Last news in Fakti

2 Август, 2021 11:24 1 520 3

За последните 24 часа в Гърция са пламнали 60 пожара

  • гърция-
  • горски пожари-
  • пожари-
  • огън-
  • родос

На остров Родос е най-мащабният пожар

За последните 24 часа в Гърция са пламнали 60 пожара - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

60 горски пожара са избухнали за 24 часа в Гърция. Няма пострадали. В близост до границата с България забраниха да се влиза в горски райони заради високата пожароопасност, предаде БНР.

На остров Родос е най-мащабният пожар. Гасят по въздух със самолети и хеликоптери. Над сто пожарникари се опитват поне да ограничат разпространението на огъня. В помощ изпратиха огнеборци от остров Самос. Присъединиха се и доброволци. Собственици на яхти и рибарски лодки заявиха готовност да помагат.

Властите евакуираха жителите на няколко села. Няма опасност за туристите. Огънят е далеч от хотели. Взети са мерки за живота на хората, съобщи заместник-министърът по защита на гражданите Никос Хардалиас. От днес започва най-топлата седмица от 40 години, казаха метеоролозите, прогнозирайки температури около 46 градуса по Целзий.

Областният управител на област Еврос, в близост до границата с България, забрани за днес хората да се доближават дори до горски райони, поради голяма опасност от пожари. Лекари предупреждават туристите да са изключително внимателни и на плажа, като избягват продължително стоене на слънце.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ddddd

    1 0 Отговор
    Гърция Турция ит..гори всякъде
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Смех

    1 0 Отговор
    пожари не е ли ковид не ми го хвали само пламват от ковид и тва е...
Новини по държави: