22 Юли, 2021 07:50 2 170 22

САЩ и Германия близо до решение за Северен поток 2

  • германия-
  • северен поток 2-
  • сащ

Германското правтелство готово да го завърши

САЩ и Германия близо до решение за Северен поток 2 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ и Германия постигнаха голям напредък в преговорите за Северен поток 2, съобщи ДПА.

Това трябва доведе до рестарт в партньорството между двете държави. САЩ продължават да са предпазливи относно руският проект.

Белият дом даде знак, че е готов да направи отстъпки по темата. Проектът е вече почти готов.

Предприети ще бъдат действия при неправомерни решения от страна на Русия. Германия обеща, че ще помогне за свързването на украинската преносна мрежа с европейската.

Планира се американският държавен глава да проведе голяма среща с европейските представителите през август. Тогава ще бъдат договорени подробности по проекта.

Някои европейски държави не одобряват германското предложение.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кире

    31 0 Отговор
    Пак Американците договарят други да дават пари за техните интереси.

    Коментиран от #5

  • 2 нашия

    14 4 Отговор
    ако се разберат това означава ,че украинските гавази ядат дръвцето,а и руския народ го отнася с ваксините....
  • 3 Не разбирам

    30 0 Отговор
    Защо американците решаеат за СП2? Да си гледат тяхния континент. А те като купуват газ от Русия, някой намесва ли се?

    Коментиран от #20

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    28 0 Отговор
    Някой от шестия етаж иска да определя дали комшиите от втория и третия да играят заедно карти !
  • 5 Майкооо

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Кире":

    Оплачи се на Путин пич !!!
  • 6 Дельо Хайдутин

    14 6 Отговор
    Меркел си знае интереса и го защитава.Хилеше се на Бай Дън,ама го резна.

    Коментиран от #7

  • 7 нашия

    6 19 Отговор

    До коментар #6 от "Дельо Хайдутин":

    резна го но след съгласието на Путин да изпулни желанието на Байдън-Путин да ваксинира руснаците масово.....загряваш ли сделката ...живота на руснаците за парите които газпром ще продължи да прави

    Коментиран от #12, #17

  • 8 Спасов

    8 2 Отговор
    Браво на Меркел!
  • 9 Турбо

    10 1 Отговор
    А по украинското трасе,, така любимо на Бай Дън какъв газ купуваше Германия/Европа? Просто едните имат газ, а другите ще си го купуват и всичко останало е извън икономическа логика, затова и няма как да издържи. Ама СП2, ама интереси - безусловно има интереси, но те са далеч след търговията, логистиката. А защо прецака ме ЮП? Въпросът не е за бай Дън, а за бай Х
  • 10 Даммммм

    18 0 Отговор
    И защо трябва Германия да се съобразява с позицията на САЩ? Това не показва ли,че точно гръбнака на ЕС-Германия е политически зависима и контролирана от Б Дом? Или все още работи Канцлер Акт и немците продължават да са окупирани-въпреки Обединението ...и изтеглянето на руснаците от Европа.?!?..???
  • 11 един от многото

    6 1 Отговор
    Всичко си идва на мястото. Нека много хора си спомнят глупостите които писаха точно по този случай и точно в този форум.

    Коментиран от #13

  • 12 5ко

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "нашия":

    За жалост това е самата истина. Дори има договорка да "ваксинират" и децата. Явно за това няма подробности от срещата между Путин и Бай Дън. Дано не се случи.

    Коментиран от #14

  • 13 мародер

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "един от многото":

    Няма да си спомнят! Умственият им багаж се простира от бургер до бургер.
  • 14 нашия

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "5ко":

    радвам се че има трезво мислещи хора като теб които си правят изводите на базата на факти а не на базата на пропагандата...аз лично тазисделка не я удобрявам,но много хора дори и не осъзнават ,че това е самата истина -прикривана чрез пропаганда
  • 15 Опи

    1 0 Отговор
    Меркел разговаря с байДън, Меркел разговаря с Путин ш хоп СП2! БайХой разговаря с Путин, цайХой разговаря с Ердоган и хоп Турски поток! Открийте разликите
  • 16 Тежко е

    3 0 Отговор
    да си окупирана държава. За всичко требва да питаш...
  • 17 mi6osp

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "нашия":

    Фантазираш. Засега Путин не одобрява задължителната имунизация. Но нещата с епидемията вървят към задължителна имунизация в цял свят .

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 нашия

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "mi6osp":

    на фактите ли да вярвам или на зомбивизора....има запис на ПУТИН с един от отговорниците за имунизацията ...ако искаш можеш да го чуеш какво го пита и след това кажи ,че Путинката е срещу ваксините
  • 20 ахъ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не разбирам":

    Защото единствената страна в Европа, която има потенциал да се опълчи на интересите на САЩ е Германия, но е окупирана /дали с 300 или с 500 бази няма значение/и на територията и има десетки хиляди ам. войници.За нас важи приказката за казана и няма нужда някой да ни пази "да не прогледнем"/стига ни само един С.Паси/.Румъния и Полша са "винаги безплатно съгласни"-там се раждат с омраза към Русия например.А Гърция пък, толкова са задлъжнели само чест не дават-всичко останало може/и острови за бази и пристаища.../.
  • 21 ахъ

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "mi6osp":

    И който е против вече е на 2 метра под земята.За справка-президента на Хаити...общо над 10 президента /по-вечето от Африка/ дадоха фира.Всичките имат нещо общо-против ваксинацията бяха и бяха против антиковид мерките...
  • 22 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА САЩ И ГЕРМАНСКИЯ "СЕВЕРЕН ПОТОК-2" ??? ОСВЕН "ПАКТА ЗА КАПИТУЛАЦИЯ " КАКВО ГИ БРИГА САЩ ЗА "с.п.-2"-ЧИСТО ГЕРМАНСКИ ???? САЩ ЩЕЛИ ДА НАЛОЖАТ САНКЦИИ НА ГЕРМАНИЯ !!!!!!!! ЗАЩО ОЩЕ ИМА БАЗА "РАМЩАЙН" И РЕДИЦА ДРУГИ /КАТО В ЯПОНИЯ / ---ПОБЕДЕНИТЕ СТРАНИ -А -И САЩ ОЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОЩЕ, А РУСИЯ ТЪРГУВА С ТЯХ !!! ЯПОНИЯ ПОЛЗВА 4 БЪЛГАРИИ ТЕРИТОРИЯ В РУСКАТА ТАЙГА ЗА ДЪРВОДОБИВ И ЗА ТОВА ИМА ПИКАП : " ТОЙОТА ТУНДРА " -НАЙ ГОЛЕМИЯ !!!!!