Last news in Fakti

7 Юли, 2021 11:52 1 408 3

Южна Корея съобщи за висок денонощен прираст на заразени

  • южна корея-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • пандемия-
  • сеул

Mерките за социална дистанция ще бъдат разширени през следващите няколко дни

Южна Корея съобщи днес за нови над 1200 случая на COVID-19, регистрирани през последното денонощие. Това е най-високият денонощен прираст на заразени от края на декември, предаде агенция Ройтерс, като се позова на премиера Ким Бу-кюм, съобщи БТА.

Министър-председателят каза, че мерките за социална дистанция ще бъдат разширени през следващите няколко дни и че се обсъжда затягане на ограниченията на фона на нарастването на случаите заради по-заразния Делта вариант на коронавируса. Вирусът се разпространява бързо сред неваксинирани млади хора между 20 и 30 години, каза премиерът и призова хората да се тестват превантивно.

Около 30 процента от населението на Южна Корея от 52 милиона души са ваксинирани с поне една доза от ваксините срещу COVID-19. Най-високият денонощен прираст на новозаразени - 1240 души, бе регистриран в Южна Корея на 25 декември по време на третата вълна на пандемията, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо Бирата

    2 1 Отговор
    Каквото кажат шефовете от СЗО и Световната банка - слушаме и изпълняваме
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГОСТ

    9 0 Отговор
    ЕЙ ЩЕ ВЪРТИТЕ ПАЛАЧИНКАТА ДОКАТО НЕ НАСТРОИТЕ ВАКСИНИРАНИ СРЕЩУ НЕВАКСИНИРАНИ!
Новини по държави: