Last news in Fakti

16 Юли, 2021 16:39 2 436 24

Партньорството между Русия и Китай е невероятно

  • русия-
  • сергей лавров-
  • китай

Това обяви Сергей Лавров

Партньорството между Русия и Китай е невероятно - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Партньорството между Русия и Китай е безпрецедентно високо. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран РИА Новости.

Дипломатът проведе разговор с китайския външен министър Ван И. Двамата се срещнаха през вчерашния ден.

Те почетоха годишнината от договора за приятелство между двете държави. Лавров обяви, че двустранното партньорство се е превърнало в пример за международно сътрудничество.

Двустранният договор е определен като основен фактор за това. Дипломатът обяви, че това партньорство навлиза в нова епоха.

Двете страни планират различни общи идеи. Разглеждат се партньорства между техни търговски групи.

Това трябва да допринесе за общото подобряване на жизнения стандарт.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    4 20 Отговор
    Сите сте азиатски славяни
  • 2 Срещата е

    4 8 Отговор
    Между Сергей и И ван. Затова е била плодотворна
  • 3 Бончо

    28 3 Отговор
    Наритайте кравите към краварника.
  • 4 Нищо

    3 9 Отговор
    Конкретно не е написано

    Коментиран от #6, #7, #19

  • 5 Водка и сельодка

    2 15 Отговор
    Тоя бая е зачервил бузи и гуша от прекомерна употреба.

    Коментиран от #16

  • 6 среднощен

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Нищо":

    Така е в дипломацията - "нищо конкретно"... Веднъж споделих на мой приятел - "колко бих искал да имаме външен министър като Лавров"... Засмя се и в отговор каза - "не можете да си го позволите"... Така стоят нещата - "да не казва нищо, а да се случват правилно"...

    Коментиран от #10, #15

  • 7 Ами те

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Нищо":

    плямпалата много приказват и нищо не вършат. Виж колкото по-малко приказваш повече работа вършиш.Като кучето което много джафка вдига само аларма,а това което мълчи бягай надалече. Тъй е и със Слави много джафка ама нищо няма да направи.Все примерчета прави си извода.

    Коментиран от #11

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 3 Отговор
    ЕВАЛА НА ТОЯ ВЕЛИК ДИПЛОМАТ , С ТАКИВА РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ЕДНА ОТ НАЙ-СИЛНИТЕ ДЪРАВИ НА СВЕТА

    КРАВАРИТЕ САМО МОГАТ ДА МУЧАТ И ЗАВИЖДАТ
  • 9 kjl

    12 1 Отговор
    Деменцията като са му казали за изказването на Лавров първоначално е изтръпнал, ......после е забравил. След това е подписал указ за напечатване на няколко трилиона долара, защото не си спомня, че предния месец пак подписа такъв.
  • 10 Нищо

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Точно така е съгласен съм с теб
  • 11 Нищо

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ами те":

    Нямах предвид Лавров той определено е казал много повече неща. Имах предвид статията която е могла да бъде малко по-обстойна

    Коментиран от #13

  • 12 наблюдател

    8 0 Отговор
    Как си личи едно краварско тролче на амбразурата само самичко.
  • 13 среднощен

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Нищо":

    Ще допълня вместо автора... Говорили са си за американската икономика, за икономиката на ЕС, за Близкия Изток, Тайланд, Австралия, Канада, Мексико и всичко което ги касае като свръх сили... Специално внимание е отделено на процесите на разпад в ЕС... Заплахите на ЕК за санкции срещу Унгария и Полша... Доволно са си "стиснали ръце"... "Потриването на ръцете" са го оставили за след срещата - защото не е прието да ги "потриват" в присъствието на дипломати...
  • 14 питон

    2 4 Отговор
    Тоя, че се е угоил ама. Путин добре го храни.

    Коментиран от #20

  • 15 От страни

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    То има и такива в България. Работата е там, че не можем да си го позволим да назначаваме такива хора и не можем да си позволим да говорима каквото си искаме - ние сме под външно управление. Засега поне.

    Коментиран от #17

  • 16 От страни

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Водка и сельодка":

    Човека е на 71 година. Ще те видим как ще изглеждаш на 71. Ако стигнещ дотам. Жив и здрав да си.
  • 17 среднощен

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "От страни":

    Изразът "не можете да си го позволите" най-малко означава "заплатата"... Тя не е без значение, но не е всичко... Най-вече означава "лимит в суверенитета", за което и вие говорите... По времето на цар Симеон Велики - България е могла и е имала такава "дипломация"... Сега "не можем да си го позволим"... Поне да не се "продаваме евтино"...

    Коментиран от #22

  • 18 Дядо Вазов

    1 0 Отговор
    Имаш напредък, Росене.
  • 19 Максим

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нищо":

    И без конкретика, се напомня, че както има целенонасочено действие на Америка срещу Китай и Русия, така може да има и обединен ответен удар на двете държави срещу общия враг, ако много прекали.
  • 20 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "питон":

    Лавров е в перфектна за годините си физическа форма. Като сяда и откохчае долното копче на костюма се вижда, че няма никатни гънки тлъстина в коремната област.
  • 21 От страни

    1 2 Отговор
    Няма никво партньорство там. Китайците са хитри и искат да исползват русняците за свои цели. То за Русия има ли разлика да си дава нефта и газта за хартишки зелени или да ги зава за хартишки червени? И воня и този случай са суровина за хартишки. Или КУитай иска да каже че не печати хартишки - имено с това ще се заеме щом юана стане резервна валута. Всички, които държат резервна валута започват да печатят валута на порядък повече отколкото имат стоки и услуги. Печатят ги за сметка на стоки и услуги произведени в другите страни. Това си е чист износ на инфлация. Китайците рядко подкрепят Русия в ООН. Често си мълчат и уж са неутрални. Да ама сега, когато американците са решили, че Русия не е опасна за тях и Китай е по опасен и трябва да го натискат - кво стана? Сгазиха лука.
    Китайците имат приказка че Китай е маймуната дето седи на клонката и гледа как долу два тигъра се бият и когато те се избият маймуната слиза и прибира всичко. Да ама няма да стане - май ще се наложи маймуната да слиза и да се изправи срещу поне единият от тигрите, ако не срещу двама.
    Изобщо нямам вяра на китайците, незнам защо русняците им вярват.
  • 22 От страни

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "среднощен":

    Прав си. Респект.
  • 23 реалист

    1 1 Отговор
    Да ги наритат, но краварите "играят" много коварно!!! Преди време имаше един друг подобен политик...Виталий Чуркин. Яко "мандръсаше янките" по всички параграфи. Спрямо него беше използван метода на "сърдечния удар"...та -а в този ред на мисли: Да не вземе и тоя да получи инфаркт?!!
  • 24 реалист

    0 1 Отговор
    Дa ги нaритaт, нo крaвaритe "игрaят" мнoгo кoвaрнo!!! Прeди врeмe имaшe eдин друг пoдoбeн пoлитик...Витaлий Чуркин. Якo "мaндръcaшe янкитe" пo вcички пaрaгрaфи. Cпрямo нeгo бeшe изпoлзвaн мeтoдa нa "cърдeчния удaр"...тa -a в тoзи рeд нa миcли: Дa нe взeмe и тoя дa пoлучи инфaркт?!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания