална политика има играчи а има играчки. Казано по научно има субекти на играта а има обекти. Големите и богатите държави вършат своя политика и исползват малките като козове, като храна. За да бъде една зона икономически суверенна тя трябва да е 200-300 милиона. Като САЩ, като Европа. Но не и България със нейните 7 милиона или Литва с нейните 2-3 милиона. Даже Русия с нейните 145 милиона не става на такава и затова се налага да прибира всичките около нея. Докато беше съюза ставаше на полюс като се распадна вече не става. Затова Европы глътна всичките ни за да наякне и да стане полюс в глобална политика. За Щвейцария не питай - даже няма да се опитвам да ти расказвам за над-държавните органи на управление. Полюсите ги има и срещите на Бидоня с Путин, искането на среща Меркел-Путин, Джонсън-Путин и Макрон-Путин показват, че искат срочно да разберат за кво са се разбрали двамката. Засега полюсите са три САЩ-Китай-Европа. Русия се завръща след пияницата Елцин и претендира за полюс.

    Коментиран от #74

  • 34 Сарацин

    6 0 Отговор
    Само бой наглосакските манерки!
  • 35 ah klasika

    4 1 Отговор
    Нито една империя не е вечна и Путин го знае идеално.

    Защо си анекрсира Крим и Донбас - после нали ще остане като модерния руски президент, който отново даде тласък на силна Русия и показа, че руснаците искат да се съединят.

    Я България да влезе в Македония със сила да видим как после ще ни умиротворят навъпреки НАТО, ЕС и ко.

    Коментиран от #49

  • 36 От страни

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пешо от блока":

    Пешо, какво са няколко десетки години за исторични процеси? Даже ние ще видим срутването - то върви и благодарение на Байдън ще се чува надалеч.
  • 37 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    Второстепенен? Надявай се.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Електроника филм от ЕСССРусия

    4 1 Отговор
    Света ако беше еднополюсен нямаше да има земно магнитно поле и електричество и електроника
  • 40 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Събуждайте се.....":

    Точен коментар. Кибер полигон 2021, ще се проведе на 9.07. Съвместна кибертренировка на Русия и Световния Икономически Форум на Клаус Шваб. Потърси в Интернет и виж за какво иде реч.
  • 41 Само дето........

    2 6 Отговор
    ГУЛАЗИТЕ И ТРУДОВИ ЛАГЕРИ ЗА РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ СА ВЕЧЕ ГОТОВИ /СЕГА ГИ НАРИЧАТ КАРАНТИННИ/, И ЦИФРОВОТО ЧИПИЗИРАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ТЯХ - РАЗБИРА СЕ ПОД ФОРМАТА НА "ЕВАКУАЦИЯ" /НАСИЛСТВЕНА С ПРИЕТ СЪВСЕМ НАСКОРО ЗАКОН ОТ ПУТИН - ОТДЕЛНО СЕ ЗАТВАРЯТ ДЕЦАТА ОТ РОДИТЕЛИТЕ- РОДИТЕЛИТЕ НЯМАТ ДОСТЪП ДО ДЕЦАТА! ТАКА А СЕГА ПОТЪРСЕТЕ ИЗ РУСКИЯ ИНТЕРНЕТ ВЕЧЕ ТРЕНИРОВКИТЕ В МОМЕНТА СА "ЕВАКУИРАНИ" НАСИЛА И БЕЗ ЗНАНИЕ НА РОДИТЕЛИТЕ ДЕЦА ОТ НЯКОЛКО ПОЧИВНИ ЛАГЕРА В РУСИЯ ЕДИН ОТ КОИТО ЛАГЕРА "АРТЕК", РАЗБИРА СЕ НАСИЛСТВЕНОТО ВКАРВАНЕ НА МЕДИКАМЕНТИ НА ДЕЦАТА И НЕДОПУСКАНЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ ДА ГИ ВИДЯТ СА НАПЪЛНО "ДЕМОКРАТИЧНИ" НЕЩА НАЛИ ПУТИНЕ / ИЛИ ЖАЛЪК ШУТ НА ТЕЗИ КОИТО СА ТЕ ПОСТАВИЛИ ЩОТО ОТ СЕБЕ СИ НИЩО НЕ РЕШАВАШ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ - НАРЕЖДАНИЯ ИЗПЪЛНЯВАШ!/
  • 42 ЕСТЕСТВЕНО

    3 7 Отговор
    СЛЕД КАТО ЛИЦЕТО ОТ СНИМКАТА Е ГЛОБАЛИСТ И СЛУЖИ НА ГЛОБАЛИСТКАТА СЕКТА НЕ Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ТЯХ ИНЖЕКТИРА НАРОДА СИ ПРИНУДИТЕЛНО РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА ГО ТЪРЯПЯТ ПРЕДАТЕЛЧЕТО ДОЛНО.
  • 43 jorj

    2 6 Отговор
    Шебека не иска едноплюсен свят, но иска едноплюсна Русия!!!! Няма да стане!!!!!! Комунистическото Невежеството и Идиотизъм немогат да бъдат полюс.

    Коментиран от #45

  • 44 бай икономисто

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "С други думи.....":

    Като не разбираш - защо коментираш ? Краварите като печатат долари , всичките им резерви само в долари ли са ? Китай като печата Юани - всичките резерви в Юани ли са ? Япония като печата Йени , има ли резерви в долари ?
    Коя държава не притежава никаква чужда валута и ползва само своята ?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Божидар

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Събуждайте се.....":

    Много си се набутал с филмите . Живееш в някой паралелен свят. Няма нищо вярно в това което си написал.
    Сигурно и земята е плоска , а Луната холограма ?

    Коментиран от #48, #52

  • 47 папурко

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "С подобни малоумни изказвания.....":

    Логиката ти куца с двата крака. Да не казвам че Русия е с положителен прираст при раждаемостта . Обърнаха кривата. Виж за Германия ,Франция, Холандия , а и за целия ЕС нещата не седят така.

    Да не казвам че в краварника има много повече Китайци отколкото в Русия.
  • 48 И кое не е верно?

    6 3 Отговор

    До коментар #46 от "Божидар":

    Че няма готови карантинни лагери, че няма изкуствени бедствия за да загонят населението там? Че няма нано чипове, че няма изнудване и лишаване от права под предлог "пандемия", че няма военни биологични лаборатории в Китай , посещавани от Фаучи и Бил Гейтс който между впрочем освен че стана и доктор твърди че населението на планетата е твърде много и трябва да се съкрати с 2/3 и после съвсем случайно става и пророк плашещ със следваща смъртоносна пандемия за неваксинираните ?!! Или живееш в паралелен свят или си мислиш че без QR ще можеш да ми пътуваш и писещаваш ресторанти?!

    Коментиран от #50

  • 49 марсианеца

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "ah klasika":

    Русия е била Империя и пак ще бъде. А пишман империите като краварника и ЕС ще се разпаднат.
  • 50 Божидар

    3 4 Отговор

    До коментар #48 от "И кое не е верно?":

    Любимия ти филм - "Теория на конспирацията " ли е ?
    Четеш прекалено много фантасмагории.

    Коментиран от #53, #54, #56

  • 51 папурко

    4 5 Отговор

    До коментар #28 от "де факто":

    Щом Путин казва че може да смаже обора , какво суперсила са тогава ?

    Коментиран от #66

  • 52 Е то ти.....

    5 1 Отговор

    До коментар #46 от "Божидар":

    Понеже не си се набутал, сигурно си вече приел и "лечение", нали и ненабутаните с медикаменти като тебе смятат за верно само BBC, CNN и правда! А допреди 10 години и смартфончето ти беше научна фантастика, ама се оказа че не е нали?!

    Коментиран от #58

  • 53 А ти си.......

    9 1 Отговор

    До коментар #50 от "Божидар":

    Явно напълно дрогиран с астра и не осъзнаваш какво става около тебе - да ама става, така мислеха когато Хитлер ги загонваше в концлагери овцете - че не може да бъде- германците са културен народ и ги карат на почивка!

    Коментиран от #55

  • 54 Каква теория?

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Божидар":

    Любимото клеймо на фашистите да заглушават свободното слово /освен техните версии по правда, и BBC/ е "конспиративен теорист" докато абсолютните безсмислици, нелогични тъпотии и нещата за бавно развиващи с които се захранва стадото по купените медии и пропаганда на президентите /купени и те/ са "нормални" и при това и "свободни" неща, само демокрация и истина се лее оттам нали , божидарчо?! На колко си годинки не каза?

    Коментиран от #57

  • 55 Божидар

    1 5 Отговор

    До коментар #53 от "А ти си.......":

    Не знам кой е дрогирания , но от несвързаните ти брътвежи май никой не се впечатлява. Пий нещо за нервите , сложи едно фолио за печене на главата и ходи си лягай. Явно топлото време не ти действа добре.
  • 56 Филми не гледам......

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Божидар":

    Нито телевизор имам...........
  • 57 Божидар

    2 5 Отговор

    До коментар #54 от "Каква теория?":

    Какви фашисти те гонят пък тебе ? Не си в ред човече. Някой яко ти е промил мозъка. Вкарал си се в някакви филми и няма мърдане.

    Коментиран от #59, #60, #62, #64

  • 58 Божидар

    1 4 Отговор

    До коментар #52 от "Е то ти.....":

    За разлика от тебе , аз явно мога да пресея информацията която чета. Явно че мога и сам да разсъждавам и да преценявам . При тебе нещата не вървят в тая посока.

    Коментиран от #61, #63, #70

  • 59 Казах ти че.....

    5 1 Отговор

    До коментар #57 от "Божидар":

    В главата ти е телевизора и филмите с анимация за подрастващи - телевизор нямам и филми не гледам следователно отивай да си догледаш новините с бащицата Путин, и да пиеш ракия под масата, вижда се че нямаш нищо смислено да кажеш тука или просто не ти достига интелект - и гледай да не се "вкараш" пак в Некоя тра ла ла Дисни ленд Хепи ленд!
  • 60 Истина е

    4 2 Отговор

    До коментар #57 от "Божидар":

    И путя е в играта много ясно.

    Коментиран от #67

  • 61 И какво преся?

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Божидар":

    Така и не разбрахме?
  • 62 Ами ето ти .........

    8 1 Отговор

    До коментар #57 от "Божидар":

    ЕК въвежда забрана за развъждане на животни в клетки до 2027 г. , Току що излезе нов фашистки декрет, или божидарчо смята че не е?

    Коментиран от #65

  • 63 Хмм да

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Божидар":

    Путин кска да си прави нов световен ред в руски сос без да е под контрола на сащ.не иска да спаси света това е сигурно.
  • 64 Рико

    0 3 Отговор

    До коментар #57 от "Божидар":

    В Европа (в покрайнините) има само една държава с характеристиките на фашизъм!
  • 65 Коне с капаци

    6 0 Отговор

    До коментар #62 от "Ами ето ти .........":

    Като пуснат само гмо семена и изчезнат натуралните семка.всяка година ще се кешите на чичо бил и Монсанто за семе,иначе глад.
  • 66 Ххх

    1 7 Отговор

    До коментар #51 от "папурко":

    Е то нали знаеш ....куче което лае ,не хапе.Иначе е истина,че ботоксвото джудже каза,че има една суперсила на тоя свят и това е САЩ.Единствената гаранция на руския обор са ядрените им оръжия,иначе САЩ могат да смажат северноазиатските мишлета като хлебарки за отрицателно време и това му е пределно ясно и на полуръста.

    Коментиран от #68

  • 67 Разбира се че е в играта............

    4 4 Отговор

    До коментар #60 от "Истина е":

    И самите Руснаци вече го проумяха с последните му действия и пакети от закони нарушаващи грубо конституция и правата на собственото му население по поръчка от глобалистите които божидарчо никога няма да му покажат по ТВ, всички от G7 + 8. Клоуна Путин работят в абсолютен синхрон и по една схема което е абсолютно очевидно при това с бързина ако днес Меркел приеме закон за домашен арест след един ден приема и Путин и Макрон и т.н. тези хора нямат различия по между си освен в минимални аспекти като например в подхода как да установят тотален цифров контрол над населенията си работейки различно спрямо даденостите във всяка страна но е видно че преследват една цел , повтарят едни и същи закони и имат едни и същи шефове много по умни от тях разбира се...........................
  • 68 Рико

    2 7 Отговор

    До коментар #66 от "Ххх":

    Ти само гледай с епидемията какво ще стане. Москва, естествено не може да се справи. И от САЩ ще полетят самолетите с ваксини, медицинска техника, болнично оборудване. Да ги спасяват, така както ги спасяваха през ВСВ. И после племето неблагодарно ще каже че не е вярно, че те са спасили света?!

    Коментиран от #69

  • 69 Ххх

    4 6 Отговор

    До коментар #68 от "Рико":

    То да беше само през ВСВ...САЩ за последните 100 години няколко пъти спасяваха и руския народ от глад.Да не говорим и ,че САЩ индустриализираха русия и ако не бяха американците в момента русия щеше съвсем да прилича на Нигерия.
  • 70 НЕ МУ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ 🤣🤣🤣

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Божидар":

    МОМЧЕТО СА ГО ПОДГОНИЛИ ИЗВЪНЗЕМНИ!!СКОРО ЩЕ ОБЯВИ ЧЕ Е НЕЗАКОНЕН ПРАВНУК НА ВАНГА 🤪🤪🤪
  • 71 Джендър

    0 1 Отговор
    Периодът на двуполовото общество отмина!
  • 72 Вълко Червенков

    1 2 Отговор
    Периода в който Плешивото Кремълско Запъртъче вижда Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина,като "велика сила" наследник на СССР,няма да настъпи.Времената са други.Китай зае мястото на СССР,като главен антагонист на САЩ.За ватенките не остана място.
  • 73 грух

    2 1 Отговор
    Путин и Русия пазят света да не го прилапат целия западните краварски ционисти и наглосакси.
  • 74 бойкоборисов

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "От страни":

    ти всеки път обясняваш, че немало по велик от запада. немало било полюси и русия никъде не участвала. айде сега ми обясни шос какво е? да те олесня - най-мащабното военно обединение създавано някога. и да се преструвате, че го няма, то си е там и мощта му гъгне като глобален фон, зад който седи руският атомен водород и ракетостроене. и не само поплювко като тебе а и цялият колективен западен елит можете само да скимтите в отговор, като мастий.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания