Last news in Fakti

3 Август, 2021 22:38 4 237 11

Дрога! Рекорд по смъртни случаи заради наркотици във Великобритания

  • дрога-
  • наркотици-
  • кокаин-
  • хероин

Числата продължават да нарастват в продължение на седем години въпреки големите усилия на властите да се справят с тази драматична ситуация

Дрога! Рекорд по смъртни случаи заради наркотици във Великобритания  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Англия, Уелс и Шотландия - последната от които е най-лошият пример в Европа в тази област - са регистрирали рекорден брой смъртни случаи от свръхдози наркотици миналата година, според официалната статистика, която се отнася до употребата на кокаин и опиати, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

През 2020 г. в Англия и Уелс са регистрирани 4561 смъртни случая от свръхдози, което е равно на 76,7 души на милион жители - ръст от 3,8 процента в сравнение с 2019 г. Отбелязани са невиждани стойности, откакто започнаха да се провеждат подобни проучванията през 1993 г., съобщи днес Националната статистическа служба (ONS).

Почти половината от тези смъртни случаи от свръхдози се дължат на употребата на определен опиат. Смъртните случаи от употребата на кокаин са скочили с 9,7 процента.

"Тази обща тенденция се дължи главно на смъртните случаи, свързани с опиати, но също така и на увеличаването на смъртните случаи, свързани с други вещества като кокаин", обяснява статистическата служба.

Съществуват "видими" разлики между северната и южната част на Англия по отношение на смъртните случаи от злоупотреба с наркотици. Североизточната част на Англия, която е икономически по-изостанал регион, отбеляза най-голямото увеличение, докато Лондон регистрира най-ниски нива.

Запитана от АФП, Националната статистическа служба заяви, че е твърде рано да се оценява ефектът от повтарящите се миналогодишни локдауни във Великобритания върху тази тенденция.

Шотландия, която регистрира най-високи стойности на смъртните случаи от свръхдози в Европа, обяви миналата седмица, че е отчела повече от 1300 души, починали през 2020 г. след употреба на наркотици.

Тези числа продължават да нарастват в продължение на седем години въпреки големите усилия на шотландските власти да се справят с тази драматична ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    28 3 Отговор
    Ами, като хвърчи нагоре постоянно цената на алкохола, как да борят хората депресията. Има зависимост и се чудя , защо пълнят гушите на наркобосовете. Цигарите скъпи в Англия, алкохолът също и хората с друсат за по евтино.

    Коментиран от #3, #10

  • 2 хехехе

    27 7 Отговор
    Няма лошо англииските бклци са на дъното на много мръсотии на Земята

    Коментиран от #9

  • 3 Четник

    17 12 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Просто в Кралство дрогата е навсякъде с най—доброто качество в Европа.Цигарите са скъпи за тези,които обичат да сравняват цените с БГ.Кутия Кинг сайз е от 7£ до 12.5£ за марковите на Филип Морис.Алкохолът е в изобилие и е достъпен за всеки който си пийва,почти всеки.15£ за литър водка или уиски не е скъпо.Малцовото е от 18£ нагоре.Заплата 8£ на час минимална ,в Лондон е 11£.Къде видя високи цени и депресирани хора ?

    Коментиран от #4

  • 4 РЕАЛИСТ

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "Четник":

    Ами виждам ги навсякъде тук в Англия. От 20 години съм тук и им знам акъла. Наркотици не съм виждал още, щото един приятел вика, че кой ще предложи наркотици на някой с твойта физиономия. Иначе е общоизвестно , че 30 процента работят под въздействие на дрога в Англия.

    Коментиран от #6

  • 5 Рошко

    14 2 Отговор
    Ами ваксинирайте ги и тях
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ARGON

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "хехехе":

    Не са англичаните, а юдеите.
  • 10 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Депресия ( Напрежение) и стрес няма. Има самостресиращи се хора. Самостресират се заради повреди в мисленето, при което в него се допуска някакъв вид страх. Например страх да не паднеш по-долу от другите ( каквото и да означава това)...
    Страхът е най-зловещото нешо. Той разваля душата, а душата е тази, която или подържа здравето или го поврежда. Здравето е естествено състояние на човек. Болестта е неестествено. Повечето болести, в т.ч. и самостресирането идват от странности в мисленето, при което се уврежда Защитната съставна (имунна система) на човека.
    Но в човека има заложени яки сили. Така както има възможност и да се саморазболее ( в повечето случаи човек се саморазболява), така има и възможност да се самоизлекува. И то по свой си начин.
    Древно знание, записан и в древни писмена е, че човек знае и може почти всичко. Само трябва да се захване и да си припомни..
  • 11 Знаещ

    3 0 Отговор
    Трудът преодолява всичко. Занимание трябва да има човек, ако е от умствено естество, добре е да намери и занимание с движение. Движението разнася кръвта до всяко кътче на човешкото тяло, кръвта насища съставните на тялото с полезни вещества и ги заздравява. Добре е движението да се съчетае с чисти и ведри, а не нечисти и мрачни мисли. Необходима е и чиста храна.
Новини по държави: