Last news in Fakti

17 Юли, 2021 20:20 4 133 22

Спасителни операции след наводненията в Европа, стотици са в неизвестност

  • спасителна операция-
  • спасителни операции-
  • наводнение-
  • наводнения-
  • германия-
  • белгия-
  • нидерландия-
  • марк рюте

В повечето от засегнатите райони водата вече се отдръпва, но щетите са огромни

Спасителни операции след наводненията в Европа, стотици са в неизвестност - 1
Снимка: БГНЕС

В ход са спасителни операции в Германия и Белгия по издирването на оцелели след най-пагубните наводнения от десетилетия насам в Европа, предаде БНР. Жертвите са над 150, 133 от които в Германия и 27 - в Белгия.

Стотици са все още в неизвестност в Германия и Белгия, а засегнати области има и в Швейцария, Люксембург и Нидерландия, където премиерът Марк Рюте обяви национално бедствие в една от южните провинции. По думите на Рюте бурите "без съмнение" са резултат от промените в климата.

Въпреки че в повечето от засегнатите райони водата се отдръпва, на места в западната част на Германия нивото на водата остава високо, къщи продължават да се срутват, няма електричество и телефонни услуги.

Властите се опасяват, че ще бъдат намерени още жертви в отнесени коли и камиони. Премиерът на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет, който е кандидат за федерален канцлер от Християндемократическия съюз, посети град Ерфщад в провинцията, където бедствието причини смъртта на 43 души: "Впечатлява ме, че нашата страна действа бързо и солидарно в такава криза. Стотици хора са готови да оставят всичко и да дойдат да помогнат на място. Така че искам да благодаря на всички тези доброволци. Германия ще направи всичко възможно през следващите няколко дни да организира необходимите финансови средства", каза Лашет.

Говорителят на пожарната служба в Ерфщад Елмар Метке: "Има сериозни щети по магистралите, срутили се мостове, напълно разрушени пътища. Ще отнеме години, месеци, със сигурност много време, животът в Ерфщад и околностите да се върне към обичайното."

В 120 общини в Белгия все още има затруднения при осъществяването на връзка с хора, блокирани по домовете си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хийоийо

    21 8 Отговор
    Нищо източноефропейските балами ще ви ги изработят

    Коментиран от #13

  • 2 Сссс

    31 8 Отговор
    Как е в "белите" държави? Бетер от България, но винаги се говори колко са по напред от нас. Ама какво да очакваш от чуждопоклонници.

    Коментиран от #4

  • 3 Синът

    30 6 Отговор
    Като не разбрахте любовта, ще разберете гнева.
  • 4 един от стадото

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сссс":

    никой не застрахован от бедствия и аварии. Всъщност там са застраховани

    Коментиран от #7, #8, #18

  • 5 Гумен Гадев Пликчев

    23 3 Отговор
    Забравиха новата болест,вечерният час ей ти да видиш тез дето им помагат имат сертификати за вайсини

    Коментиран от #12

  • 6 Охобохоф

    21 2 Отговор
    Ханъм Меркел какво ще направи за немците или нея я интересуват само обрязаните?
  • 7 яяяя

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "един от стадото":

    Да, да Содом и Гомор 2021! Разгневиха Бога с евроГейските си извращения!

    Коментиран от #19

  • 8 Гошо

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "един от стадото":

    Не е,ама немчовците се оказаха по неподготвени и от африканците А става въпрос за дъждове ,а не за пясъчна буря или цунами
  • 9 Кармен

    14 1 Отговор
    Не че нещо, ама всеки си плаща дяволиите. Демек - кармата. Да не се плашат ама това е закон над човешките такива.
  • 10 Майна

    12 3 Отговор
    Планът срещу земляните е в действие...СЕГА ЗАПОЧВА...ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ И НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ Е ФАНТАСТИКА...ЦРУ ТАЗИ ГОДИНА ОТКРИТО ЗАЯВИ В ДОКЛАДА СИ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧВА, ПОТЪРСЕТЕ ГО
  • 11 Даниел П.

    21 2 Отговор
    миналия месец Га развявахте ге,й,ските байряци не ревахте.

    ,,Не се заблуждавайте!!!
    Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне."
    - Галатяни 6:7
  • 12 яко ни лъжат

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гумен Гадев Пликчев":

    ДА ПИТАТ БАЙ ДЪН И ВРАЧКАТА - ХАРПА РАБОТЕШЕ ЛИ ГА СТАНА НАВОДНЕНИЕТО???? БАЙ ДЪНЧО, ХАРПА РАБОТЕШЕ ЛИ???? Я ПА МИСЛИМ, ЧЕ ЯКО Е РАБОТИЛ ХАРПА НАД ГЕРМАНИЯ ЗАРАДИ СЕВЕРЕН ПАТОК 2!!!!! ГЕРМАНИЯ НЕ РАЧИ ДА ГО СПРЕ И ХОП ПОТОП!!!!
  • 13 Germany

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "хийоийо":

    Тъпанар!
  • 14 забраниха

    9 0 Отговор
    какво е станало в градовете Гомор и Содом...
  • 15 Механик

    12 2 Отговор
    Милата, развита, номер едно Европа! Въпреки, че приехме конвенциите (истанбулските), въпреки че толкова много напреднахме в прайдовете, разрешихме дрогата, имаме вече около 3239848 пола, а Бог така ни наказва!! Защооооооооооо! Защо бедства такава развита цивилизация? Защо въпреки, че Европейската комисия, така премъдро реши въпросите с "щастливите кокошки" и "коректният радиус" на бананите, така ни се случва? Защо има хора, изчезнали без вест, въпреки че имаме "код ЖЪЛТО", "код КАФЯВО"?! Защо на нас ни се случва всичко това? Нима не приехме импуслният телефон 112? какво става въобще? Германия, страната макар и окупирана от близо 80 години, ама все пак ВОДЕЩА икономика се оказва безпомощна при едно наводнение? Това не може да бъде ! ПУТИН и само ТОЙ може да е виновен за такова ПОДЛО дело!

    Коментиран от #16

  • 16 Майна

    14 2 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    Неее, Меркелица продаде германците, щях да кажа народа си, но тези управляващи начело на държавите си нямат национална принадлежност ,т имат друга и тя е САТАНИНСКА.. Не случайно Меркел посети Кралицата и Байдън сега....Вижте какво прави и Макрон, какви правомощия дава на полицията ,готви задължителна ,,имунизация,,...ГЕНОЦИД НА ЧОВЕЧЕСТВОТО....БАЙДЪН ПОДГОТВЯ ИНЖЕКТИРАНЕ ОТ ВРАТА ДО ВРАТА С ПОЛИЦИЯТА, ГОТВИ СЕ ЗАКОН ЗА ОТНЕМАНЕ НА ОРЪЖИЕТО...НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ЗАЩИТАТ АМЕРИКАНЦИТЕ...

    Коментиран от #17

  • 17 Механик

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    Ако човек е ЧОВЕК и има оръжие, той ще се защити. Ако ШИЛЕТО има оръжие, то си е шиле и ще бъде заклано.
    Демек, американците имаха много години право да имат у употребяват оръжие, но от около 75 години те бяха манипулирани. Лекополеко станаха джендъри. Омаяха се от собствената си значимост и се оставиха да бъдат превърнати в ШИЛЕТА. Шилетата са известни с това, че обичат да се мислят за върха и ако овчарят точи ножа си, те смятат, че го прави за да ги защити от вълците. Тъпо и предано гледат острият нож и се възхищават на касапина. Знаеш ли колко е важно за едно шиле да ЗАБЛЕЕ яко и всички да го чуят (фейсбук, туитър)? Знаеш ли колко е важно за ШИЛЕТО да е в крак с модата (айфони и ел. тротинетки)? Шилето мисли, че света е създаден за да може то да бъде НЪМБЪР Уан! Дори когато го водят на заколение, то си мисли, че говодят на ваксинация, която е за негово добро.
    Проблемът е, че ШИЛЕТО се е размножило много и тия дето не са шилета и те ще минат под ножа.
  • 18 Всъщност

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "един от стадото":

    там е Соддом и Гомор и природата ги наказа за извратеността им.
  • 19 Viki

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "яяяя":

    Абсолютно! Всички станаха безбожници.7243
  • 20 Няма такава държава

    9 0 Отговор
    По думите на Рюте бурите "без съмнение" са резултат от промените в климата. Че то климата преди 3000 е бил различен пак ли е виновен човека а ледниковия период в Европа и той ли
  • 21 СусБе

    5 0 Отговор
    Нема страшно - ние в Родопите, Пирина и Странджа сечем колкото можем... После въздушните течения завъртат влагата та над Европа! Да ги издавим поне дано!!!
  • 22 BGBG

    0 2 Отговор
    НЯМА ЛИ ДА ИМА МЕЖДУНАРОДНА ПОМОЩ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ ?
Новини по държави: