Last news in Fakti

2 Август, 2021 12:51 2 865 23

Русия изпраща още 800 войници до границата с Афганистан

  • афганистан-
  • русия-
  • войници-
  • учение-
  • граница

Армията ще разположи и двойно повече военно оборудване

Русия изпраща още 800 войници до границата с Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия ще изпрати контингент от още 800 свои военни, които да се включат във военните учения на границата с Афганистан, предаде Ройтерс, като се позова на военното министерство на Москва. Така общият брой на руските войници в района ще достигне 1800, предаде БНР.

Армията ще разположи и двойно повече военно оборудване от първоначално планираните за ученията, които ще се проведа от 5 до 10 август. В тях ще се включат части на Узбекистан и Таджикистан.

От руското военно ведомство не уточняват защо прибягват до увеличение в силата и техниката, но ситуацията в Афганистан бързо се влошава след изтеглянето на американските военни, отбелязва Ройтерс. Междувременно президентът на Афганистан Ашраф Гани обвини "внезапното" изтегляне на американските военни за влошаващата се ситуация по сигурността в страната, предаде Франс прес. Гани добави, че е предупредил Вашингтон, че изтеглянето ще има последствия.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    4 3 Отговор
    И колко е дълга границата между Русия и Афганистан????

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Те нямат

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ... граница!!! Но РФ имат база в Таджикистан!!!
  • 3 emkata

    5 14 Отговор
    още по-зле ще стане и тая пропаднала държава като се намеси едните разрушиха всичко тия да нагнетяват положението.
  • 4 дядя байдън

    6 23 Отговор
    Що тъй, нали никой не смее а ви барне. Да си облекат и ватенките, че нощите са мразовити.
  • 5 Съдията Дред

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Очевидно са в Узбекистан, узбеките в провинцията около Мазар е Шариф са единствените сравнително светско настроени, и изглежда борбата е за тях. Иначе другаде руски войски няма да ги пуснат

    Коментиран от #23

  • 6 Рукола за Делян

    7 11 Отговор
    Преди 2-седмеци Лавров прие делегация на талибаните и се прегръщаха а сега ще пращали ихтамнетите заради талибаните
  • 7 руските

    4 13 Отговор
    се готвят отново да окупират Афганистан

    Коментиран от #20

  • 8 1944

    5 15 Отговор
    подпалиха им задниците на наглите пияндета
  • 9 Монгола

    15 8 Отговор
    Руснаците ще попилеят талибаните за 18 часа, а краварите избягаха след 18 години и затова са разорени дължат 26 трилона!

    Коментиран от #10, #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Монгола

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Кат пупани траVерси се прибират краварите в Говедаря!
  • 12 Kcanba

    10 4 Отговор
    колкото повече фащ са назад, толкова повече Русия е напред!!!
    фащисаните отстъпват, пълнят памперсите, ватенките връщат позициите назад!! Факт!!!

    Коментиран от #21

  • 13 Сандо

    8 1 Отговор
    Вече дори не си задавам въпроса:"Толкова ли е трудно да се напише една нормална статия,даваща поне минимума от информация?".Явно това не е по силите и интелектуалните възможности на днешните писачи,гордо именуващи се журналисти.
  • 14 оня с коня

    4 13 Отговор
    ЕТО ЗАТОВА Руснаците съскаха като настъпани Змии "Вие се провалихте" по адрес на Оттеглящите се Американци от Афганистан - защото НЯМА ВЕЧЕ Кой БЕЗПЛАТНО да пази Границите на Граничните Руски републики от Муджехидините и Ислямска държава и се налага Дислокация на Руски войски от други Възлови места към Афканската граница.Което пък съвсем НЕ Е БЕЗПЛАТНО и Харчовете за въпросните Руски военни сили се поредния Камък на шията на Изнемогващия Мужик.И Да- ще опазят Границите на въпросните републики с които Русия има Договор за опазването им,но КАК ще се справят с Пълзящия Мюсулмански Тероризъм от Афганистан,който прониква и бъдещите Терористични Актове ОТВЪТРЕ?

    Коментиран от #16

  • 15 НАТО

    3 11 Отговор
    Много умен ход на Байдън Нека си ревът петолъчките че САЩ са изгубели войната Сега им се дава шанс на тях да я спечелят и то за втори път
  • 16 Монгола

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Ще ги изпържат мюслите с термобсрипни снаряди вътре в пещерите ще става вакум. А не се притеснявай един фуски войник излиза 100 рубли издръжка на Кремъл, а краварире пиха минерална вода 500 мл по 3 $ бутилчицата сметни + по 1 пакет от 12 памперса на калпак също на ден колко пари са и от къде излиза външния дълг от 26 000 милиарда!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 китаеца

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Монгола":

    да да както едно време нали

    Коментиран от #19

  • 19 Сух

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "китаеца":

    Мхм, така е в Сирия им разказаха играта
  • 20 Споко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "руските":

    Няма да е окупация ще ги поканят или помолят за помощ с някоя друга комбайна за обиране на необраните маковите полета от янките.
  • 21 КАТУН С РАКЕТИ

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Kcanba":

    Руския обор е с 100 години назад и с 50 в страни от света.Северноазиатски катун подобие на държава които живеят по-мизерно и по-бедно от нас какъв фактор може да са изобщо ?!
  • 22 Юлиан

    1 0 Отговор
    Америка ни унищожи международния транспорт с тоя Афганистан дължи милиони на СО МА Т фирма Вили Бетц не заплати един цент за извършените транспортни услуги така че не ми ги хвалете колко са велики и не победим гладни въши краварски
  • 23 789

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Съдията Дред":

    Прав си!!! В 1981 г. бех в Терме3, когато строяха моста при Хайратан на Аму Даря!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания