Last news in Fakti

10 Юли, 2021 22:30 2 041 8

Казахстан ще проучва общественото мнение за строителство на АЕЦ

  • атомна енергетика-
  • казахстан-
  • аец-
  • касъм-жомарт токаев-
  • въглища

70% от електроенергията в Казахстан се генерира от мощности на въглища

Казахстан ще проучва общественото мнение за строителство на АЕЦ - 1
Снимка: Shutterstock

„Министерство на енергетиката и други държавни институции в Казахстан работят по предложението на президента Касъм-Жомарт Токаев за проучване на общественото мнение за възможно строителство на АЕЦ в страната“, заяви министърът на енергетиката Нурлан Ногаев, цитиран от Tengrinews.kz.

„Решението още не е взето. Президентът Касъм-Жомарт Токаев заяви, че не е нужно да се форсира взимането на решение, но не трябва и да се отлага. Затова сме длъжни от всички страни да разгледаме възможните рискове и опасения. По-нататък ще се вземе решение като се има предвид общественото мнение“, каза той.

70% от електроенергията в Казахстан се генерира от мощности на въглища, 20% - от газови, 3% - от възобновяеми източници на енергия, а останалите от хидроенергетика. Според плановете на страната, до 2060 г. Казахстан трябва да достигне безвъглеродно производство на енергия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    8 4 Отговор
    Е това вече е новина , хахахах !! Страната на 2 място по най-големите запаси на уран и една пета от площта използвана за тестове на ядрени бомби ще проучва общественото мнение за АЕЦ , хахах !! Да си бяха казали , че ги е страх от миньорите и тия от тецовете , дето и сега са с по 200 долара заплати , ама предстои да станат с 0 !!
  • 2 Хъш

    4 1 Отговор
    Хайде пак Казахстан
  • 3 Слав Овчаров

    10 2 Отговор
    Съдейки по снимката, човек се чуди коя страна е в азиатските степи и коя е на Балканите.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Землянин

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Слав Овчаров":

    Че те Казахстан чисто икономически са доста по-добре от нас, дори и от Русия, което е най-забавното...

    Коментиран от #6, #7

  • 5 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Слав Овчаров":

    И какво точно съдиш по снимката ??? Щото това е центъра на един единствен град , построен от нулата , точно за да се показва на снимка !! Само центъра , а крайните квартали са едноетажни къщурки ! Както и целия останал Казахстан !! И този център също е построен само и единствено заради парите от петрол и заради това , че средната заплата е 350 долара , средната , не минималната ! Потърси малко други снимки , че не дават иначе ще ти покажа такива , че няма да искаш да стъпиш там !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    0 1 Отговор
    Модераторите , какво точно забранено видяхте в коментар 6 ???? Официална банкова информация от всяка банка в България !!! ДНЕС курса е 259 тенге за 1 (един) лев !!!!!! И 6 тенге за рубла !!! Или е непоносимо за някой ?????