Last news in Fakti

27 Юли, 2021 14:33 2 580 26

Русия обвинява: Западът финансира Тихановская!

  • русия-
  • беларус-
  • светлана тихоновская-
  • александър лукашенко

Отношенията между Москва и Минск в момента са толкова близки, че следващата стъпка е загуба на независимост

Русия обвинява: Западът финансира Тихановская! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дейността на лидера на белоруската опозиция Светлана Тихановская се финансира изцяло от западните страни. Това заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова. Тя направи изявлението в интервю, публикувано в понеделник в YouTube канала на влогъра Анатолий Шарий и цитирано от ТАСС.

Дипломатът подчерта различията в отношението на Запада към Тихановская и украинския блогър Анатолий Шарий, на когото не са били предлагани срещи в Държавния департамент, или с президентите на Литва, Латвия и Естония. Тя отбеляза, че Тихановская не е професионален политик или политолог, но вниманието на западните страни е приковано към нейната политическа дейност. "Такова внимание към Тихановская, такова колосално финансиране. Дори не мога да си представя колко пари се харчат за тези пресконференции, преговори. Нейните пътувания, обиколки, псевдо-официални събития буквално не спират всеки месец", добави Захарова.

Според дипломата Западът дори е присъдил на Тихановская "специален статут". "В същото време тя се приема от държавните глави, правителствените ръководители. Тя дори започва да бъде приемана на официално и високо ниво в международни организации, но не като представител на неправителствени организации или гражданско общество, а в определен специален статут, измислен от Запада за нея, каза Захарова. В някои страни тя е почти призната за държавен глава, в някои страни я смятат за политик и изразител на стремежите на цяла Беларус."

В същото време, Западът не е направил нищо подобно по отношение на блогъра Шарий, въпреки факта, че той е видна опозиционна фигура в Украйна.

Припомняме, че миналата седмица Тихановская заяви, че че е поискала от американските власти да наложат санкции на компании в петролния сектор, дървесината и стоманата в нейната страна, докато е на посещение във Вашингтон, търсейки по-силни действия срещу правителството на президента Александър Лукашенко.

Тя призова руския президент Владимир Путин да спре да подкрепя Лукашенко. "Отношенията между Русия и Беларус в момента са толкова близки, че следващата стъпка е загуба на независимост", каза тя. "Разбираме, че Лукашенко трябва да плати за подкрепата на Кремъл."

Тихановская посети Белия дом и Капитолия във вторник.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    26 14 Отговор
    Още малко ще финансират сороснята за пропаганда още малко съвсем малко!

    Коментиран от #10

  • 2 Сатана

    9 22 Отговор
    Западът финансираше и цветната революция от нов тип и срещу Борисов.

    Коментиран от #4

  • 3 Хаха хаха ха

    18 34 Отговор
    България обвинява!
    Русия финансира Копейкин и ПатрЕотите!

    Коментиран от #8, #15

  • 4 ФАКТ Е

    20 15 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана":

    Слави постъпи честно!
    Не излъга избирателите!
    Още преди изборите каза, че
    няма да се кандидатира нито за депутат, нито за премиер.
    За разлика от Слави,
    Борисов излъга симпатизантите на ГЕРБ,
    като се кандидатира от цели два избирателни района ,
    а после избяга от подигравките в парламента!
    Но иначе във Фейсбука си,
    Борисов се прави на голям мъжкар!

    Коментиран от #14

  • 5 Комуниста

    32 4 Отговор
    Соросите от,, Франц Зайдел " избраха бандита от Банкя да краде Република 12 години подари им и летището за 35 години на смешна цена от 2 милиарда за целия период! Да не забравяме, че,, Свобода Европа" и,, DW " до скоро ръкопляскаха на Борисов как продава нац. интереси на Републиката !
  • 6 ТаУмВзе

    7 4 Отговор
    Този коментар, е вече Изтрит. Свиква се с методите на Цензурата! Бухахахаах
  • 7 Papa Roach

    18 5 Отговор
    Тихановска ще се върне в Беларус само изтинала!
  • 8 даааааа

    9 17 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха хаха ха":

    Напълно си прав. Което не се харесва на червените тролчета.
  • 9 Рошко

    14 4 Отговор
    То да е само тя, и в Беларус при нас е от 30.години
  • 10 Ужас

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Тоя взе да финансира целио свят бре, не му ли свършиха парите ?

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Dasty

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ужас":

    Тези мишки излизат евтино!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Факт

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "ФАКТ Е":

    Той каза, че няма да преговаря с БСП ама на, преговаря и още как! От мутра на мутра, от трън та на глог! Ама то няма как друго да се случи, всичко е предварително нагласено и предвидено. Демокрация-нула, всичко е МАФИЯ.
  • 15 Сандо

    15 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха хаха ха":

    И какво от това?Ако имах избор,щях да предпочета тия,които подържат нормалните човешки отношения,традиционните ценности и спокойния и сигурен живот.А нас усилено ни тласкат при дегенератите.
  • 16 Павел пенев

    14 4 Отговор
    Има физиономия на дебел,за това я харесват и финансират на запад. Но ще разберат един ден,че финансирането е било за нищо.
  • 17 Казуар

    5 8 Отговор
    Русия финансира Лукашенко.

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Gen Gurko

    7 2 Отговор
    Вярно е.
  • 20 И като е

    13 1 Отговор
    поискала пуснала ли е гювеч на някой от Фалшивинктон да я опаряса набърза ръка. Тая си мисли,че санкцийте помагат,но не знае,че тези суровини са кът и запада и американците разчитат на тях дори и чрез офшорни фирми.Що се отнася до финансирането на тази то е повече от ясно ,че е от САЩ и западналяците то не е тайна.Тя тая сигурно е продала страната на парче като пица и за това и се връзват и я подкрепят новите "собственици",които не знаят,че ще останат с празни ръце и джобове.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тихановска е едно недорасло политиче от

    13 2 Отговор
    Най ниско ниво!!! Ама няма други, и тя обира овациите на Запада!! ЩЕЕ Отглеждат известно време!! Няма подходящ човек!!
  • 23 Тихановская

    16 3 Отговор
    Тихановская слабо грамотно протестърче!!
  • 24 Брадвата

    17 2 Отговор
    Има умствени проблеми, които личат от физиономията. Не е добре работата. Светът не отива на добре, предоставяйки изкуствено права на подобни кравари и краварки. Тя за друго, освен да те издои, не става
  • 25 Хитър Петър

    2 6 Отговор
    Така е защото от Кремъл са глупаци, да бяхте я финансирали вие бе, така хем ще я контролирате и ще заблуждавате народа че има опозиция, дайте им две министерски кресла на културата и спорта чудо голямо, с Навални същата работа. И вълкът ще е сит и агнето цяло.
  • 26 Шердан Българов

    2 3 Отговор
    а КОСТЯ КОПЕЙКИН ВОЛЕН СИДЕРОВ К. МАЛИНОВ И ДР ПУТ--- МАЙ-- КОЙ ГИ ФИНАНСИРА? ШАЙКАТА ОКОЛО Р.Р. СЪЩО!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания