3 Юли, 2021 19:25 4 066 24

Русия има голям принос за Гърция

  • гърция-
  • партньорство-
  • русия

Двете страни с общи чествания

Русия има голям принос за Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия има голям принос за гръцката независимост. Това обяви гръцкият заместник – министър по външните работи Милтиадис Варвициотис, съобщи ТАСС.

Окрита беше годината на общата история между двете държави. Планирани са редица събития.

Те ще бъдат организирани и в двете страни. Варвициотис припомни, че те са свързани от много фактори.

Той обяви колко голяма подкрепа е била дадена от руската страна за гръцката независимост. Припомня се, че пътят към гръцката свобода започва от Одеса.

Руският премиер Михаил Мишустин присъства на честванията в страната през пролетта. Още там беше заявено, че ще се търси партньорство.

Припомня се, че двете страни са свързани от общи културни идеи.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    72 10 Отговор
    Гърците са велик народ със самочувствие.
    Могат да признаят подкрепата на всеки, без това да им попречи на егото!
  • 2 rusnak

    71 14 Отговор
    Гърците са пичове благодарни, за разлика от едни изостанали в праисторията фоби.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Общи

    42 4 Отговор
    Културни идеи Има ли гърците и руснаците. Всеки два народа могат да имат общи културни при тези два народа най-общото което може да се намери между тях е православието
  • 5 Сатана

    59 3 Отговор
    Византийците знаят как да се сложат на всеки,от който имат полза за разлика от нашите цървули,които се дупят на всеки с полз или без.
  • 6 Тези ромеИ

    27 6 Отговор
    Правят това за да дразнят янките
  • 7 Гърците благодарни на Русия, за своята

    63 9 Отговор
    Независимост и всичко започва от Одеса в Русия!!! Някой дае прочел Украйна??? А ние имаме един файтон Неблагодарници, които се надпреварват да Ругаят Русия!! Нямаше е България 5 века, до 1878годПърво се, казва Благодариме!!!! Неблагодарниците ще допълнят ама, защото, понеже. И много още празни приказки!!! Благодариме!!!! На Русия!!!

    Коментиран от #18

  • 8 ТттТ

    56 6 Отговор
    А ето че гърците помнят историята си...А ние скачаме по свирката на соросоидите и се правим на циркаджии...И това никак не пречи на Гърция да живеят в пъти по-добре от нас...
  • 9 АНОНИМЕН

    22 4 Отговор
    За да имат свобода и независимост гърците през 1831г. не са били достатъчни няколкото малки въстания по островите! Трябвало е руската армия да дебаркира в Созопол /1829-30г. ген.Дибич Забалкански/ и с помощта на българите да превземе Одрин! Трябвало е флотата на Великобритания да окупира Кипър! И после са договорили независимост за гърците и сърбите! А за българите - нищо?! Българите от Тракия получили са правото за 18 месеца да разпродадат каквото имат и да се изселят на север! Затова има три села с името Главан: първото е в Сакар планина, второто е в Добруджа до Силистра, а третото е до Одеса! От Горна и Долна Тракия са се изселили около 150 000 души! Същото е станало през 1853-56г. по време на Кримската война - още около 150 000 души българи този път обаче от северозападна България! И пак за българите - нищо! А тук са преселени черкези и други от Кавказ!
  • 10 гост

    25 11 Отговор
    Велико щастие за балканските народи е, че техните национално освободителни стремежи съвпадат с имперските интереси на Русия. Още по-велико щастие е, че западняците не дават на русия да завладее балканите и тя е принудена да създава самостоятелни държави. Велико нещастие за Русия са мегаломанските мечти на балканските народи за създаване на "ВЕЛИКИ" Гърция, Сърбия, България, Румъния. Балканите са много малки и с много омешано население за толкова много "велики" държави. И за това те обвиняват Русия, че не им е помогнала да осъществят мегаломанските си амбиции

    Коментиран от #11

  • 11 АНОНИМЕН

    8 13 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Препоръчвам ти да намериш и прочетеш тайното споразумение от Райхщад /днес Закупи в Чехия/между Австроунгария и Русия от 1876г.! Много е поучително и отрезвяващо!
  • 12 Kcaniba

    31 5 Отговор
    ФАКТ!!
    Както и за Сърбия, Румъния, Хърватия. Китай, Индия и т.н.А кой пречил и помагал на поробителите или е бил поробител??!!!
    Англоджендъри разбира сеее!!!
  • 13 някой си там

    35 6 Отговор
    Само гламавият Ганьо е неблагодарен и е готов да се изплюе върху всичко. Костите на загиналите руски войници дошли от хиляди километри да загинат тук за Ганьо с потурите и феса ще ни прокълнат!!Иначе Ганьо не смее да рита против новите му църни американски господари, защото Ганьо освен друго, е и много страхлив.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Аз съм Ганьо

    23 3 Отговор

    До коментар #13 от "някой си там":

    Е не ме обиждай че съм бил неблагодарен на великия руски народ. А че има шепа неблагодарни соросоидчета Това е вярно и те В никакъв случай не са ганьовци. Те са мосюта ,херове, сърове и разни други подобни.
  • 15 Много Българи са изселени в .....

    5 22 Отговор

    До коментар #13 от "някой си там":

    Руската империя на мястото на татарски племена,които пък са заселени в България ,особенно в Североизточна България.Това ни е подаръка от Русия,за да си имаме проблеми с тези ,,турци" сега...Когато истинските турци са си избягали в Турция,тук са останали тези мюсулмани от татарските заселвания на Русия...
  • 16 Павел пенев

    2 11 Отговор
    Много залягате гнусни византийци,защото турците скоро ще ви наемат в Кипър.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ....

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "Гърците благодарни на Русия, за своята":

    Да ти е.....ба майката руска подлога
  • 19 мамун

    5 0 Отговор
    В гърция всичко е написно на гръцки
    а не като в българия топли милинки с латински букви
    явно сме патриоти
  • 20 хихихихихи

    3 0 Отговор
    А пък нйс ни освободи от чалмосаните 6-ти американски флот!
  • 21 Стефан

    1 4 Отговор
    Русия ни освибождава с цената на Северна Добруджа, която дава на Румъния, като компенсация на заграбените земи с излаза на Черно море, които до тогава са били румънски. Освен това подсряв на Сърбия всички български земи на запад от река Тимок и цялото поморавие, с изключително българско население

    Коментиран от #23

  • 22 Абе

    4 0 Отговор
    През турско,не съм прочел грък да се българее,но българи с лопата да ринеш: .хаджи Стефанаки,Костаки,Ставриди- говорили са по добре гръцки от български.Чак нашето " Ш" и " Ч" са променяли....Ти сте ме слусас! Це сте каза на
    баста ти!....През царско- франкофони".След 9-ти Септември-1944 руски им става едва ли не матерен .Сега- и клошарите говорят на инглиш.Ако дойдат китайците- ще вадите от девет кладенци вода,за да докажете,че сме от едно племе,още от Чингис хан.
  • 23 дядя

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Стефан":

    Ми защо бе аланколо Берлинския договор не ни даде тези български земи? Май ни взе повече а? Лягаш на Запада, но не той те освободи! Колкото и да се мъчите, истината няма да промените! Имаш страна заради руснаците! Ама били украанци, финландци...! Не, беше Руската империя! Ама тя ни взела! Не, Запада повече ли ти даде? Ееей, Киряк Стефчовци такива!
  • 24 грух

    0 0 Отговор
    ех, защо ние сме толкова неблагодарни и лицемерни ! пфу !
Новини по държави: