Last news in Fakti

29 Юли, 2021 20:07 1 487 1

Белгия разследва непредумишлено убийство заради наводненията

  • белгия-
  • наводнение-
  • дъжд-
  • глобално затопляне

Има въпроси относно това дали властите са алармирали правилно жителите на провинция Лиеж, че язовир близо до Юпен, в Източна Белгия, е прелял

Белгия разследва непредумишлено убийство заради наводненията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белгийската прокуратура разследва непредумишлено убийство поради възможни грешки на системата за предупреждение по време на последните наводнения, отнели най-малко 37 живота, съобщава "Политико".

По-конкретно прокуратурата в Лиеж, един от най-тежко засегнатите белгийски градове, заяви, че ще провери дали някой е отговорен за "неволно убийство поради липса на предпазни мерки или предвидливост" по време на наводненията.

"Искаме също така да внесем известно спокойствие за семействата на жертвите, като проведем независимо разследване", заяви прокуратурата в Лиеж. Градът се намира в белгийския френскоговорящ регион Валония.

Има въпроси относно това дали властите са алармирали правилно жителите на провинция Лиеж, че язовир близо до Юпен, в Източна Белгия, е прелял.

Наводнението не се ограничава само до Белгия, те причиниха и големи щети в Северозападна Европа. В Германия наводненията отнеха живота на 190 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: