31 Юли, 2021 14:21 2 209 11

Наследникът на Меркел се извини за плагиатство в книга

  • армин лашет-
  • германия-
  • ангела меркел

В Германия твърденията за плагиатство и неетично академично поведение се приемат много сериозно и през последните години доведоха до оставките на няколко високопоставени политици

Наследникът на Меркел се извини за плагиатство в книга - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на германския Християндемократически съюз (ХДС) Армин Лашет се извини за това, че не е споменал източник в написана от него книга от 2009 г., предаде Асошиейтед прес.

Лашет, който има амбицията да стане приемник на досегашната канцлерка Ангела Меркел след парламентарните избори в Германия тази есен, заяви, че книгата му ще бъде проверена, за да се установи дали не са допуснати и още грешки, предаде ДПА.

В Германия твърденията за плагиатство и неетично академично поведение се приемат много сериозно и през последните години доведоха до оставките на няколко високопоставени политици.

Съперницата на Лашет, Аналена Бербок от Зелената партия, по-рано този месец призна, че е допуснала грешка, когато е използвала материал за своя нова книга, без да посочи източниците.

Последните проучвания дават на консервативния блок на Лашет ХДС/ХСС убедителна преднина пред Зелените и левоцентристката Германска социалдемократическа партия. Личният рейтинг на 60-годишния политик обаче спадна, донякъде и заради разпространилото се в обществото мнение, че в качеството си на регионален премиер на провинция Северен Рейн-Вестфалия е допуснал грешки при справянето с последиците от опустошителните наводнения, които по-рано този месец сполетяха Западна Германия.

На 26 септември германците ще гласуват на избори за нов парламент. Партията, която получи най-силна подкрепа, вероятно ще има ключова роля при съставянето на новото правителство и ще излъчи следващия канцлер. Досегашната германска лидерка Ангела Меркел, чиято партия сега се ръководи от Лашет, няма да се кандидатира за пети канцлерски мандат.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    7 0 Отговор
    И там и тук в политиката все калинки, които за друго не стават
  • 2 РЕАЛИСТ

    3 1 Отговор
    Някакъв пич беше отишъл в архива и намерил дисертацията на Бойко. Видял колко в преписвал вътре и после Бойко го позлати, за да не го издаде.
  • 3 Hess

    7 1 Отговор
    Меркел и котилото и са свършени..АФД ще спечелят изборите и започва голямата чистка и в Германия,и в Европа-Мигранти обратно,забрана на джендър философията,ликвидиране на Ковид лъжата и т.н.

    Коментиран от #10

  • 4 Сатана

    2 1 Отговор
    А министър Асен,кога?
  • 5 Ръб

    7 0 Отговор
    Ако този РЪБ го направят канцлер, немците ще я втасат. Между другото този ехиден бездарник мрази Българите.

    Коментиран от #7

  • 6 Бай Манол

    3 0 Отговор
    Е то оставаше и за 6 мандат да се номинира и че хване пайжини .Тея немци не мога ги разбера.Що са избрали толкоз грозно женище? Едно време моя дядо казваше тъй: на жена власт не давай.сега на всякъде съдийки прокурорки че и премиерки.
  • 7 хъхъ

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ръб":

    Канцлерът на Дойчланд не се избира, а назначава от окупаторът след подписване на "Канцлер акт".
    Дали ще е този или друго глобалистко слугинче - няма значение.
  • 8 NikNay

    3 0 Отговор
    У нас на такива им казваме бездарни калинки ! Що така се получава че все мушеници и некадъници се натискат за високи политически постове ?
  • 9 От страни

    0 0 Отговор
    Това му се казва предизборна борба. Мръсна гадна с вадене на най мръсните дрешки.Нали трябва да спечели оная дето ша спре потоците дето Аналена (някак си много неприлично име), щото Лашет е от ХДС и е казвал че "разбира" Путин. Той сега плаши Русия със санкции ако откаже украинския транзит ама американците не можеш да ги излъжеш.
  • 10 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Hess":

    Ние изобщо не мислим кво става. Ами то е добре да не идват тия, щото са намислили да напускат съюза и да маинят мигрантите. Това е новият сценарий за разваляне на Европа: откъсването на Германия и Франция и възможно Италия от Европа, всичките мигранти на изход (в България, Латвия, Дитва и др. Един от АзГ го каза неотдавна - напускане на Европа и съюз със Русия, ама и тоя няма да го огрее - целта на краварите е пълно разтурне на ЕС и с Англия стана, ако стане с Германия и Франция останалото не е от значение. Но ние ще си изпатим много в тоя сценарий няма место за младоевропейци и всички те щи им теглят майната.
    Светът се променя - распада се доларовата валутна зона, на няколко зони. Европейската зона ако оцелее след падането на германия и франция ще е под ръководство на Курц със възраждане на Австро-Унгарската империя, и двете са готови, и двете ще са приятели на Русия. Мигрантите набутани в ЕС от краварите един ден ще им бъде спряни парите и ще получат заповед - ще е свършено с бели хора за няколко дена. Русия ще създаде своя валутна зона и то доста силна, и ние влизаме в нея не защото Русия ни иска а защото ще сме напълно изоставени и не нужни на никой, дали и ше иска да ни вземе. Русия има шанс да създаде нов славянски свят в който ще влязат всички славяни и поляци и българи и словаци и украинци и даже изьочна Германия ще влезне - ония помнят още соца и ги е жал че са го загубели. Някак си така.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: