Last news in Fakti

23 Юли, 2021 16:02 1 126 8

ЕС трябва да запази доверието на Балканите

  • ес-
  • никола димитров-
  • балканите

Това обяви Никола Димитров

ЕС трябва да запази доверието на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

През следващите седмици ЕС трябва да покаже, дали ще запази доверието на Балканите. Това обяви македонският вицепремиер по европейските въпроси Никола Димитов, цитиран от НОВА.

Дипломатът говори преди срещата на европейските външни министри. Представители на страни – кандидати също присъстват на срещата.

Македонският представител смята, че това е добре. Димитров обяви, че се намираме в решаващ момент.

Той обяви, че разчита на словенското европейско председателство. Очаква през следващите седмици ЕС да покаже, дали може да запази доверието към групата на Балканите.

Северна Македония е отворена за преговори. Страната се опитва да започне европейски преговори.

Отново припомни, че е изпълнила всички условия за това. Разговори ще бъдат проведени с европейските представители.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    ЕС използва балканите като тоалетна. Спомняте ли си онази инсталация ? Това е държавна обида от най-високо ниво. ЕС се подигра с народа и територията ни и после подкрепи ББ.

  • 2 Фрох

    9 1 Отговор
    Да да запази доверието на западните балкани. Но да не загуби доверието на България.
  • 3 Факт

    6 0 Отговор
    Ще ни спечелиш доверието, ако изпееш "македонската" песен "Жалостна песен за българския народ в Охрид и Струга и за всеки българин", чиято идентичност сте променили насила и сте я изопачили на "1765".
  • 4 Най-лошото

    5 1 Отговор
    нещо,което сполетя България е влизането и във ЕС.Дефакто българския народ не се облагодетелства от нищо.За сметка на това управляващата пасмина краде като за световно от европейските пари вливани в държавата за нейното икономическо развитие.
  • 5 Перо

    6 0 Отговор
    Тоя продължава да се мъчи да заблуждава представителите на ЕС и да ползва,всеки удобен момент да повтаря колко “били готови” за стартиране на преговорите и как им пречим за спорта! Не само,че не са готови,но и живеят в 80-те години на миналия век. Албанците са много по-европейски ориентирани и имат добри отношения със съседните страни. Признаха българското малцинство,което там не е голямо и не е основно население,не е отхвърлено от конституцията! Многократно и на всякакво ниво им беше набивано в дървените кратуни,че трябва да си решават въпроса с диалог с БГ,а те се опитват непрекъснато да оказват натиск,чрез арменския поп. Искат ЕС да направи за тях нови правила,прескачаща страните с които имат проблем по тяхна вина. Няма да стане!За това отказ до отказ от ЕС!
  • 6 КАНАС ЮВИГИ

    0 0 Отговор
    защо вобще беше тая идея да влязат в ЕС ?? подаваш рака а те те плюят и потискат !!! да им помогнем от АЛБАНЦИ И СЪРБИ ДА НЕ ГИ АСИМИЛИРАТ АЛСАНА !! ПОЛУЧИХМЕ МИЦКО - ГЮРО - БАЙ НАРКО ЖУРНАЛИСТА РАЗРУШИТЕЛ И ДР ТЕМЕРУТИ !! ПОДЛИ НАГЛИ АЛЧНИ ПОДЛЕЗУРИ
  • 7 Ранд

    1 0 Отговор
    При положение , че комунистите паднаха от власт и няма кой да защитава тази измишльотина , македонска нация , още след признаването на "Македония" като независима държава от България и другите държави ,политиците в Скопие , трябваше да започнат да подготвят “мак“. общество , за истината за произход и история .Те направиха точно обратното и сега са в патова ситуация . Имат едно надъхано с омраза към българите общество, което е научено , че всичко ценно , българско е македонско и нищо не може да ги убеди в обратното, а в ЕС с претенции към съседите и омраза не ги взимат. Няма излизане от тази ситуация . Който е умен взима бълг. паспорт и се спасяват поединично, друите , заедно с политическите партии ще си останат антични , но извън ЕС и даже без подкрепата на Русия , защото са в НАТО . И Скопските политици са далновидни колкото българските .
  • 8 Спас безделника

    0 0 Отговор
    Този тип има дървена, при това квадратна глава. Ако натискът от страна на ЕС за "засилване на доверието на Западните Балкани към ЕС" доведе до спадане на доверието в БГ към Съюза, ще последва БГекзит и загуба на Черно море за алианса. Едва ли ще се намери такъв европейски политик, който да се заиграе с такъв експеримент. Освен това Комичната балканска държавица не са ЗАПАДНИ БАЛКАНИ, а миниатюрна част от тях, при това пълна с взривоопасни верски и етнически противоречия, които трябва да бъдат изчистени преди започването на каквито и да са преговори за влизане в Съюза.
Новини по държави: