Last news in Fakti

4 Юли, 2021 10:46 5 220 58

Заев: Ако бях предател, нямаше да има вето от страна на България

  • зоран заев-
  • северна македония

Премиерът на РС Македония е категоричен, че вижда приятел в лицето на България

Заев: Ако бях предател, нямаше да има вето от страна на България - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът на РС Македония Зоран Заев заяви, че не се чувства виновен за ветото от страна на България, нито пък е предател, какъвто го определи опозицията, предаде БГНЕС.

"Ако бях предател, нямаше да има вето от страна на България", каза той в интервю за ТВ21.

Той сподели, че според него обвиненията на лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че е виновен за ветото на България, а в същото време предава македонския език и македонския народ, си противоречат едно на друго.

"Ако бях извършил предателство, то (ветото – бел.ред.) щеше да бъде оттеглено. Ако ветото е факт, значи се защитават националните интереси. Ако имаше предателство, ветото трябваше да бъде оттеглено", каза Заев.

Според македонския премиер, фактът, че на форума Преспа за диалог не са присъствали представители на България, въпреки поканата му, не е добър сигнал, но той все пак остава оптимист.

Заев заяви, че вижда приятел в лицето на България и че има решения, които са приемливи и за двете страни, без да разкрива подробности.

"Иска ми се да вярвам, че и този път не получихме зелена светлина, защото нямат парламент и правителство. Защото знам, какви разговори съм водил и знам, че са отчетени притесненията на България", подчерта Зоран Заев.

Преди няколко сни пък Драган Гюровски от Младежкия съюз на ВМРО-ДПМНЕ отправи обидни и неверни твърдения и вулгарни квалификации към България и нейния народ.

"Татарски фашисти, българките струват две банкноти и гнусната българска ръка" – това е част от речта на Гюровски на събрание на партията в центъра на Скопие. В словото си младият "политик" използва цялата лексика, изпълнена с омраза към България, създадена от времето на бивша Югославия след 1945 г.

"Няма да преговаряме за това на кого е Гоце Делчев и на кого принадлежат илинденците. Да не би да са забравили за Букурещ от 1913 г., когато разшириха границите си за сметка на Македония и започнаха с асимилация, денационализация и депортация... Няма да има промяна на историята по волята на татарските фашисти...Тази гнусна българска ръка удряше по македонците... Твърдят, че имаме обща история. Разбира се, че имаме. Това е безспорен факт. Единствената обща история са двете червени сръбски банкноти, за които са се продавали българките", каза Гюровски.

Подобни провокации противоречат на всички основни европейски принципи и норми на политическо поведение. Те са символ на унаследени от миналото стереотипи, които са в разрез с декларираното от Република Северна Македония и нейното общество желание за споделяне на европейските ценности и присъединяване към общото европейското семейство, реагира външното ни министерство.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bar

    44 2 Отговор
    Не предател, а честен трябваше да си за да няма вето

    Коментиран от #21

  • 2 ТаУмВзе

    61 6 Отговор
    Веднага да се изгони маке консула и да се затвори Границата с тия твари. Щом и маке се Гаври с нас, сметай къде сме.

    Коментиран от #9

  • 3 Горд Българин

    57 5 Отговор
    Злобни Мики Маусове разкарайте се завинаги. От нас подкрепа няма да получите.

    ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ НЯМА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА, МАКЕДОНСКИ ЕЗИК СЪЩО НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ.

    ВЕТО ДО ДУПКА.

    Коментиран от #50

  • 4 Зайо

    39 0 Отговор
    Искал е да каже, ако бях честен и справедлив, нямаше да има вето. Но понеже повечето политици в СМ сме фантазьори, затова мотаем всички ви, но така се крепим на власт, иначе ще съм безработен.
  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    38 3 Отговор
    ЗАЙКОВ ,
    ЦЯЛА МАКЕДОНИЯ Е ЕДНА ГИГАНТСКА КОНОПЕНА НИВА ДАДЕНА ПОД АРЕНДА НА ОПГ СИК И АЛБАНСКАТА МАФИЯ
    .........
    ЗА КАКВА НЕЗАВИСИМОСТ ГОВОРИТЕ БРЕ ?
  • 6 Ние сме си виновни, като им продаваме

    27 1 Отговор
    БГ паспорти. А иначе толкова много злоба да се лее от най-горните етажи на власта там е недопустимо. Тези неща се уреждат не през медиите. Дано са останали както в БГ, така и в РСМ дипломати, които да решат спора по подобаващо начин преди популисти те да са поли контрол.
  • 7 Горд Българин

    24 2 Отговор
    Няма как Мики Маусовете да ни плюят, да ни обиждат така вулгарно и да очакват нещо от нас.
    ДА, МОЖЕ ДА ОЧАКВАТ САМО ДА НИ ДОЙДАТ ТУК, ТОГАВА ЩЕ ИМ ПОКАЖЕМ НАШЕТО БЪЛГАРСКО ГОСТОПРИЕМСТВО, КОЕТО СА СИ ЗАСЛУЖИЛИ. ЖИВ МИКИ МАУС ДА НЕ ВИДЯ МА...ТА ВИ НЕДОКЛ@ТЕНА.
  • 8 Sss

    24 2 Отговор
    Салса, не бой се Заев ! Нали се среща с Борисов, който наруга служебното правителство, че отказа да подкрепи Македония за ЕС.... Той, Боко е покорен слуга, в момента най- големия слугинаж на Ердоган и заедно с Карадая отидоха предизборно при шефа им, за да се помъчат отново да скрепят протурската скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите, разбира се!!!
  • 9 И ОТНОВО

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    трябва да поставиш"Т"в края на името си за представитеност
  • 10 Александър Македонски

    28 3 Отговор
    Струва ми се че новият български парламент трябва да гласува резолюция с която се забранява на всички български правителства Да преговарят по какъвто и да е начин със северо македонците за тяхното приемане в Европейския съюз
  • 11 Ади

    33 3 Отговор
    Сърбите са си свършили чудесно работата и голобрадите им наследници бълват постоянно глупости срещу България ,а обикновените хора в студената Северна Македония продължава да ги е страх да се определят като българи въпреки ,че знаят истината точно като Зайко ,но трябва да плюе по нас за да го обичат сърбизираните лумпени
  • 12 9919

    25 2 Отговор
    Зайо, българите те считат за предател защото си от Струмица.

    Иначе, си един хитрец на дребно, двуличник, лицемер.абе македонист на дребно.
    Но. си цвете в сравнение с Н.Димитров, пропаднала личност и еничарин,
    продал рода си за облаги.

    Не можещ да се сравняваш и с Мицкоски и Груевски , нацисти и откачалки, които скоро Европа ще отсвири.
  • 13 ВСИ Славяни сме

    7 31 Отговор
    През 6 век целият Балкански полуостров е залят от славяни, и цяла средна Европа - сега какви са тия спорове кой бил българин, македонец, сърбин и т.н. Няма македонци и българи, всички сме славяни. И до днес си слушам:
    Лепа Брена, Шабан Шаулич, Мирослав Илич, Весна Змиянац, Драгана Миркович, Цеца Величкович, Синан Сакич, Миле Китич...

    Коментиран от #20, #25, #29, #45

  • 14 Павел пенев

    15 1 Отговор
    Точно за това си предател, бе мухльо. Всички ще те благославят ако признаеш исканията на България и тогава няма да те наричат предател.
  • 15 Тираджията

    15 1 Отговор
    Дайте ни само законно право, и на всички макета по паркингите, за 48 часа ще им сберем паспортите! Да видите че това дето сте им давали с години, му цел да го приключим за 48 часа! С нашите паспорти си движат икономиката а ни плюят! Сега отивам да сритам два кюстендилски камиона със смакедонски шофьори! Кат не мога да им взема паспортите, поне да ми попеят "Горда Стара Планина"!
  • 16 Перо

    15 2 Отговор
    Явно това е поредното дресирано поколение с чугунени глави. Дрисльото “македонски политик” е учил история,написана от УДБашки “професори”,които сега няма как да си признаят за титлите,получени за фалшива и измислена история,култура,език,нация. Никога няма да видят ЕС /ЕУ/,ако ще и арменския поп да се обади!
  • 17 Sebastian

    18 2 Отговор
    Ако българските политици клекнат пред тия под натиск или за пари и предадат България и нейната история то аз ще се откажа от Българското си гражданство ...
  • 18 Полковник РУМНО

    14 1 Отговор
    Заев ти си българин, говориш глупости. Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 19 маке

    12 4 Отговор
    Заев или некой друг , нема никакво значение , важна е истината , принципите за идентичност - не се спори и преговаря , съобразяване с фактите и обстоятелствата с реалността такава каквато е , а не с брътвежите на шовинистите , мошеници продаващи български паспорти на роми от Македония конвертиращи ги в чисти българи , тенденциозно изопачаващи историята манипулирайки бълг. общество , дори вярвайки си в собствените лъжи се надяват да излъжат и Европа !

    Коментиран от #30, #53

  • 20 котис

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "ВСИ Славяни сме":

    бъди си , аз не съм
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 4рррр

    10 2 Отговор
    На този сърбо комунист що давате трибуна
  • 23 Фффффф

    9 3 Отговор
    Северняците влязат ли в Евросъюза все едно Русия е влязла...
  • 24 Ленин

    8 15 Отговор
    Честит национален празник на истинските американци,които със желязна пета ше размажат мишката Путин,агресор и колониалист!!!

    Коментиран от #26

  • 25 Антикомунист

    10 10 Отговор

    До коментар #13 от "ВСИ Славяни сме":

    И до днес си слушаш Кремъл!

    Славянството е измислена руска имперска доктрина!
    Няма никъде нито един актефакт, потвърждаващ за някакви славяни!

    Борисор и Каракачанов обслужват антиевропейските и антинатовски интереси на Кремъл!
    Вместо да говорят за общото бъдеще на България и Македония в ЕС, те говорят за миналото!
    Ами да поговорят за миналото след 9.9.1944г.!
    България беше 16-та ССР и социалистически концлагер!

    Коментиран от #27, #38

  • 26 ФАКТ Е

    7 6 Отговор

    До коментар #24 от "Ленин":

    Терористът Путин не смее и да пипне миниатюрните членки на НАТО Литва, Латвия и Естония!
    Нали?
  • 27 ИСТИНАТА

    13 8 Отговор

    До коментар #25 от "Антикомунист":

    След 9.9.1944г. "Швейцария на Балканите" бе опустошена от червеноармейската сган!
    Комунистите убиха БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА над 40 000 българи по градове и села!
    Труповете им бяха захвърляни в пропасти и дерета!
    За кървав при на
    кучета, вълци и чакали!

    Коментиран от #40, #44

  • 28 Горо

    15 2 Отговор
    Сръбски макенца, наричайте ни както си щете, ние сме в Европейския съюз, а вие ще го гледате през крив макарон, докато се държите като гамени! Зор имате вие да влезете, ама явно не искате да ви влиза по-навътре!
  • 29 мнение

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "ВСИ Славяни сме":

    Аз пък си слушам Скорпионс, трябва ли да се саоопределя, че съм германка. Самоопределяне ала-бала. Самоопределянето трябва да почива на реални факти.
  • 30 Полковник РУМНО

    16 0 Отговор

    До коментар #19 от "маке":

    Отиваш в Анкара и искаш тескеретата на дядо ти и баба ти. В тях местния валия е написал народност българин/българка. 1. Македонската азбука е създадена през 1945 година. Преди това сте говорили и писали на кирилица,български език. 2. Македонската държава като такава датира от 1991г. Преди това е нямало такова държава. Спрете да се срамувате, че сте българи. Няма македонци.

    Коментиран от #34

  • 31 ФАКТИ

    13 0 Отговор
    Тия за 75 години си измислиха и смениха името 16 пъти. То не бе... бановина, южна сърбия, югославия, сфрю, бивша република, бюрм, мк,северна република, и т.н. Тия ги ИЗМИСЛИ тито с подкрепата на сърбежите и коминтерна. МНОГО ПРОСТО ПЛЕМЕ ,ПРОСТИ души...

    Коментиран от #42

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Сладур

    5 0 Отговор
    Зайко байко, искам да те щипна по бузките.
  • 34 Българин

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "Полковник РУМНО":

    Не се срамувам от македонците,
    а се срамувам, че съм българин,
    заради такива като теб?

    Защо протестираш за македонската азбука, а не протестираш за руската, която е като българската?

    Защо протестираш за македонския език, а не протестираш за руския,
    който е като българския!

    Аман от кремълски майцепродавци!

    Коментиран от #36, #37, #47

  • 35 ПСР

    10 0 Отговор
    Имам тежка непоносимост към две теми.Бойко Борисов-Севда-ГЕПП и "македонските"щения на ЗаевСКИ.Това,което Факти,са припомнили,като изхождане на политик от ВМРО-ДПМНЕ,е тотално красноречиво.Омраза,омраза,омраза от промити юго мозъци.Безкрайно долно и нелицеприятно.Ако бях Премиер,щях да наредя изгонването на Посланика им от София.
  • 36 Полковник РУМНО

    12 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Нещо си в грешка в адресата. Правилно, дали сме азбуката също и на Русия. Дори, ще кажа, че църковните книги са написани на старобългарски език. Няма църковно славянски език, това са глупости. Патриот съм и не разбрах, какво е становището ти за измисленият 45-та година македонски език. Освен това, РСМ, както и Сърбия се поддържат от Русия, което е груба грешка на Владимир Путин.
  • 37 Полковник РУМНО

    13 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Апропо, няма македонци! Не пиши глупости. Това са измислици на Сталин, Тито и предателят на българщината Г.Димитров

    Коментиран от #39

  • 38 Когато слезеш в Гърция

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Антикомунист":

    На музейните руини, е написано обяснение! "През пети век, при голямото нашествие на славяните, градът е разрушен"! Ако беше кремълска измислица, защо капиталистите от Гърция да го ползват? Освен това в документите на Свети Атон, пак има много писано за славянските нашествия! И това са документи от 3-4-5-6 век! Я ми кажи кога е построен Кремъл?

    Коментиран от #46

  • 39 Македонци има!

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Полковник РУМНО":

    Но те живеят на юг от Беласица планина! Точно те са изгонили българите от Егейска Македония, защото са били българи! 1911 година, голямото прочистване на гръцка Македония, всичко което е говорило български, и не е било македонец, е натирено на север от Беласица! Ами Порой и Като Порой, са били български села, 6 000 българи са изгонени от там и пратени в северната част на Беласица! Има документи в интернет за гръцкото безчинство! Както и в Него Петрич, сме изгонили оргиналните македонци от Петрич!
  • 40 Грогу

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "ИСТИНАТА":

    А защо не кажеш колко чернокожи и индианци са избили и поробили САЩ и Зап. Европа .....какво се правите на ударени и си мислите че света вече е забравил за колониалното робство .
  • 41 българка

    7 0 Отговор
    Защо ние трябва да доказваме, че българската история е такава, каквато е и да се намесват други държави да ни принуждават да се отказваме от дедите си, заради параноята на някой без особено значение за нашето настояще и бъдеще?
    Манията "Александър Македонски" побърка жителите на тази област от бивша Югославия - сами си слагат спирачките, никой не им е крив за проблемите!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Скопие лъжат че са бедни!

    2 1 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други! За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 44 Я па тоя

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "ИСТИНАТА":

    Нещо си се объркал, избили са 4 милиона, не само 40 000
  • 45 От 8-те дето си изредил

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "ВСИ Славяни сме":

    4-ма не са славяни

    Коментиран от #49

  • 46 Я па тоя

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "Когато слезеш в Гърция":

    А бе те на много табели и знамена си пишат Елада, вместо Гърция, а не знаят, че 'Елада' е топоним/топографко понятие., не държава.
  • 47 Я па тоя

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Защото, навремето ние предлагаме и даряваме старобългарския на руснаците, заради ред причини които не са за този форум, а сърбоманите го присвояват най-нагло.
  • 48 Я па тоя

    12 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Заев: Ако бях предател, нямаше да има вето от страна на България
    ***
    Точно си предател, от българска рода, ти стана сърбоман, за тва има вето.
  • 49 яв тр

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "От 8-те дето си изредил":

    а какви са?

    Коментиран от #56

  • 50 Jас си велам

    0 7 Отговор

    До коментар #3 от "Горд Българин":

    Разбирам што значи вето, разбирам што значи дупка. Што по ѓаволите треба да значи "вето до дупка"? Толку бесмислено и неповрзано кажување, па се прашувам дали е тоа на литературен бугарски, или си едноставно неписмен?

    Коментиран от #51, #52, #55

  • 51 Гоце

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Jас си велам":

    Прави ми като вятъра или те сърби?
  • 52 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Jас си велам":

    Гузна сръбска душица
  • 53 Порасни малко за разнообразие

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "маке":

    Европа е абревиатура всеки си гони интереса Белград Солун Бургас Вльора и така избери кой да те йли всички не слушай офчарите дето си викат гърци поздрави на тирана
  • 54 Нормален човек

    4 0 Отговор
    ЕЕЕЕ, пак тия севернокорейски измисленяци 🤣
    И ден не минава без да му видя гадната шиптерска муцуна на тоя помакедончен българин.
    Защо не казваш в Европата как личното ти мнение е, че сте българи и говорите на български бе, помак мръсен?
    Много ги искаш евро-парите, ама пустия Титовски идентитет ти еб@ва мамта. Нито да признаваш, нито да отричаш 😂
    Иначе съм съгласен с едно - НИЕ НЯМАМЕ ОБЩА ИСТОРИЯ С ВАС, защото вие сте измислени 1945 г. от Тито. Каква обща история имаме ние с измисленяци и крадци на история и култура.
    Гоце Делчев се е борил за освобождението на БЪЛГАРИТЕ в македония и е създал БМРО, която се е борела за същото. Никой не се е борил да освобождава Северна македония, защото тя не е била измислена тогава 🤣
    Я ми кажете един Северномакедонски герой, борил се са освобождение на македонците. А камо ли за освобождението им от Югославия?
  • 55 белята

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Jас си велам":

    Това ли ти е проблема , думата ....до дупка ? Ако влизаш тук , за да кажеш колко мразите българите , не си прави труда ...това цяла Европа
    вече го знае . Но този номер с омразата не ви помогна с нищо .
  • 56 Лепа, Шабан, Цеца и Синан

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "яв тр":

    Не са славяни! Провери го сам!
  • 57 Беломорска бежанец

    0 0 Отговор
    Я ми кажете защо България се отказа от излаз на бяло море, когато преговаряхме за еЕсС? По силата на лозансия мирен договор България трябваше през2023г. да имамепристанище на Дедеагач, и не само......
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: