Last news in Fakti

21 Юли, 2021 11:37 3 423 16

Русия: "Северен поток 2" е пример за нелоялната конкуренция на САЩ

  • русия-
  • газ-
  • газпром-
  • северен поток 2

Борбата срещу международния тероризъм и изменението на климата могат да бъдат посочени като пример за такива области за сътрудничество

Русия: "Северен поток 2" е пример за нелоялната конкуренция на САЩ - 1
Снимка: shutterstock

Политиката на американската администрация по отношение на газопровода "Северен поток 2" е пример за нелоялна конкуренция. Това заяви във вторник руският посланик в САЩ Анатолий Антонов в интервю за RT America.

"Ние не искаме да виждаме такива методи, ние сме против", настоя той. Ръководителят на руската дипломатическа мисия също изрази надеждата, че "нашите американски приятели ще разберат, че "Северен поток 2" е само икономически въпрос и нищо друго".

Както посочи посланикът, някои американски политици се опитват да използват Украйна само като инструмент за натиск върху Руската федерация, той не вижда причина Вашингтон да има политически интереси в Украйна.

Русия и САЩ се нуждаят от добри отношения помежду си, това е в интерес на народите на двете страни, каза Антонов. "Ние сме обречени да си сътрудничим, добави руският дипломат. Ние сме основните ядрени сили, ние сме постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, ние носим специална отговорност за поддържането на мира. Затова нямаме време за спорове, имаме много да направим, трябва да решим много проблеми пред които сме изправени сега", добави той.

Според Антонов борбата срещу международния тероризъм и изменението на климата могат да бъдат посочени като пример за такива области за сътрудничество.

Припомняме, че вчера беше съобщено, че в близките дни САЩ и Германия ще обявят за постигната сделка по спора във връзка с руския газопровод "Северен поток 2".

САЩ от години се противопоставят на изграждането на газопровода в Балтийско море, който трябва да доставя газ от Русия до Германия, заобикаляйки Украйна. Американската позиция обаче се сблъска с неотстъпчивостта на Германия, която прави всичко възможно, за да бъде завършен тръбопроводът.

Същевременно Германия уверява, че работи активно, за да гарантира, че транзитът на газ от Русия през Украйна до страните от ЕС се запазва не само за следващите две до три години, но и в дългосрочен план.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    75 3 Отговор
    Право куме в очи...В днешно време най-адекватните политици са в Кремъл-независимо дал това ни харесва или не
  • 2 ХИЛЪРИ

    65 2 Отговор
    ДЕМОКРАЦИЯТА НА САЩ И ЕС Е ЕДНА ЛЪЖЛИВА ДЕМАГОГИЯ И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. ДЕЛАТА ГОВОРЯТ ДРУГО. ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ!!!!!
  • 3 хъхъ

    59 0 Отговор
    Добре дошли са САЩ в продажбата на газ на Европа, стига да предложат по-ниска цена, веднага ще го вземем.

    Коментиран от #8

  • 4 zeus

    56 1 Отговор
    Единственото по-лошо нещо от войната с наглосаксонците е приятелството с тях.
  • 5 гадно

    56 3 Отговор
    Според краварите демокрация е единствено това което е в техен интерес.

    Коментиран от #13, #16

  • 6 ово е стандарт

    29 4 Отговор
    Западният стандарт е двойният стандарт. Според тях, демократично и законно е само това от което имам лична полза. Всеки който не си преследва интересите със всички средства а отстъпва в името на заблуди като демократични или други ценности (които никой не знае и не може да назове), а не в името на общочовешки ценности, е пълен глупак. Но пък този свят не е за глупаци и страхливци.
  • 7 ПЕНКО

    8 7 Отговор
    ПАК СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕ !!! "СЕВЕРЕН ПОТОК -2 " Е ГЕРМАНСКА СОБСТВЕННАСТ И ИЗГРАЖДАНЕТО МУ Е ИЗЦЯЛО НА ГЕРМАНИЯ -ФИНАНСОВО !!! ГЕРМАНИЯ ИЗГРАДИ ГРАДЧЕТА В ДАЛЕЧНИЯ СЕВЕР -В ДОБИВНИТЕ ЗОНИ !!!!

    Коментиран от #14

  • 8 БанкерЪ

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "хъхъ":

    Няма как да стане това, по две причини. Първо - дори при еднаква цена на добития газ в крайната цена ще влезе транспортът и терминалите за втечнен газ - която цена винаги ще е по-висока от "тръбния" газ. Второ - дори при най-добро желание САЩ нямат необходимия флот от танкери, за да осигурят едни 40-50 млрд кубика газ, и то само за Германия - и то без да вземаме предвид евентуални проблеми с транспорта вследствие лошо време например. Накратко - позицията на САЩ е шопска - "Я не сакам мен да ми е добре, язе сакам на Вуте да му е зле".

    Коментиран от #15

  • 9 Германеца си е

    14 2 Отговор
    Направил добре сметката.Застава на входа за доставка,за половин ЕС.Огромни приходи от транзит.Регулярни доставки за вътрешен пазар.При всички случаи,ще ползват преференции,и то- сериозни! Това е неписано правило,при всяка страна, която става основен, транзитен доставчик.Меркел,затова мълчеше,и подкрепи Обонго,за да блокираме ,и спрем ЮП.Сами преценете: СП- пълна мощност-55 млрд.куб м.за година.ЮП- 63 млрд .куб.м за година.Ако тук беше територията на Унгария, досега ,почти пет години да има ЮП.Орбан щеше да ги отсвири,без грам да се замисли,кой какво му казва! С прекратяване на ЮП,ние- българите, буквално хвърлихме в коша"Златната гъска", с лека ръка.Тскъв шанс няма да се повтори никога.Жалкото е,че голяма част от обществото,доверчиво припява мантрата пусната от сащистан: За енергийна независимост. Сякаш,имаме собствени източници. Сега пак ще купуваме руска газ,но през ценова разлика,в полза на комшията.Но сме изправени пред опасност от недостиг.И тогава,ще купуваме втечнен газ от сащисаните през терминала от гръцко.
  • 10 Мемфис

    3 14 Отговор
    Най - големите мошеници говорят за лоялност! Ушанките нагли, както обикновено.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 От страни

    7 1 Отговор
    Или превода е неточне или думата я нямаме. Русняците я наричат "недобросъвестна" конкуренция. Лоялноста е малко по друго. А тука е имено недобросъвестна. Това означава, че за някои може за други не. Ква е тая конкуренция? Аз ти прдавам стоката а когато ти искаш да ми продадеш аз ти люскам шамар и я взимам на аванта - това ли е базовия закон на пазарната икономика?
    Тука цялата е лесна за разбиране Бай Дън прати сина си дп стане на борда на Буризма в Украйна и са му требва да върви газта през Украйна да може да си искарва парите. А потоците му пречат. Потоците дават евтина газ на германците и те произвеждат по евтини стоки - не е редно. Най добрия вариант - взимане от русняците за 400 и препродаване на германците за 900. Това искаха да направят в Украина - газта се плаща на руската граница и по нататък си е техен проблем - не стана.
  • 13 От страни

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Той Сталин така се избазика на срещата в Техеран: "Аз мислех че демокрацията е власт на народа а господин Рузвелт ми расказа че демокрация е власт на американския народ".
  • 14 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "ПЕНКО":

    Какви градчета. Бълнуваш глупости. СП е собственост на тези които са посочени в договора според процентите които са посочени в договора.
  • 15 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "БанкерЪ":

    Като няма как да стане защо Литва, Хърватска и Полша купуват втечнен газ от САЩ много по-евтино отколкото ние плащаме за православна руска газ?
  • 16 не е гадно

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Що бе ушанките и те си гледат тяхния интерес всеки си го гледа, даже и СМакедония а ти чий интерес гледаш тоя или на комшията?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания