Last news in Fakti

7 Юли, 2021 23:09 1 747 14

Великобритания позволи ново дело на САЩ за Джулиан Асандж

  • великобритания-
  • джулиан асандж-
  • сащ

Очаква се поредно дело

Великобритания позволи ново дело на САЩ за Джулиан Асандж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният съд на Великобритания разреши на американското правителство да обжалва решението за отказ на екстрадиране на Джулиан Асандж, съобщи Гардиън.

През януари искът беше отхвърлен от друга инстанция. Предстои да бъдат насрочена дата за ново дело.

То ще се гледа от касационен съд. Асандж е основател на портала Уикилийкс.

Той публикува редица документи, разкриващи подробности американски действия в други страни. Американското правителство смята това за нарушение на закона.

Адвокатите на Асандж настояват, че няма основание за екстрадиране. Те са започнали работа по новото решение.

Очаква се подкрепа от международно групи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    20 0 Отговор
    Къде са Трансерънсинтернешенъл?
  • 2 Kcanba

    41 1 Отговор
    т.е нахални,дето не си плаща данъците и е предател - освободете моля!!!
    А Асанж, дето е узника на съвестта и е политически преследван, е съден и съден до дупка! Къде е свободата на словото?!!!
    Слугинаж!!!!
  • 3 Антимилиционер

    41 0 Отговор
    Не е американски гражданин. Как е нарушил псевдо законите на режима във Вашингтон, след като дори не е бил във ФАЩ? Какво мракобесие и сатрапия.
  • 4 Европа

    30 0 Отговор
    Къде е свободата на словото в "свободен" фащ!?

    Няма такова нещо, демокрацията е демагогия за богатите!

    Той изнасял верни факти, но не в угода на богаташите на фащ и затова на съд с предварително ясен резултат!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Свобода на СЛОВОТО ?

    15 0 Отговор
    Де Го ?
  • 9 Рошко

    12 0 Отговор
    Англосаксонскс демокрация, човек който изкарал им кирливите ризи на показ в затвора, а пискат и налагат санкции на рашка за създадения от тях кавални, вдигащ протести
  • 10 Факт

    13 0 Отговор
    За пореден път американците доказват, че не са държава изградена на свобода на словото и демокрация, а страна на насилие терор над държави и народи в случая Асанж е изнесал факти които са истина и хоп става враг предател. А до англичаните знаем си ги теях те винаги правят това което им се нареди зад океана
  • 11 123

    11 0 Отговор
    Това е бленуваната демокрация и свобода на словото! Някой, асо ми каже каква е разликата със соца цена няма да има. Единствено сега ни пущат да щъкаме повече, но за сметка ва това, че ви унищожиха народа и държавата. Ама с ная пЛандемия и за щъкаме вече не можем. Абе луда работа. Човека е изнесъл истината за това какви са ги вършили и сега искат да го унищожат. Гледайте филма "Падението на кабала" и ще ви стане ясно за какво иде реч.
  • 12 Моля ви се 123,

    6 0 Отговор
    каква свобода на словото търсите на Запад. По времето на соца имахме повече свобода. Тук има диктат на едри финансови и аристократични интереси, съчетано с жестока експлоатация. Вестници, като ”Дейли мейл”, ”Дейли Телеграф”, ”Таймс” обслужват консервативнно настроената буржоазия, а ”Гардиън” либералната.
  • 13 Гост плюс

    8 0 Отговор
    Великата Британия позволи терорът върху Асанж да продължи. "През ноември 2019 г. в отворено писмо, подписано от повече от 60 лекари, се казва, че здравето на Асанж намалява до степен, че той може да умре в затвора". Асанж е австралиец, но Австралия никога не излезе в защита на своя гражданин, който заслужава най-високите хуманитарни награди и отличия. Същото не стори нито една западна "демократична" държава. Браво, Лицемери! Мислите, че всички са промити мозъци и не виждат какво творите? Лъжете се - доверието в Вас е на все по-ниско ниво.
  • 14 Нещастници

    0 0 Отговор
    Оставете човека!
    Държавите ви имат много по-сериозни проблеми - наркомания, педофилия, .....
Новини по държави: