Last news in Fakti

7 Юли, 2021 15:20 8 673 52

Трудно можехме да предвидим действията на България

  • българия-
  • ангела меркел-
  • северна македония

Това обяви Ангела Меркел

Трудно можехме да предвидим действията на България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Трудно можехме да предвидим действията на България по преговорите със Северна Македония. Това обяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Независен.

Германският представител говори на форума между страните от Западните Балкани. Припомня се, че отдавна се наблюдаваха преговорите между Гърция и Северна Македония за името на страната.

Преспанското споразумение направи нещата да изглеждат много позитивни. България обаче обяви, че ще даде одобрение за начало на европейските преговори, когато реши двустранните въпроси с македонското правителство.

Меркел призна, че подобни действия трудно могат да се предвидят. Настоява се, че бъдещето на Западните Балкани е в ЕС, което е от интерес за цялата група.

Планира се динамизиране на програмата за разширяване и подкрепа за страните от региона. Разгледани ще бъдат варианти за намиране на съгласие.

Важно е да се реши и въпросът между Косово и Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XYZ

    157 3 Отговор
    Послушниците вече не са послушни ! И така ще остане !

    Коментиран от #12

  • 2 Stillstand

    57 3 Отговор
    Анжиии, с новото народно събрание и правителство ще се решат въпросите, за справка питай ул. Козяк, едно посолство там..

    Коментиран от #10

  • 3 барчо

    121 3 Отговор
    Таа па на ква се праи. Предвидими сме. Македонците приемат нашите условия и всичко е ток.

    Коментиран от #50

  • 4 7422

    74 0 Отговор
    Ти подиграваш ли се с нас,?Да те попитам,?
  • 5 Съдията Дред

    80 2 Отговор
    Тантето лесно можеше да предвиди реакцията ни, ако посолството и в София беше събирало данни за обществените настроения, вместо да се чуди кого да притисне и на кого да прати фондацийка да го спонсорира.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фacиу лески

    1 67 Отговор
    Слава на нато и саш и македония

    Коментиран от #14, #49

  • 8 Перо

    73 0 Отговор
    Така джендърите дават напразни надежди на чугунените глави. Никой не може да дава никакви обещания от името на ЕС! Какво общо има БГ с Преспанския договор? Чрез него гърците разбиха на пух и прах “древното минало”,от пр.н.е. на измислената неетническа нация. После “макетата” решиха,че са прескочили БГ и ще стартират преговорите на 22.06.,а сега ги лъжат за октомври,когато ще бъдат отново “сурвакани” предварително,още към Димитровден! Те си знаят какво трябва да изпълняват! Блажени са вероющите!
  • 9 България своенравния съюзник на Германия

    10 27 Отговор
    Има такава книга българите са компрометираха през ВСВ като депортирахме евреите е концлагерите вместо да ги пуснат с кораби и лодки по гръцките острови ама след освобождението по българското черноморие само гърците са правили лодки
  • 10 Перо

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "Stillstand":

    Да,ама пълненето на чекмеджетата в Банкя спряха. Вече никой не познава собственика им! А Мая Манолова каза,че комисията в НС ще се занимае с него.
  • 11 грешка

    57 2 Отговор
    "Трудно можехме да предвидим действията на България", не на Македония , фрау ! Техните непредвидими действия ви поставиха в шах.
  • 12 честен ционист

    8 22 Отговор

    До коментар #1 от "XYZ":

    Бе ти чуваш ли се.. Просто играят театър за пред Ганьо, наградите ви Евро и Шенген отдавна бяха уговорени. Вашите политици са ви продали няколко пъти вече, просто не върви на немкинята да каже, за колко сребърника точно, от хорска срама.

    Коментиран от #44

  • 13 Грогу

    57 1 Отговор
    Абе , бягайте от тук , подли лицемери неедни , дето откъснаха “македония “ от нас , а сега искат да преговаряме със собствената си територия и народ .Никакви преговори , само признание от Скопие .

    Коментиран от #30

  • 14 А бе ти...?!

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Фacиу лески":

    На Училище ходил ли си...?!?!
  • 15 шипиони има

    39 2 Отговор
    Ко стана с американските слушалки ма фрау? Защо няма изгонени американски шипиони от германция? Или им простихте набързо ? Я си гледай ръждясалата будка и мисли за пенцийката !
  • 16 Бат Бойко дъртия комунист

    7 13 Отговор
    Майн либе Меркел!Върни ме на власт и всичко ще направя.
  • 17 ученик

    41 0 Отговор
    това са окупирани територии под съвместно управление с немците, как ще се разпореждаш там, що не обвинят немците затова че са ги убили тези евреи, само нас виждат, и само нас мразят и обвиняват, това са промити мозъци, тъй наречените македонци, всички истински македонци са българи, включително Гоце и Даме, воювали са с българско оръжие, за българската кауза, всичко друго са глупости, измислици и хейт на едни озлобени хора, не си намериха мястото вече 30 години
  • 18 2121

    33 1 Отговор
    България още при мошеника Иван Костов,трябваше да заеме точната позиция за независимост от джендъри ,от пропаднали даржави като сащ и Германия.Не всичко е пропуснато.От новото Правителство ,след изборите на 11.07 .2021 г.,зависи нашата страна да си върне суверинитета, правилна вътрешна и външна политика, устояване на истинските ценности ,а не фалшивите такива диктувани от най-корумпираната държава в света сащ, и от разпадащия се ЕС.И на въпроса:ВЕТО!Докато РСМ не приеме всичко записано,по отношение език/български/,история /българска, българи /не са македонци и го знаят много добре/,нови учебници с истината за Българската история/а тя е и тяхна/,извинение пред всички институции за поругаването на паметници и възстановяването им,за изгарянето на Българското Знаме.След като направят всичко това, може и да влезат в ЕС.Дотогава ВЕТО.Дори да продължи 30 г.

    Коментиран от #34

  • 19 Като Унгарците, със собствено мнение?!!!

    35 0 Отговор
    Никой не Уважава тези с Превития гръбнак, примери от Историята хиляди!!! Козируваш!!! А ама Сахер???? Зад гърба ти де смеят!!!
  • 20 немски тъпанари

    33 0 Отговор
    няма нужда да предвиждате действията на България, просто трябва да предвидите действията на Германия ако, например, австрийците ви кажат, че говорят австрийски език, а не немски, и че например Бисмарк и Гьоте са австрийци, а не немци.
  • 21 Киро казана

    34 0 Отговор
    Абе и ние не можем да си обясним защо напълнихте Европа с тарамбуки и защо подържахте мафията на власт.
  • 22 Езиковед

    25 1 Отговор
    Нещата се решават много лесно!:) Германия признава австрийският език, а ние македонския!:) Какво толкова!:)

    Коментиран от #24, #28

  • 23 Кочо

    15 0 Отговор
    Стойчев, я пльоснете тук на този сайт, информация за следната чудесия: ''На 1 август 1947 г. е подписана П-О-З-О-Р-Н-А-Т-А за България БЛЕДСКА спогодба.'', че 1 август 2021 наближава....То вярно, че това е четиво за напреднали, ама не ми се вярва всички държавни мъжи и женки да са толкова назаднали от мен, че само аз да съм светнат по въпроса. Давайте, сега е момента да помогнем на майка България, както казваше един пич, лека му пръст. И на това мекере не му качвайте снимките повече на сайта си, че погреба цяла Европа.
  • 24 Ха ха

    20 0 Отговор

    До коментар #22 от "Езиковед":

    Какво ми дреме австралийския,новозеландския и краварския езици?И дали канадците честват Щурма на Бастилията?Самуил,Гоце,Даме ,Климент са българи!!!!!Бюрмаджиите да минават на латиница.И без това половината им букви вече са такива.
  • 25 Полковник РУМНО

    24 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 26 Папурчо

    9 1 Отговор
    Преписано от някъде си:

    ''В Македония отделна македонска народност не е имало и няма, както не е имало и няма например швейцарска народност. Имало е и има отделни народности, които кои повече, кои по-малко населяват Македония, както има френска, немска, италианска и романска народност, населяващи Швейцария. И както тези четири главни народности, обособени в една географска, политическа и икономическа единица, носят общото название швейцарски народ, така и българите, гърците, турците, власите, албанците и сърбите, доколкото ги има, родени и живущи в Македония, образуват разнородностната мозайка, която носи общото название македонски народ''

    Коментиран от #45

  • 27 Сланина и Зурла

    8 1 Отговор
    Козируващия прозтаг го няма вече вещице долн!!!

    Коментиран от #35

  • 28 ахъ

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Езиковед":

    А Гърция признава кипърския език...
  • 29 ТИР

    16 0 Отговор
    Лельо Анджи,Сигурен съм че Ако Отворите архивите на Вермахта ще Прочетете Там че Такава Държава като РСМ не е Имало,,,
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 123

    19 0 Отговор
    На вас Немците ли трябва да ви обясняваме , според вас защо в две световни войни бяхме съюзници заради Македония.
    Изгубихме и двете световни заради негодни съюзници като германците.
  • 32 дядо ти

    11 0 Отговор
    По скоро, вашите действия са непредвидими, като се знае, как сте ни разпердушинили държавата навремето.

    Коментиран от #40

  • 33 Ганьо

    3 5 Отговор
    е непредвидим !
  • 34 Няма никакъв

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "2121":

    шанс описаното от теб да се случи,а и се очаква във властта да са платените протестъри - веднъж продал се за пари -завинаги продажник.
  • 35 Имаме си

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "Сланина и Зурла":

    друг козируващ шапкар в комбина с чалгаджия, ЛГБТИ и мутреса.
  • 36 Стига вече

    13 0 Отговор
    Ееее,и ние се пробудихме от западното робство.Показахме, че имаме достойнство, което ни бе отнето от подчиненото ви правителство.И Европа не можеше да предвиди, какво ще направиш с бежанците, но ти ги пусна без да питаш какво ще се случи после.Защо не си извози със самолети работна ръка за Германия, ми подлуди всички държави с разни квоти.Дотук беше.Целувките и прегръдките останаха в миналото.
  • 37 оня с коня

    10 0 Отговор
    Ще ДОПЪЛНЯ Меркел,че Ние пък ОЩЕ ПО-ТРУДНО можехме да предвидим Действията на Македония!
  • 38 Георги Делчев

    12 0 Отговор
    Г-жо Меркел, ако вие или някой от асистентите ви беше прелистил една историческа книга за региона, щеше веднага да ви стане ясно.

    Пътят напред е само един !!!

    Изчистване от анти-Българската помия наречена Македонизъм.
  • 39 87676

    16 0 Отговор
    Боже Господи!!! Точно на г-жа Меркел ли не й е ясно нашето поведение за Македония?????Господи!Та за какво се хващахме с Германия винаги,за да освободим братята ни в Поробена Македония,с които см една кръв и какво стана?Загубиха германците и ние също,,а също и българската област Македония и хората ги преобърнаха в полусърби и нова държава им измислиха само и само един ден да не се съберем пак ЗАЕДНО.Защо продължавате с лъжите и шантажите срещъ България.Господ и Истината са на наша страна.А останалите да четат история и да се замислят и да не си слагат грехове на душата.България е изключително древна и духовна и ще се разбере един ден,
  • 40 Да дааа

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "дядо ти":

    Навремето а сега след 89 г сме райска градина.
  • 41 Без Негри в БГ

    8 0 Отговор
    Гласувайте за Възраждане ако искате България да я има на картата, и да се наречеш Българин да бъде достойно.
  • 42 ха ха ха

    3 0 Отговор
    Изчезни мръшляк!
  • 43 CL500

    9 0 Отговор
    Трудно е можела да го предвиди, защото или не познава близката история на Балканите, или просто е очаквала, както винаги досега малка България да си подвие крак.. по навик! Да, само, че над 80% от българите са твърдо против македонските претенции и външния натиск и всеки политик тук знае, какво го чака, ако се поддаде на външните влияния.
  • 44 Тулуп

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "честен ционист":

    А ваще политици кво ви правят? Скоро ще излязат инфота и за зайовите чекмеджета.
  • 45 Да ама

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Папурчо":

    Не се лазва народност, а етнос. Щом има народ, има и народност. Спорае оменно, че няма етнос, но има народност фоемитана след 44г.
  • 46 От страни

    0 0 Отговор
    Ангелиноо. То ние самите трудно си предвиждаме действията си. Питай Псаки тя знае.
  • 47 Сашш

    6 0 Отговор
    Фрау Меркел,защо югозападните българи от ВАРВАРСКА МАКЕДОНИЯ нас ни наричат Фашистички окупатори, а не вас Германците?
    Все пак на 06.04.1941 г. силите на Оста (Германия, Италия и Унгария)проведохте операция по окупирането на Югославия!!!
  • 48 ДаКажемНаШайкатаСбогом

    2 0 Отговор
    Съд и затвор за Шайката ГРОБ,окрала народ и държава , и продала национални интереси на шваби, ингилизи,краваре,франсета и други джендъри.
  • 49 Т.а.и.б.а.в.м.а.м.а.т@

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фacиу лески":

    Сплескангей
  • 50 ARGON

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "барчо":

    Еврейката Меркел налага юдейска диктатура.
  • 51 луна македонска

    0 0 Отговор
    Абе що е тоя зор ?
    От зор само мирише след нужник!
  • 52 РОКЕН РОЛ

    0 0 Отговор
    ТРУДНО ПРЕДВИДИХ ДЕЙСТВИЯТА НА МОЯ ЛАВЪР БОКО ? целувалиме или прарави нещо друго не го осещам ???
Новини по държави: