Last news in Fakti

17 Юли, 2021 11:20 1 272 2

„Форатом“: Подкрепяме „зеления“ план на ЕК, но трябва да е ясно как ще бъде постигнат

  • форатом-
  • ек-
  • ес-
  • зелен пакт-
  • атомна енергетика-
  • аец-
  • климатични промени

Според индустриалната група „летвата е поставена високо“

„Форатом“: Подкрепяме „зеления“ план на ЕК, но трябва да е ясно как ще бъде постигнат - 1
Снимка: Shutterstock

Търговската асоциация на атомната индустрия в Европа („Форатом“) обяви, че приветства пакета от политики, свързани с намаляването на парниковите емисии, публикуван от Европейската комисия, но призова за разяснения как ще бъде финансиран зеленият преход и дали ще има достатъчно нисковъглеродна енергия, за да се отговори на нуждите на Европейския съюз.

„Форатом“ поставя въпросите как ЕК може да гарантира, че индустриите са в състояние да декарбонизират производствените си процеси, като същевременно останат конкурентоспособни и как потенциални социални въздействия, като загуба на работни места и енергийна бедност, могат да бъдат смекчени.

Според индустриалната група „летвата е поставена високо“, тъй като зеленият пакет включва политики за намаляване на нетните емисии парникови газове с поне 55% до 2030 година. Генералният директор на организацията Ив Десбазей посочи, че ядрената енергия играе ключова роля във всеки преход като нисковъглероден източник на енергия и помага на Европа да постигне целите си за декарбонизация. По думите му удължаването на живота на съществуващите мощности би бил най-добрият и достъпен начин за постигане на климатичните цели до 2030 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    2 1 Отговор
    Дрън Дрън Ярина?!? Едно е да искаш, а съвсем друго е да можеш и не на последно място е да го Направиш!
  • 2 ОРГАНИЗАЦИЙКИ НА ЗАПЛАТКА СЕ

    1 0 Отговор
    ДАВАТ АКЪЛ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО А ТОКА В ЩАТИТЕ НА МЕСЕЦ ЗА ДВА ЯКИ КЛИМАТИКА ДЖАКУЗИ БОЙЛЕРИ ДВА ХЛДИЛНИЦИ ПЕЧКИ И ОЩИ КВО ЛИ НЕ Е ДЕЕСТА ДУЛАРА А ТУКА Е ШЕСТОТИН ЛЕВА СЪЩИТЕ КИЛОВАТИ.