Last news in Fakti

3 Август, 2021 19:51 6 732 30

Ердоган към Путин: Благодаря за помощта!

  • турция-
  • пожари-
  • реджеп ердоган-
  • владимир путин

Този следобед администрацията на президента съобщи в Туитър, че турските пожарникари и сътрудниците на други служби са успели да локализират почти всички пожари в страната

Ердоган към Путин: Благодаря за помощта! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган благодари днес на руския си колега Владимир Путин и на други лидери за помощта, оказана на Турция в борбата с горските пожари, предадоха турски медии, цитирани от БТА.

От името на моята страна бих искал да изкажа благодарности на президента на Азербайджан Илхам Алиев, на президента на Русия Владимир Путин и на премиера на Испания Педро Санчес за подкрепата им от първия момент на възникването на пожарите, написа днес Ердоган в Телеграм.

Турският президент изрази благодарност и за силната подкрепа от страна на ръководствата на Иран, Катар, Хърватия и Украйна.

От името на своя народ искам да благодаря на всички приятелски страни и организации, които ни изразиха съболезнованията си, както и готовността си за помощ и реално ни помогнаха. Надявам се в най-скоро време да преодолеем този тежък период, написа Ердоган.

В поста на турския държавен глава в Телеграм също така е публикувана инфографика със знамената на над 70 страни и десетки международни организации, на които Турция е изразила благодарността си за съдействието им.

Междувременно турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Франция и Гърция не са изпратили в Турция самолети за гасене на пожари, въпреки че са обещали, информира в. "Йени шафак".

Турция, разбира се, приема помощта от други страни. Франция първоначално предложи да изпрати самолет, но после не изпълни обещанието си. Гърция също обяви, че ще изпрати самолет, но след това се отказа от намерението си, тъй като в Гърция също бушуват пожари, посочи Чавушоглу.

В някои турски медии се появиха обаче и информации, че Турция е отказала помощ от някои държави за справянето с пожарите.

Този следобед администрацията на президента Ердоган съобщи в Туитър, че турските пожарникари и сътрудниците на други служби са успели да локализират почти всички пожари в страната.

146 от общо 154 горски пожари са поставени под контрол, се казва в съобщение на администрацията на Ердоган, публикувано в 15.30 ч.

Пожарите все още бушуват край курортите Мармарис и Бодрум (в окръг Мугла), в Манавгат и Алания (окръг Анталия). Съобщава се, че в момента няма опасност за жилищните райони и туристическите обекти.

Унищожителните горски пожари в Турция започнаха преди около седмица. Пожари се разразиха в десетки окръзи в страната (главно в Южна и Западна Турция). По последни данни на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) осем души са загинали при бедствията, а над 850 са пострадали.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пътнико свиден

    26 15 Отговор
    Усети,че вятъра взе да се усилва и взе да се навежда...

    Коментиран от #11

  • 2 Олег Распутин

    58 5 Отговор
    Россия 🇷🇺 и Болгария 🇧🇬 Вечная дружба товарищи.

    Коментиран от #13, #21

  • 3 Озирис

    38 4 Отговор
    Ердоган пак благодари на Путин и Русия докато за наглите европейци няма стол а мнението на натовския съюзник САЩ е санкции срещу Турция лично от най умния човек в Америка Джо Байдън
  • 4 И двамата са Императори

    31 3 Отговор
    по рождение и по същност.Не поднасят стол на евро к.....те..

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 6A13TT

    10 1 Отговор
    Уникалният Бе-200 в Турция:
    you tube watch?v=H7H3SlycOYg
  • 7 Озирис

    36 4 Отговор

    До коментар #4 от "И двамата са Императори":

    Единия е император другия е султан който руснаците го спасиха от обесване през 2016 подготвения преврат от ЦРУ

    Коментиран от #12

  • 8 Големкурев

    51 1 Отговор
    Ние трябваше да пратим баш пожарникаря на България Боко тиквата!
  • 9 5555

    6 30 Отговор
    Крачун и малчо пак са се намерили.
  • 10 Озирис

    22 2 Отговор
    Лошото е че , в България няма българофили да спасят страната си. Тук по форумите има туркофили, американофили, туркофоли, арабофили, китай фили, еврофили, лгбти фили , германофили, ромофили, скандинавофили но не и истински Българи
  • 11 Рошко

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пътнико свиден":

    И как го направи по точно, или за тебе е ненормално човек да благодари на помогнали те страни, все пак всички сме хора, или забрави че Турция беше първата изпратила маски и предпазни облекла за нашите лекари
  • 12 Рошко

    36 2 Отговор

    До коментар #7 от "Озирис":

    И двамата са лидери защитаващи интереса на народите си от алчните корпорации и джендърски ценностти, дано приятелството им продължи колкото се може по дълго

    Коментиран от #20

  • 13 Хахаха

    33 6 Отговор

    До коментар #2 от "Олег Распутин":

    Москва не обича предатели. Както виждаш Русия е приятел с Турция, а ние преди 30 години избрахме Америка. Ти като оня жена, в леглото с любовника казвала, че много обича мъжа си 😄
  • 14 Интелектуалец

    13 2 Отговор
    Ердоган в църква след смъртта на депутат от арменски произход от управляващата партия на справедливостта.

  • 15 Тези двамата

    11 13 Отговор
    Ще си делнат България. Хубаво запомнете това, което ви казвам!

    Коментиран от #17

  • 16 ходжата

    8 31 Отговор
    Ердогане,да тръгнеш срещу САЩ,е все едно товарен влак да гъташ с голи ръце и ти го знаеш.Къде си тръгна, бе анадолски м.......ф???
  • 17 Д'мин

    27 8 Отговор

    До коментар #15 от "Тези двамата":

    Ердо може да иска областите с турски етнос! А руснаците никога вече няма да си вкарата таралеж в гащите с нас! А и запомни думите ми-Русия ни е освобождавала и никога не ни е деляла!

    Коментиран от #18

  • 18 Да бе да

    5 17 Отговор

    До коментар #17 от "Д'мин":

    Ти на колко си годинки? Книжки четеш ли за лятната ваканция?

    Коментиран от #26

  • 19 ехо

    14 1 Отговор
    а някой знае ли изобщо каква е професията на Бойко Борисов !Например в СИК ?
  • 20 Озирис

    12 6 Отговор

    До коментар #12 от "Рошко":

    Хаха и Ердоган защитава интересите на народа си, нали народа каза не на ислямизацията, каза не на втори канал на истанбул, каза не на опитите да се меша в образованието но кой ли ги слуша

    Коментиран от #25, #30

  • 21 Ленин

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Олег Распутин":

    Да ядеш на рускините чьорния чемодан!
  • 22 разума

    24 0 Отговор
    И ние щяхме да изпратим самолети да гасят пожари , ама като нямаме. Не можем да пратим и хеликоптер бърза помощ защото нямаме, но можем да им изпратим наште съболезнования
  • 23 Гечко

    4 11 Отговор
    Радев са премазал на Ердоганя,трябва и него да поздравят. И той иска да е пожарникар ама Ц…това е за силните мъже г-н Президент.
  • 24 Интелектуалец

    25 2 Отговор
    Путин винаги му е помагал. И при преврата. Тогава Ердоган е знаел за подготвения преврат няколко дни преди да се случи. Руснаците са го информирали. При свалянето на руския изтребител Ердоган първо подкрепи своите пилоти и говори против Русия, не разбираше че внедрените про-американски генерали че го пускат по пързалката но после руските служби му доложиха за какво става дума и отиде при Путин да му се извинява. А сега при пожарите Русия му е предложила помощ преди "европейските партньори". Руснаците ако ги уважаваш се държат наистина приятелски. Лошо е ако им станеш враг.
  • 25 Рошко

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Озирис":

    Кой народ оня спонсориран от ротшилд ли?
  • 26 Д'мин

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Да бе да":

    По-вехт съм от "Стария завет" аз съм му правил рецензията!А ти няма да растеш и да се развиваш повече, ще преминеш от късен пубертет направо в ранна критическа! Така ще се получи, че няма да имаш един смислен ден в живота си!
  • 27 Нормални отношения

    14 0 Отговор
    Между нормални отговорни хора. Нищо общо с двуличните лицемерни отношения на европолитиците. Затова милиони са зад тях. Някой има ли готов да умре за Макрон, Мицотакис или който и да е друг еврогейски президент?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 5иция

    3 0 Отговор
    Европейците от кога казват че щели да им помогнели а тизи първо си помагат после триумфално си благодарят.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: