Last news in Fakti

3 Август, 2021 10:16 7 894 7

Заклещени на плажа: единственото им спасение е било да влязат във водата

  • италия-
  • горски пожари-
  • пожар-
  • плаж-
  • катания

Италия се бори с горските пожари

Заклещени на плажа: единственото им спасение е било да влязат във водата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Продължава огнената стихия в Италия. Горският пожар изпепели курорт в сицилианския град Катания. Най-критичната точка на пожарите е известният плаж Лаго ди Капанина, на който има и много заведения. Щетите, които пожарите са нанесли се изчисляват от концесионера, но вероятно са около 1 млн. евро. Изгорели са чадъри, шезлонги и плажни принадлежности, предаде bTV.

Големият проблем е бил, че хората буквално са били заклещени. Около 150 души са били на плажа и единственото им спасение е било да влязат във водата. Оттам са били евакуирани с лодки на бреговата охрана. За щастие няма ранени.

Според местните медии, на един хектар такъв пожар загиналите животни са 300 птици, 400 бозайници и 5 млн. насекоми. Сицилия в момента е най-горещата точка, пожарите там са около 250, използват се 15 самолета, които пръскат вода от високо и хеликоптер. Пожари има и на север от Сицилия – в областта Калабрия, както и в Пулия.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИГОРНО

    8 12 Отговор
    ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ПО ПЛАН НА АГЕНДА 2030 СЕ ИЗВЪРШВАТ ПАЛЕЖИ В РАЗЛИЧНИ ТОЧКИ НА СВЕТА СХЕМАТА Е СТРАХ И ПАНИКА СЪЩАТА РАБОТА Е КОРНКАТА КИБЕР ПОЛИГОНА ЩЕ ВИ ИЗКЛЮЧИ ЗА НЯКОЛКО СЕДМИЦИ ПОСЛЕ ВЛИЗА АРМИЯТА ВСИЧКО ДРУГО Е ЛАЛАДЖИЙСТВО ЗА ГЛУПЦИ!
  • 2 ооо

    21 4 Отговор
    може ли информация как да се участва в комисията за преброяване на умрелите насекоми от пожара?
    струва ми се интересна работа. още повече как успяват да намерят частите от насекомо минало през огън и да го съберат от съставни части!
  • 3 Абе

    16 3 Отговор
    За изгорелите плажни принадлежноси веднага да са обадат на Пацо Шнорхела да организира доставка със своята интернационална компания.

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Ху (By Who)

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    Ако не дига да звънят по-упорито, че може да е на някой кастинг.
  • 5 Гост

    4 3 Отговор
    Вчера едни"българи" писаха за Турция, че пожарите там са били:Божие наказание, заради св. София, а тук, кой с калво наказва, мили ми "българи", а България, кой с какво я наказва, с такива управляващи, пак ли ТУРЦИЯ е виновна????!
  • 6 ДОКО

    0 0 Отговор
    ОПИ А ДОКО И ГЕНЕРАЛА БОКОВ ОТ ПОЖАРНАТА ПУСКАМЕ АКУЛИТЕ..НЕМА СПАСЕНИЕ ДОРИ И ВЪВ ВОДАТА..
  • 7 Рошко

    1 0 Отговор
    И се чудя как медийния ковид процъфтява в жегата
Новини по държави: