Last news in Fakti

6 Август, 2021 08:30 8 184 147

Кой лъже? Руска атомна подводница от класа на "Курск", с отказал двигател в Балтийско море, Москва пак отрича

  • подводница-
  • русия-
  • дания-
  • балтийско море

"Орел" и двата други кораба на Северния флот са плавали няколко часа по-рано под моста на Големия поясен мост по пътя от Балтийско море към Скагерак

Кой лъже? Руска атомна подводница от класа на "Курск", с отказал двигател в Балтийско море, Москва пак отрича - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руска атомна подводница изплава с отказал двигател във водите на Дания. Датският флот описва ситуацията като "драматична", когато гигантската подводница от клас "Оскар-II"-"Орел" се носела с 1,5 възела към остров Сежеро, подготвили се за теглене, но два други руски военни кораба пристигат на помощ, съобщава Barents Observer.

Информацията в датските медии не е вярна, коментира руски военен източник пред "Спутник". "Съобщенията от датските медии, че ядрената подводница "Орел" е загубила скорост при преминаване през зоната на Балтийския проток на 30 юли, не отговарят на реалността", обяснява източникът и допълва, че подводницата е преминала проливите като част от група на руския Северен флот и сега "изпълняват редовните си задачи".

Barents Observer съобщава, че руската подводница е плавала заедно с военноморския буксир "Алтай" и ракетен миноносец и кораб за борба с подводници "Вице-адмирал Кулаков" в транзит между флота от Санкт Петербург към полуостров Кола, когато се появяват проблеми със задвижването и започва дрейф.

Инцидентът е станал на 30 юли в оживените води източно от втория по големина град в Дания, Архус. "Орел" и двата други кораба на Северния флот са плавали няколко часа по-рано под моста на Големия поясен мост по пътя от Балтийско море към Скагерак.

Близо 30-годишната подводница от клас "Оскар-II" се задвижва от два ядрени реактора и обикновено е въоръжена с крилати ракети и торпеда. Класът е известен с ужасяващия инцидент с "Курск" на 12 август 2000 г., когато експлозия в торпедното отделение взриви предната част на подводницата, която потъна и уби всички 118 членове на екипажа на борда по време на учение в Баренцово море.

"Орел" е една от трите останали атомни подводници от клас "Оскар-II" в Северния флот, всички базирани на полуостров Кола.

Както обикновено, когато корабите на руския флот преминават през териториални води на Дания, датският флот е нащрек. Патрулният кораб HDMS Diana ескортира руската подводница и военните кораби. На страницата си във Facebook екипажът описва ситуацията като драматична.

"Ескортът от Балтийско море ще остане в историята както драматичен, така и вълнуващ, тъй като атомната подводница клас "Орел"-"Оскар-II "имаше проблеми със задвижването и изплава мъртва във водите при Сежеро, където се носеше с 1,5 възела към острова", пише екипажът на датския патрулен кораб.

Те описват подробно, като обясняват как са могли да видят членовете на екипажа, излезли на предната палуба на "Орел", всички носещи спасителни жилетки.

Буксирът на Северния флот "Алтай" се приближи и бяха подготвени въжета за теглене на голямата подводница. MDMS Diana предложи помощ, но такава помощ бе "учтиво и без изненада отказана", пише датският флот.

Радиокомуникацията не се осъществяваше директно с подводницата, но бе отговорено от екипажа на руския миноносец "Вице-адмирал Кулаков". След известно време руската подводница успя да се задвижи отново и всички съоръжения за теглене бяха свалени.

"От HDMS Diana внимателно проследихме ситуацията на подводницата и мисълта ни бързо се насочи към филма "Ловът на Червения октомври", когато видяхме всички хора на палубата на подводницата", каза екипажът на датския патрулен кораб и добави: "Много е вълнуващо да станете свидетели толкова близо."

Руският флот не е публикувал официална информация за това защо подводницата е загубила позиция или дали инцидентът е свързан с работата на ядрените реактори или други части на спомагателните системи. Пресслужбата на Северния флот няма право да говори директно с чуждестранни медии, включително Barents Observer.

Тъй като задвижването на атомната подводница е възстановено навреме, избегната е по-голяма авария, корабите на руския флот продължиха на север към Скагерак, водите между Дания и южния край на Норвегия.

Първоначално подводницата е плавала над водата, но сега е потопена под вода, съобщиха от Норвежкия съвместен щаб пред Barents Observer.

Норвежците следят отблизо руските военни кораби, които сега плават на север към родните бази на Северния флот на полуостров Кола. "Винаги е тревожно, когато кораб от този тип има проблеми със задвижването", казва говорителят майор Елизабет Айкеланд от Съвместния щаб.

Тя казва, че е нормално руските подводници по време на такива транзити между флота да бъдат последвани от собствена поддръжка и помощни кораби. "Но също така очакваме руските власти да се свържат с нас, ако отново имат проблеми с този или други кораби във води в близост до Норвегия", подчертава майор Айкеланд.

Освен ядрената подводница "Орел", няколко други бойни кораба от Северния флот в момента плават на север след участие в Главния военноморски парад извън Санкт Петербург на 25 юли.

В момента извън Норвегия се намират двете атомни подводници "Вепр" и "Княз Владимир". Докато "Вепр" е многоцелевa подводница от клас "Акула", "Княз Владимир" е най-новата с балистични ракети на Северния флот от клас "Борей".

Корабите в групата включват големия ракетен есминец "Адмирал Устинов", есминецът "Вицеадмирал Кулаков" и новата фрегата "Адмирал Касатонов".

Дизелово-електрическата подводница от клас "Кило" "Владикавказ" също отплава към родната си база в Полярни. Последен от Балтийско море излиза големият десантен кораб "Петър Моргунов".

Както бе съобщено по-рано от Barents Observer, Северният флот заяви, че ВМС ще провеждат бойна подготовка, докато пътува.

"По време на прехода към бази за постоянно разполагане корабите на Северния флот ще изпълняват набор от бойни учебни мисии като част от различни военноморски формирования, които ще бъдат сформирани с цел провеждане на редица тактически учения", съобщиха от пресслужбата на Северния флот.

Майор Елизабет Айкеланд казва, че въоръжените сили на Норвегия наблюдават руската военноморска група. "Досега не е извършвана никаква дейност освен транзитно плаване", казва тя. Говорителят не уточни сегашното положение на руските кораби, но обясни, че "те се движат по западното крайбрежие на Норвегия".

Понастоящем Русия не е издала активен NOTAM (Известие до авиацията) за стрелба с оръжия в Норвежката икономическа зона (ИИЗ). В актуализирана новина от 2 август пресслужбата на Северния флот казва, че военноморските групи, които в момента плават от Санкт Петербург, ще "продължат да разработват планирани задачи за бойно обучение ... и ще проведат поредица от всеобхватни учения за отбрана и спасяване".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гадно

    56 19 Отговор
    Щом като въпроса е кой лъже, ако са били в датски териториални води и то без разрешение защо не са ги потопили иначе всичко е поредния кьорфишек.

    Коментиран от #25, #147

  • 3 HN453

    50 17 Отговор
    Не разбрах какво е станало точно с подводницата защото не виждам нищо нередно, но научих нова дума,, изплава " вместо изплува!!!

    Коментиран от #14

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    40 18 Отговор
    WWW ::: Според редица и документални филми, потъването на подводницата „Курск“ е в резултат от изстреляни по нея две торпеда от американските подводници клас „Лос Анджелис“ – „Мемфис“ и „Толедо“. Първата прикривала втората, а двете били част от подводното американско разузнаване по време на най-мащабните руски военноморски маневри от времето на СССР. Първото торпедо било изстреляно по причина, че на първата американска атомна подводница засекли с локационната си апаратура подготовката на борда на „Курск“ за изстрелване на торпеда, което било заповядано в хода на ученията по заповед от флагмана на руския военноморски флот – атомният крайцер „Петър Велики“. Командирът на подводницата си помислил, че понеже американската подводница е в зоната за поразяване от „Курск“ ще бъде цел на атака. Второто торпедо било изстреляно от другата американска подводница в опит да се предотврати ответен торпеден удар, след разбирането за грешката която е допуснала първата американска подводница.

    Коментиран от #19, #28, #62

  • 5 Чалгароубиец

    38 8 Отговор
    Отказал двигател на Ядрена подводница ... Свършил им Урана

    Коментиран от #20

  • 6 Kcaniba

    40 20 Отговор
    Рашагите им показаха мини парад на джендърите, обаче разбира се, че понеже не е гейпарад, веднага стана им драматичен.
    Ако беа ги заруцали с Циркони и Калибри, щеше ситуацията да е комична, предполагам....
  • 7 ТЕ ОТРИЧАХА И ЗА

    30 44 Отговор
    ЧЕРНОБИЛ....КОМУНИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ
  • 8 Професора

    34 20 Отговор
    Сороснята лъже естествено. Изплава ви соросоидния компост както обикновенно с пропагандата!
  • 9 глоги

    24 4 Отговор
    Норвежката икономическа зона (ИИЗ). НЕ Е ЛИ НИЗ?
  • 10 пешо

    41 14 Отговор
    анатолий, кой пусна атомните бомби над япония? а?

    p.s. търчи при заптиетата - да се оплачеш!
  • 11 Алоооооооо

    41 8 Отговор
    Подводницата вече е на острова-даже сателитните снимки на САЩ я показаха сутринта на кея...Оправете си инфото-а не пишете евтини жълтини...
  • 12 Кремълски бандит

    20 27 Отговор
    Чакам слугите на МутраФонова да обяснят какво точно се е случило.
  • 13 Ало Охлич

    21 14 Отговор
    Казва се изплува, изплава може на село да го ползвате за нещо на местния гьол!

    Коментиран от #21

  • 14 БАЙ Х@Й ‼️

    37 2 Отговор

    До коментар #3 от "HN453":

    Лошо няма да научиш нещо ново. Щом човек плУва, а кораби и лодки плАват( не случайно се казват плАвателни средства) - нормално е подводница да изплАва! / не е нормално и ПРИ главоболие да взимаш хапче ЗА главоболие /

    Коментиран от #90

  • 15 ВънСатанато

    52 12 Отговор
    На този паметен за световното човечество ден, през 1945г. световните терористи - ФАЩ пускат атомната си бомба,наречена "Манхатън" над мирните жители на гр.Хирушима (Япония),за да демонстрират на СССР военното си превъзходство.Градът е изпепелен заедно над 150 хиляди негови жители - жени, деца и старци.На девети август -три дни по-късно терористите пускат и втората си бомба над гр.Нагасаки, кръстена от тях с "милозвучното" име "Малчутганът". И до ден днешен болниците в Япония оказват медицинска помощ на стотици хиляди хора, пострадали от атомната бомби на краварете, пардон -на "партньорите".
    АнатемаНаСулюПасситтоИнаФАЩисаните!

    Коментиран от #35, #45

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Kcaniba

    21 5 Отговор

    До коментар #16 от "смешник":

    Да беше станал на сянка, дали щеше да си жалък??? Антикомунист ли, антихюман ли... А бре - анти.
  • 18 Иван

    21 31 Отговор
    Ушанките винаги отричат. Те и за Чернобил отричаха и за Курс отричаха. Само нашите рубладжийчета им вярват. Даже и самите руснаци не вярват на Кремъл (тия които имат акъл)
  • 19 Пешо от блока

    19 31 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Голяма глупост си написал, типично в руски стил.Никога една лъжа, повтаряна многократно не става истина.Колкото до това кой лъже в случая, историята е доказала,че в 99 процента лъже Русия,а преди това СССР.

    Коментиран от #27

  • 20 Глупости

    28 2 Отговор

    До коментар #5 от "Чалгароубиец":

    Уронил е скоростите, ха ха ха!
    Тези драскачи, хал хабер си нямат от техника!
    Търсят само интрига и изгода, да им се посещава сайта и даде плащат реклами, а читателите да се поздравяват на майка!

    Коментиран от #84

  • 21 неграмотен чукча

    28 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ало Охлич":

    Правателните съдове плават, бе чукча! Хората и животните плуват. Сигурно си продукт на съвременното българско образование, т.нар. функционално неграмотни. Можете да повтаряте като папагали разни думи и изрази, без да знаете значението им. И най-вече, липса на каквато и да е логическа мисъл.

    Коментиран от #34

  • 22 БАЙ Х@Й ‼️

    29 7 Отговор

    До коментар #16 от "смешник":

    Истината често е тъжна , но не е ЖАЛКА!!! Това че янките хвърлиха ДВЕ атомни бомби над мирни градове просто НЕ може да се скрие, иначе и него бихте приписали като жалка пропаганда на комунистите!

    Коментиран от #32

  • 23 БСП КОМУНДЕ

    8 10 Отговор
    ТОВА Е ПРОПАГАНДА НА ДЖЕНДЪРСКИЯ УПАДЪЧЕН КАПИТАЛИЗЪМ.....
  • 24 БСП КОМУНДЕ

    12 19 Отговор
    НИЕ ЦЯЛ ЧЕРНОБИЛ СКРИХМЕ, ЧЕ АВАРИЯ С АТОМНА ПОДВОДНИЦА ЛИ НЯМА ДА СКРИЕМ
  • 25 датчаните са ги съпровождали

    16 24 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Това се казва ескорт. Когато чужд военен съд, самолет, или войскова част преминава през твоя територия ги ескортираш, а не се оставят да си бръмчат на воля наоколо. Точно затова са сигурни, че е станала авария, защото скоростта и посоката се уточняват и съобщават. След като е станало ненадейно, значи е авария. Много е сложно за разбиране обаче от ЕНТЕЛЕГЕНТИТЕ русофили. А руснаците както винаги реагират като обидени момченца от детската градина, които са си наакали гащите. "Не е вярно. Вий лъжите. Вий сте лоши."
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 БАЙ Х@Й ‼️

    22 6 Отговор

    До коментар #19 от "Пешо от блока":

    Пешо, ти да не си от блока дето падна в щатите ? Те янките още не са показали как лек дуралуминиев обект може да разруши яка стоманобетонна конструкция / при това до основите! Не са обяснили и какво /освен две термитни смеси/ е довело до температури над 2'000°С ! Между другото сигурно е пропаганда всяко видео в което всеки обект, разрушаван от специалисти чрез империя, пада точно като двата небостъргача !

    Коментиран от #31

  • 28 I C Phone

    11 19 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Страхотно съчинение. Браво! Ти на борда на коя от двете американски подводници беше? Русия е велика, никога не греши, не допуска инциденти и всички други са лоши защото безнаказано им потапят подводниците

    Коментиран от #38

  • 29 az #Победа76

    13 2 Отговор
    Пак напъване да се създаде "скандална новина"!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 БАЙ Х@Й ‼️

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ЧРЕЗ ИМПЛОЗИЯ* / изв. коректора/
  • 32 мирни, мирни

    13 10 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    пълни с кандидат ненормални камикадзета, аверчета на хитлер. Нападнали, неучастваща във ВСВ- Америка (Пърл Харбър) Изпозаклали милиони Китайски и филипински семейства. Отказващи да капитулират по дипломатичен път, дори и след капитулацията на Германия.
    Бе тука много настръхнали, наежени глупаци се изказват неподготвени, май!
  • 33 Грета Тунберг

    5 3 Отговор
    Потънала е плуваща Тесла,в опит да преплува Балтийско море.Дано гаджето ми гост норвежеца да не бил вътре.
  • 34 Ало Смеагол

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "неграмотен чукча":

    Кой те излага бе награмотна соросня, че,, ПЛАВА" се ползва за неудошевени предмети? Плаване се ползва когато е на повърхноста, а когато под вода се ползва плува!,, изплува и почна да плава"

    Коментиран от #44

  • 35 ГРУ

    9 20 Отговор

    До коментар #15 от "ВънСатанато":

    Олег, много си зле с историята. ВСВ е свършила преди 3 месеца, но японския император отказва да капитулира и продължава да се дръвчи. Американците са принудени да му шляпнат един шамар за да се опомни и да хвърли самурайския меч. Дори и след първата бомба той не се подчинява. Целия свят него чака. Затова идва и втората бомба, едва сега императорчето зацепва, че войната е свършила и срещу ръжен не се рита. Ако някой е виновен за хилядите загинали японци от атомните бомбардировки, то това си е техния велик император

    Коментиран от #61, #97

  • 36 СЕДЕСАР СОРОСОИД

    7 2 Отговор
    Ниии майцепродавците от прованса дето се заслихме в София си мислим че е повредена
  • 37 Ан тидебил

    3 7 Отговор
    Бог да ги прости и тия морячета
  • 38 БАЙ Х@Й ‼️

    15 2 Отговор

    До коментар #28 от "I C Phone":

    Не е нужно да стъпиш на Слънцето , за да докажеш съществуването му ! Факти които никой не отрича са достатъчни ! 1. Двете подводници на НАТО са били в близост в района на учението! 2. Едната действително е изплавала и в надводен ход е влязла в пристанище на трета страна! 3. Лично шефа на ЦРУ е кацнал спешно в Москва! 4. Има снимка от поражение по "Курск" на която, чудно защо, краищата на пробойната са навътре! Ако можеш да събереш 2 и 2 лесно ще стигнеш до истината !

    Коментиран от #55

  • 39 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    8 4 Отговор
    Тоя Майорка та за сефте видяла руска подводница пълна с истински мъже и е била толкова развълнувана, че написала невероятен репорт.... Ма това станало, ма онова, ма спря, ма тръгна, ма видях мъъъжовеееее.....пълна глупост
  • 40 Бесен Язовец

    8 3 Отговор
    Плават ви още дефектнире памперси от учението на НАТО в Черно море!
  • 41 Лети ли рапторчето?

    12 2 Отговор
    Краварите си теглиха не плаващия самолетоносач от Японско море. Руската подводница си е плувала на собствен ход щом е могла да плува над водата значи реакторите са и работили на мах!
  • 42 Сър

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    То пък щото сякаш нищо руско не се чупеше за щяло и нещяло ... 32г минаха и пропагандата още не ви е пуснала .. майко мила ..
  • 43 1944

    8 12 Отговор
    болшевиките са царе на големите аварии и трагедии. после някой като мюсулманина шойгу излиза да обяснява , че тва било планирано.

    Коментиран от #51

  • 44 неграмотен чукча

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ало Смеагол":

    Абе функционален неграмотник, прочети пак какво съм написъл и ако успееш да го осмислиш, тогава пробвай да ме репликираш, вместо да ми приписваш неизречени думи.
  • 45 той Сталин 20 милиона мирни

    12 14 Отговор

    До коментар #15 от "ВънСатанато":

    руснаци(свои) братя застреля, закла, избеси, че да ревем,че американците убили общо 120 хиляди мирни врагове сега. Айде точно руснаците на човеколюбие никой да не учат. Като им гледаме обноските и отношението по морето, как не сме хванали по една сопа да ги направим на райета (бяло синьо) като зебри и с чартъри да се махат кретените от тук. Навсякъде ги мразят. По цял свят. Не искат да ги виждат. Има много гадни хора от всички нации, но руснаците са отвратителни въобще, без изключения.

    Коментиран от #59

  • 46 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Случва се, но не е приятно, когато прост натовец-севрноатлантик използва ника ми за да ръси нецензурните си простотии !
    Кажи на Козяк поне ник да ти измислят !
  • 47 Що за въпрос

    8 6 Отговор
    Кой лъже? Когато става дума за руснаци срещу останалата част на човечеството отговорът е ясен - не лъже човечеството.
  • 48 ТтТ

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    На ватенките все някой име крив и винаги отричат истината!!!!
  • 49 БСП КОМУНДЕ

    4 4 Отговор
    НЯМА АВАРИЯ....АМА НИЕ ИЗПЛУВАХМЕ ДА ИЗПЛАШИМ ЗАПАДНЯЦИТЕ.....
  • 50 Гост

    2 2 Отговор
    Лъжат медиите и майкопродавците в България...
  • 51 Бесен Язовец

    7 5 Отговор

    До коментар #43 от "1944":

    Да не забравяме Фокушима 1 с калпавите краве реактори реактори и отрявянето на Мексканския залив с петрол!!!

    Коментиран от #53

  • 52 БСП КОМУНЯГА...ОРТОДОКСАЛЕН

    0 10 Отговор
    НЕКА ВИДЯТ РУСКАТА МОЩ И ЗАПАДНЯЦИТЕ ДА ТРЕПЕРЯТ ОТ СТРАХ.....НИЕ ЩЕ ПОБЕДИМ, КОМУНИЗМА ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА......

    Коментиран от #54, #57

  • 53 Охооо

    5 4 Отговор

    До коментар #51 от "Бесен Язовец":

    Ама то петрола в вексиканския залив е демократичен, дошъл им е като мантна небесна на морските организми. Също и незнайния брой атомни експлози по разни атоли в Тихия океан. Радиацията от тях е демократична и полезна за Земята!

    Коментиран от #58

  • 54 клоун си ти

    6 0 Отговор

    До коментар #52 от "БСП КОМУНЯГА...ОРТОДОКСАЛЕН":

    клоун
  • 55 I C Phone

    0 3 Отговор

    До коментар #38 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Логически разсъждаваш, хипотезите ти са приемливи, значи говориш истината, в смисъл все едно, че Александър Велики е македонец, значи е българин понеже македонците са българи и т.н.

    Коментиран от #77, #106

  • 56 SAAB A26BG версия 84 метра дизелова

    3 0 Отговор
    Електрическа. Много тиха. Без отказ. 500-600 метра дълбочина.
    4 от този тип подводници за български морски флот. За 16 години.

    Коментиран от #60

  • 57 т-п трол гербав

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "БСП КОМУНЯГА...ОРТОДОКСАЛЕН":

    Абе тикве, тука не става въпрос за баце ти боеко, няма що да се пънеш на БСПарите! Виж някоя друга тема из сайта, или пък ни припомни някой подвиг на великия строител, примерно колко милиарда опука за "гьола" в Белене, колко милиарда опука за руско-турския поток....

    Коментиран от #64

  • 58 поне се държат мъжки

    5 8 Отговор

    До коментар #53 от "Охооо":

    и си признават грешките и си поемат отговорността от действията. Плащат си масрафа и компенсират пострадалите. А руските пръдльовци, правят бели и отричат и сочат някой друг като подстрекател. Поведение на дребни пъзльовци. Нищо мъжествено и зряло няма в поведението им. Точно като лидера им.

    Коментиран от #69

  • 59 Бесен Язовец

    7 4 Отговор

    До коментар #45 от "той Сталин 20 милиона мирни":

    Те краварите 20 000 000 затриха само миналата год с гмо буламачите си дето ги предлагат под път и над път. Някой виждал ли е скоро говедарски субмарин, няма и да видите защото чакат на доковете резервни части после чак ще плават 😂😂😂😁😁 !

    Коментиран от #78

  • 60 цецо апартаментите

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "SAAB A26BG версия 84 метра дизелова":

    Ааа, сакън. Никакви подводнизи СААБ. Само американски и то на хартийка, на тройна цена, че и с предварително плащане и доставка след 15г.
  • 61 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #35 от "ГРУ":

    Много си "умен" бе, селски! Като са имали зор да спрат войната, защо краварите не са метнали бомбите над японската армия на фронта, а над мирни градове? Между другото капитулацията на Япония е в резултат на попадането в плен на Червената армия на 600 хил. японска армия в Китай, а не на бомбите! Чети повече история!

    Коментиран от #74

  • 62 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Дали е станало точно така много ме съмнява.Типично скалъпена по руски история за некадърните американци.По-вероятно наглите рашки да са си го изпросили.Иначе дългогодишните цени на петрола от $150 за барел бяха точно за компенсация от американците.Стана работата с Крим и пак американците врътнаха кранчето на Путя великия шахматист.

    Коментиран от #71

  • 63 Соросоид

    4 3 Отговор
    Мисля, че руснаците са симулирали авария за да останат колкото се може по-дълго на място. На снимките се вижда, че на надстройката на подводницата са вдигнати всички мачти-перископи със сензори. Каква операция в териториални води на Дания е проведена - само те си знаят. Иначе нека се лае за ръждивите руски железа, но когато дойде моментът да се използват се оказва, че не са толкова ръждиви.
  • 64 ООООО, БСП КОМУНЯГО

    3 4 Отговор

    До коментар #57 от "т-п трол гербав":

    ЗА ГЬОЛА В БЕЛЕНЕ ПОЧВАМЕ ОТ Р.ОВЧ.....ЧЕ БАЦО ПЛАТИ 1.5 МЛРД ЗА РЕАКТОРИ И СЕГА Р.ОВЧ. ДА СИ ГИ ВЗЕМЕ У ДОМА..............А БАЛКАНСКИ ПОТОК СЕГА НИ НОСИ ЕВРАЦИ ОТ ТРАНЗИТ НА ГАЗ ЗА ...БОГАТИЯ ЕС......АМА ТИ НЕ ГО РАЗБИРАШ.....
  • 65 СЕГА ЦЕЛИЯ ЕКИПАЖ

    2 1 Отговор
    ШЕ ИСКА ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ НА....ЗАПАД.....МОДЕРНО Е
  • 66 БСП КОМУНЯГА

    4 3 Отговор
    НЕ Е АВАРИЯ...ЕКИПАЖА ИСКА ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ, БАРАБАР С ПОДВОДНИЦАТА
  • 67 Добре

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Курс е използвала много стари торпеда които се задвижват с Водороден Прексид - кислородна вода с която жените си изрусяват косите.В аптеките се продава но е с много ниска концентрация 3-6% Не разредената кислородна вода е силно опасна и нестабилна с допир до сребро и някой други метали увеличава обема си над 500 пъти и се получава адска бърза и бурна реакция взрив или възпламеняване.Дефект и изтичане на кислородната вода от торпедо отнема живота на тези хора на курск.

    Коментиран от #82

  • 68 Соросоид

    3 0 Отговор
    Да добавя - по протокол за минаване на чужди военни съдове през датски териториални води се праща уведомление месец по-рано, назначава им се курс (път) и се съпровождат от датски кораби. Преминаващият е длъжен да поддържа минимална указана от Дания скорост, да не спира и да не се отклонява от маршрута.
  • 69 т-п трол соросоиден

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "поне се държат мъжки":

    Малко примери да дадем: на Виетнам колко са платили за отровената почва от химикалите, обезлесяващи джунглата?! На Сърбия, Ирак, Сев. Корея, Сирия и още незнайно кои други държави едно извинявай казаха ли за обеднения уран?! В Афганистан как поеха отговорност за разрушената държава и инфраструктура - изнизаха се нощем по бели гащи. Същото правят в момента и от Ирак... Още примери за американска доблест искаш ли?!

    Коментиран от #75, #96, #130

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 т-п трол соросоиден

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Те американските компании, точещи петрола на арабите или разработващи сжбствените си находища, хич не печелеха при 150 долара за барел. Не че е бил толкова, ама не ми се спори със соосоид.
  • 72 т-по соросне

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "Българин":

    Ама кажи го тоя бе, кажи поне един да ги е надупил.
  • 73 Лети ли рапторчето?

    5 4 Отговор
    Само за 2017 г. Краварските крайцери Джон Маккейн и Фицджералд претърпяват сблъсъци с други кораби в открито море единия се удари в танкер 10 загинали др в контейнеровоз 7 загинали и дват случая от Японско море!

    Коментиран от #88

  • 74 защото така няма

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "Гост":

    да ги накарат да капитулират. Искали са да покажат, че следващата може да е над двореца на императора. Има и още един момент. Да покажат, на сталин, да не ламти за влияние, защото е започнал да става твърде нагъл на срещите им с американеца и чърчил
  • 75 като отидеш във виетнам

    5 7 Отговор

    До коментар #69 от "т-п трол соросоиден":

    И видиш как се отнасят с американските туристи, ще разбереш, че единствените които мразят Американците, са Руснаците, Кубинската върхушка, Севернокорейската Комунистическа партия и българските русофили.

    Коментиран от #81, #108

  • 76 Добре

    1 0 Отговор
    Като при тази бурна реакция кислородната вода се разпада на кислород и вода чудесно за двигател там където няма кислород.Но кислородната вода се използва, за избелване на тъкани, премахване на петна, избелване на хартия и някой пластмаси, слага се и в пастата за зъби за избелване, много добър дезинфектант примерно ако ти мирише климатика и още куп други неща.
  • 77 БАЙ Х@Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "I C Phone":

    Не знаеш или нарочно пишеш за хора живели пр.н.е. , че са Българи !!! Точно там е разликата между логически разсъждение и манипулации!!!!!
  • 78 нее бъркаш

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "Бесен Язовец":

    точно миналата, златният приз взе компартията в китай с разработките в лабораторийката работеща за създаването на оръжие целящо да затрие гадният демократичен свят. Ама нещо пак се обърка. То при комундетата все нещо се обърква и после отричат. Инкяр му е майката.
  • 79 Рико

    4 3 Отговор
    На руснака трябва да му бъде забранено да притежава оръжие. Опасен е за себе си и другите.

    Коментиран от #87

  • 80 руски скрап

    5 3 Отговор
    Ф-ма Надин изкупува на изгодни цени метали за скрап

    Коментиран от #86

  • 81 т-п трол соросоиден

    5 2 Отговор

    До коментар #75 от "като отидеш във виетнам":

    Дай примери за американска отговорност, за признаване на грешки, вместо да ми обясняваш че виетнамците са великодушни и не таят омраза. Кажи колко са ги обезщетили за отровената почва и пораженията върху населението.

    Коментиран от #91

  • 82 БАЙ Х@Й ‼️

    3 3 Отговор

    До коментар #67 от "Добре":

    Чел си официалната версия! Остана да повярваш , че днес ще пуснат Ламборжини с парна турбина ! Така би изглеждал флагмана подводната флота !
  • 83 Няма нужда да гадаеш

    4 4 Отговор
    Къде са руските подводници. Достатъчно е да следиш къде се намират военноморските им буксири хохохох
  • 84 някой

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Глупости":

    Пълна глупост под формата на ,,,сензационна новина" Ке знам датските дж..дъри какво са написали във Фб, но това което се вижда ,първо не е целия екипаж,второ това е палубната команда и трето: когато се излиза на външна палуба на подводница ,задължително се носят спасителни жилетки.Както и на други военноморски съдове,при сбор на палубни команди,носенето на жилетка е задължително.Някой идея си няма от военноморско дело и корабоплаване.Датските моряци или нащите списвачи? Въпрос за 10 лв.
  • 85 Смех !

    3 5 Отговор
    Руски кърпен варел.Другите кораби са за да му подават въглища ! Първобитняци !
  • 86 Надка-скрап ООД

    5 2 Отговор

    До коментар #80 от "руски скрап":

    Нямаме место на плаца, задръстени сме от говедарска скрап USS щампи произведена миналата година и вече бракувана!
  • 87 БАЙ Х@Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #79 от "Рико":

    Първо що не разгледаш забраната за разполагане на ядрено оръжие в страни които нямат такава технология ???
  • 88 Абе ако питаш руснаците

    4 4 Отговор

    До коментар #73 от "Лети ли рапторчето?":

    Най-опасни за флотата им са овцевозите от Того 🤣🤣🤣

    Коментиран от #93

  • 89 Кой лъже ли

    6 1 Отговор
    Ами преди няколко години шведите казаха, че руска подводница била аварирала и изпращала сигнали за помощ. Похарчиха поне 25 милиона евро в търсенето и. Руснаците казаха "в момента в Балтийско море има само една подводница и тя е холандска". Заападът естествено вярваше на думите на Швеция и я насърчаваше да харчи все повече пари в търсенето на руска подводница. В крайна сметка се оказа, че някакъв зевзек с джет влязал по-навътре в морето, изпратил сигнал и шведите веднага налапали червейчето барабар с кукичката.
  • 90 Диоген

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Уважавам мненията ти и почти винаги им давам плюсове,но в случая е по правилно да се напише ,,изплува".

    Коментиран от #100, #121

  • 91 бе историк

    5 4 Отговор

    До коментар #81 от "т-п трол соросоиден":

    Какво да компенсират точно там, след като са защитавали виетнамците от комунистическата армия на откачения червен виетнамец подкрепян от СССР и Китай да избива съотечествениците си за да наложи комунистическият режим.

    Коментиран от #101

  • 92 а где Лошарик

    4 6 Отговор
    Единствената държава ,която е създала подводница за диверсии е Русия. Лошарик струва около 3 милиарда щ.д. и е създаден за диверсионна дейност.

    Само дето бяха подценили големия лош вълк - Той ги откри и така ги изпервази ,че 14 висши офицери станаха на въглен.

    На срещата Байдън/Путин Байдън му е казал ,че подобни действия ще бъдат смятани за акт на война и ще им бъде отговорено с военни действия

    Коментиран от #125

  • 93 Лети ли рапторчето?

    3 4 Отговор

    До коментар #88 от "Абе ако питаш руснаците":

    И кво стана бе, руснаците им взеха агнетара и си продължиха по пътя, а краварите правиха мирско погребение на гитвачите от,, Фицджералд "!!! 7 безедно изчезнали!!!

    Коментиран от #95

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Агнетата си продължиха

    4 5 Отговор

    До коментар #93 от "Лети ли рапторчето?":

    По пътя, а руският екипаж в клетките с овцете, щото коритото им отиде на дъното. Това стана хохохо
  • 96 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "т-п трол соросоиден":

    Инфраструктура в Афганистан?Я по - сериозно!
    В Ирак вече повечето хора ги имат за приятели.
  • 97 Ала Бала

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "ГРУ":

    Е, и историци се навъдиха, значи! Двете боНби ги хвърлиха не че искаха да прекратят войната, а че искаха да направят демонстрация на Сталин, че притежават такова оръжие, макар че самият Сталин е знаел за боНбите...Хвърлянето на двете бомби е чисто политически акт с цел да "страхуват" чичо Джо...Да не забравяме, че в Хирошима и Нагазаки избиват 200 000 цивилни граждани, напълно излишно! А и да не забравяме, че японският император окончателно кандисва на капитулация когато разбира, че милионната Квантунска армия в Манджурия е разбита и пленена към 20 август 1945, но не от американците, а от...айде сещай се...
  • 98 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #94 от "Ами на*дуп*вали са ги":

    Японците също 1904-5г.Такъв бой са им хвърлили, че са останали почти без флот.
    Ние 1916-1918 сме им разказали играта.Само швабите са ги били повече.

    Коментиран от #109, #115

  • 99 небрежнев

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Тези версии за външна причина за смъртта на Курск изчезнаха след огледа на останките. Подводницата е с изкривени навън части на обшивката, което категорично показва взрив вътре в торпедния отсек. Всички шрапнели са от торпедата на самата подводница. Когато се опитвате да прикриете истинската причина за катастрофата, то тя ще се повтори!
    Така и не се научиха комунистите, че да си признаят грешките е начин да се поучат от тях и да не стават пак. Все още за тях е сила да отричаш докрай, дори с цената на живота. Така правят с Чернобил, с концентрационните лагери на ГУЛЛАГ... и всичко им е секретно за да не се разбере истината.
  • 100 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #90 от "Диоген":

    ПРАВОписът е в ПРАВОто си, но не винаги е ПРАВ! Пишем ДОБЪР вечер, макар да знаем , че вечер е в женски род (рових се доста за да получа логично обяснение) ! Махнали са ударенията в езика ни и вЪлна и вълнА трудно се изписват, даже в медиите говорителите се затруднява в названия на местности и населени места ! А как логически е правилно ::: "Не искаш ли ?" отговор : "НЕ" ( не искам) или "НЕ" (искам) !!! .( може с цял израз с запетая , но е вече друга тема ) Хубав ден и благодаря , че четеш мненията ми ! 👍👍👍
  • 101 т-п трол соросоиден

    5 5 Отговор

    До коментар #91 от "бе историк":

    Не ми се обяснявай какво та защитавали. Не всички във Виетнам са воювали и дори и тези, които са защитавали, берат плодовете на химическите им отрови. Та, кажи трол соросоиден лъжлив, кога са казари едно извинявай, кога са платили един долар обезщетение, кога са помогнали за изчистването на почвата от отровите им?!

    Коментиран от #104, #142

  • 102 Един

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "т-по соросне":

    Монголите, англичаните през Кримската война, Афганците и САЩ през Студената война.

    Коментиран от #110

  • 103 любопитен

    4 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Руска атомна подводница изплава с отказал двигател във водите на Дания."
    Автора сигурен ли е за последната част на изречението? А това е още първото изречение! Аз спрях да чета по-нататъка!

    Коментиран от #107

  • 104 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #101 от "т-п трол соросоиден":

    На нас СЕСЕСЕРЕ плати ли ни нещо като ни отрови с РАДИАЦИЯ ?

    Коментиран от #112

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Канибал

    0 4 Отговор

    До коментар #55 от "I C Phone":

    Да ама когато Александър Македонски е върлувал по света никой не е чувал за българите все още. Така че аре малко по лабаво

    Коментиран от #133, #134

  • 107 Д'мин

    5 0 Отговор

    До коментар #103 от "любопитен":

    Копенхагенската конвенция от 1857 г. обявява и трите датски пролива-Йоресун, Сторебелт и Лилебелт за международни морски пътища.Дали международните морски пътища са и териториални води по смисъла на морското право може да каже правист.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 898

    4 1 Отговор

    До коментар #98 от "Българин":

    Само да питам.Някой от тук пишещите виждал ли е подводница отвътре и плавал ли е?

    Коментиран от #113, #123

  • 110 т-по соросне

    5 2 Отговор

    До коментар #102 от "Един":

    И какъв е резултата?! Кой има империя към ден днешен, англичаните ли, монголците ли, турците ли, японците ли, ние ли...? Кой им се умилква за достъп до пазарите, за суровини, за оборудване, кой им мрънка да им върнат териториите?! Правиш ли разлика между спечелена битка и загубена война?!

    Коментиран от #122

  • 111 Гъзенето

    4 0 Отговор

    До коментар #105 от "Българин":

    беше и в Донецк за "Блек уотър",ама кво да правиш!Боя си е бой навсякъде!
  • 112 кюмюр

    3 1 Отговор

    До коментар #104 от "Българин":

    Точно така, като във вица "А вие що биете негрите?" Личи си че си рожба на комунизма и човек би казал първосигнално че комунизма е виновен. Но същност сами сте си виновни че нищо не става от вас, не са ви виновни комунизма, руснаците и т.н.
  • 113 БАЙ Х@Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #109 от "898":

    Аз съм влизал в нашата , когато още беше на вода ! Мисля, че тези които са плавали са доста малко и също като мен се смеят когато гледаме как се бият, гонят и стрелят в подводниците!

    Коментиран от #116

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 А талибаните

    2 2 Отговор

    До коментар #98 от "Българин":

    разказаха играта на САЩ има ,няма преди седмица!Що бягат сега като бити такова?!Гугутки мамини!
  • 116 898

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    О.К.!
  • 117 отгоре на всичко вече обикалям с четвърт

    3 3 Отговор

    До коментар #108 от "dsсса":

    паспорт. Другите ги унищожават, но последният е перфориран само и си е у мен, заради американската виза. Това което гледаш по дискавъри, аз там съм се разхождал. Понимаеш? А за твоят рай Русия, съм жо обиколил от балтика до Находка. Нямам думи да оплача живота на хората, обаче пак са си надъхани и отвратителни заради манипулациите и лъжите сипещи се от екрана по руската телевизия. Няма, повтарям Няма нито една обективно отразена новина, от тези които им е позволено да излъчат. Сипе се злост и неприязън към всички, а в последно време особено към българите. Щом като си фен-аерофлот и "удачи тебе в "Страна огромная"

    Коментиран от #126

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Кюнец

    4 2 Отговор
    Пускат някакви кюнци на вода и си мислят, че са подводници.
  • 120 Ха ха ха

    4 5 Отговор
    То цялата им военна техника на руските некадърници е такава.Даже и тая подводница се движи с влекач както и оня котел Кузя. Ха ха ха.Не е нужно да търсиш руските подводници ,защото може да ги намериш по влекачите ха ха ха
  • 121 някой

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Диоген":

    Ще си позволя да те поправя.Подводницата не ,,плува" а ,,плава". Виж значението на думите и кой ,,плува" и кое ,,плава". Това относно българския език.В сучая всеки съд на вода притежава свойството ,,плавучест"/ рус./тоест възможноста да плава.Затова корабите ( и всички морски и речни съдове ) плават,а хората и рибите плуват.В случая точната дума за подводницата е ,,ИЗПЛАВА",Не го приемай като заяждане,а просто като дискусия.

    Коментиран от #127, #135, #137

  • 122 100

    2 3 Отговор

    До коментар #110 от "т-по соросне":

    Към днешно време няма империи. А ако мислиш, че Руската федерация е империя, трябва да кажеш кои народи е подчинила и владее и кой е императора. По въпроса за загубената война, еми губили са войни. Губят Руско - Японската война. Хайде, тук може да се каже, че им го връщат 1945 г., но губят и Кримската война, а на англичаните не са си го връщали никога и по никакъв начин. Вярно, че при Кримската война срещу Русия е коалиция, но участват и англичаните. А териториални претенции в света има много. Не са само към Русия. То и Русия има териториални претенции към съседи. Имат много ресурси, но не е като да не може да се мине без тях, а и ресурсите не са най-ценното нещо, което можеш да имаш в съвременния свят.
  • 123 Мечо Пух

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "898":

    Да! Защо питаш?
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #117 от "отгоре на всичко вече обикалям с четвърт":

    По-добре оплаквай жалкият си животец, защото за такива като тебе е казано - "Не гледай в какъв разкош живеел, а гледай в какви мъки е умирал."

    Коментиран от #132

  • 127 хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #121 от "някой":

    Да не би да е изпотапя, или изпоти се, щото подводницата плува когато е над водата като всеки кораб.

    Как е обратното на потапя се?

    Коментиран от #128, #129

  • 128 БАЙ Х@Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "хаха":

    Извинявай, но сарказмът ти в случая е неуместен! Още повече когато не си прав и изтъквайки незнанието си като опит за поучения изглеждаш глупаво!
  • 129 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #127 от "хаха":

    Подводницата използва своята ПЛАВАЕМОСТ ! И чрез изпразване на резервоари я променя и ИЗПЛАВА! Било на перископна дълбочина / над водата е само върхът на перископа/ било напълно/ доколкото позволява нейното собствено тегло !
  • 130 1944

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "т-п трол соросоиден":

    ссср изби в афганистан един милион жители. ама вие още вярвате че там ги обичали. същите боклуци като краварите са.

    Коментиран от #131

  • 131 веселяк

    1 0 Отговор

    До коментар #130 от "1944":

    Като си изпраскал една цифра, като на Баце магистралите и детските градини, ще те помоля за поименен списък и ЕГН-та на жертвите!
  • 132 ти моят живот не гледай, гледай твоя

    2 1 Отговор

    До коментар #126 от "Гост":

    Светът ти изпълнен с руска телевизия, руски филми за ВСВ и домашен прах. Нищо друго. Забавлявай се така, щом ти е весело
  • 133 I C Phone

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Канибал":

    КоУега, не си хванал контекста в изказването ми в задочния спор с Бай Хей.... така че, ае тихо..
  • 134 хуавей брей

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Канибал":

    Я се позаинтерисувай защо китайците се принуждават да строят Стената
  • 135 Диоген

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "някой":

    Не ми се спори в жегата. Напиши в Гугъл,,подводницата изплува" и ,,подводницата изплава".Виж резултатите.
  • 136 ТръндЮ

    5 0 Отговор
    Ха,ха.. самия факт че пътува заедно с корабите за буксир говори много! И тая ютия ще носи хипер супер космическо галактически бомбачки - това само безотговорна алкохолишка нация може да направи!
  • 137 Диоген

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "някой":

    Една подводница може да изплава едно разстояние от точка,,А" до точка,,Б",като се придвижва през цялото време по повърхността,но ако се потопи и реши да излезе на повърхността,това действие е,,изплуване",а не ,,изплаване".За мен(може би и за тълковния речник)посоката от вътрешността на морето към повърхността е изплуване.Пак според мен:Корабът плава край брега,но останките от потъналия кораб изплуваха на повърхността край брега.
  • 138 ГЕОРГИ

    3 0 Отговор
    Самолетоносача и той пътуваше с влекачи , подводниците и те .

    И тия викат Ние имаме флот ! Какъв флот ,това е карикатура
  • 139 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор
    плУва или плАва!?!?!? Оставете гугъл - дори гугъл е грешно изписано в оригинал! Защо е потънал "Титаник" ? Защото след навлязлата вода вече не е можел да ПЛАВА !!! Предмети и тела плАват или не !!! Посоката няма значение !

    Коментиран от #143

  • 140 Я па я

    0 0 Отговор
    Няма нищо нередно. Просто са решили да използват буксир, за да спестят от ядреното гориво.
  • 141 БАЙ Х@Й ‼️

    0 0 Отговор
    Вероятно не подозирате, че името на една от най-прочутите компании в света - Google - всъщност е резултат от правописна грешка. Начинанието на Сергей Брин и Лари Пейдж трябвало да се казва Googol (така се казва числото с единица и сто нули), но чиновниците объркали изписването при регистрацията.
  • 142 и аз като ти счупя нослето

    4 0 Отговор

    До коментар #101 от "т-п трол соросоиден":

    и ти затворя гьозовете няма да ти се извиня. Ако ти натроша пръстчетата дето драскаш тъпотии, ще се извиня на маика ти, че се налага известно време да ти бърше 3адника
  • 143 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Не им се връзвай на Гугъл-поколението. Едно си знаят,едно си баят. Спора е излишен.Имам 12 години на подводница.Докато още плаваха...ха ха ха! А младите да си ,,плуват" в интернет и чичко Гугъл.

    Коментиран от #144, #145, #146

  • 144 БАЙ Х@Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "някой":

    👍👍👍👍👍
  • 145 Диоген

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "някой":

    Явно не ти се търси в тълковния речник.Обясни ми защо ,,плувката"се нарича,,плувка",а не ,,плавка" ?
  • 146 Диоген

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "някой":

    Точно в тълковния речник дават примера:корабът плава-останките от кораба изплуваха на повърхността.Гугъл,мугъл няма значение.Казах ти изпиши,,подводницата изплува" и ще излязат двадесетина статии с глагола,,изплува"Просто не ми се спореше за глупости.
  • 147 putel

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    То е ясно кой лъже. Не са ги торпилирали, защото спазват международните договори а не като смешните русняци. И се моли да не се наложи да потапят, щото и US ще се включи тогава.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания