Last news in Fakti

5 Юли, 2021 16:21 1 479 8

Словакия твърдо подкрепя присъединяването на България към Шенген и Еврозоната

  • мартин клус-
  • двустранни отношения-
  • шенген-
  • еврозона-
  • подкрепа

Държавният секретар Клус изрази надежда, че пандемията няма да попречи на запътилите се да почиват в България това лято туристи

На 30 юни 2021 г. извънредният и пълномощен посланик на РБ Васил Петков бе приет от държавния секретар за външни работи и европейски въпроси (първи заместник министър) на Словашката република (СР) Мартин Клус, предаде пресцентъра на МВнР.

Двамата направиха преглед на двустранните отношения и се обединиха около конкретни идеи за стимулиране на възходящото им развитие, в това число и за организиране на високопоставени визити.

Държавният секретар Клус изрази надежда, че пандемията няма да попречи на запътилите се да почиват в България това лято туристи. Двете страни ще работят за по-голям икономически обмен и сътрудничество в иновативните сфери на дейност.

Държавният секретар Мартин Клус увери, че Словакия е твърд поддръжник на присъединяването на България към Шенген, за което отдавна сме изпълнили всички критерии и подкрепя влизането ни в Еврозоната, предлагайки да сподели с нас словашкия опит около въвеждане на еврото.

Двамата събеседници си размениха подаръци в знак на добра воля и приятелски отношения.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чеко Перез

    4 0 Отговор
    А за РСМ пита ли нещо ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БОЛШЕВИК

    9 3 Отговор
    На Словакия изобщо не й пука какво ще стане когато България приеме еврото. Важното е да върви далаверата, иначе че ще поскъпне всичко тука и няма да има кой да контролира това, че ще обеднеем още повече, на Словакия това не й пречи. При такава крадлива и бандитска сган къде управлява България, приемането на еврото ще е пълна катастрофа!

    Коментиран от #7

  • 4 Рускини,чехкини,полякини

    2 0 Отговор
    те са "най-трудните" ама словачки не съм.И не мога да изкажа мнение по темата.
  • 5 Заю Баю

    3 0 Отговор
    На кой му дреме вече за Шенген? Да не би той да спря ордите мигранти? Освен това вече се задава нов Шенген - имунизационен. Сега ще се опитат да изтъргуват влизането ни в безполезния Шенген срещу пускането на Северна Македония за ЕС.

    Коментиран от #6

  • 6 Zimo

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Заю Баю":

    Да го търгуват вече, че с тия опашки по границите не се живее. Един ден чакам на Видин, още ден на Надлак. Все едно в обетованата земя влизаме.
  • 7 СлоВакия

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК":

    Айде отиди до Словакия, влез в първата църква и загледай дали няма да откриеш Кирил и Методи. Говорите колкото да не заспите. Имаме много общо с тях, но от гледане на социални мрежи няма вече сиво вещество )
  • 8 ПРЕДАТЕЛИ

    0 0 Отговор
    Щe зaгубим бeзвъзрaтнo нaциoнaлния cи cувeрeнитeт.
    Инфлaциятa при cтoкитe oт първa нeoбхoдимocт щe нaрacнe нeимoвeрнo. Вaлутният бoрд e aпeтитнa хaпкa зa мaфиятa в Бългaрия.
    Щe плaщaмe дългoвeтe нa други държaви.
Новини по държави: