6 Август, 2021 13:14 2 749 15

Северна Корея продължава активно да използва ядреното си съоръжение

  • северна корея-
  • ядрено съоръжение-
  • ядрени оръжия-
  • пхенян-
  • ким чен ун-
  • йонбьон-
  • оон

Северна Корея е завършила изграждането на външната обвивка на реактор

Северна Корея продължава активно да използва ядреното си съоръжение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В края на миналата и началото на тази година Северна Корея продължава да използва активно ядреното си съоръжение в Йонбьон, съобщава японският вестник Nikkei, цитиран от агенция "Фокус".

Отбелязва се, че съответното заключение се съдържа в предварителния доклад на ООН, който е на разположение на редакцията. Очаква се окончателният вариант на доклада да бъде официално представен през септември тази година. Според данните, съдържащи се в документа, КНДР е засилила дейността си в ядреното съоръжение в Йонбьон в периода от декември 2020 г. до февруари 2021 г. По-специално се съобщава, че Северна Корея е завършила изграждането на външната обвивка на реактора за лека вода.

Подчертава се, че Пхенян продължава да развива своите ядрени и ракетни програми, въпреки влошаващата се ситуация с разпространението на новия коронавирус. В доклада се посочват и нови начини за контрабанда, които КНДР използва, за да заобиколи санкциите на ООН. Според вестника данните, съдържащи се в доклада, може да доведат до нови санкции срещу лица и организации, заподозрени в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН относно Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искат евтино електричество

    16 1 Отговор
    Ракетите си ги имат отдавна..
  • 2 хахаха

    15 2 Отговор
    Затова ли на Байдън дъното му не издържа вече и памперси, а са го включили директно към маркуч?
  • 3 БОЛШЕВИК 🌟

    25 4 Отговор
    Велики ръководители и велик народ е С. Корея, не се предаде и не продаде народа на капиталистическите чакали!

    Коментиран от #7

  • 4 падналия ангел

    18 1 Отговор
    Да ви има и заглавието! И как точно се използва ядрено оръжие?

    Коментиран от #5

  • 5 веселяк

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "падналия ангел":

    Ма не само го използват, ами и активно, и продължават! То са едни ядрени ракети, атомни бомби-фиу, бум,гръм,тряс! Само Папуа Нова Гвинея не е засегната!
  • 6 шумкар

    4 5 Отговор
    И аз съм комунист, и вие сте комуниста, затова се обичаме.
  • 7 вън цървул

    3 11 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Защо не си направите една съветска държава, а искате да превземете света? Ние не ви желаем тук.
  • 8 Бай Манчо

    17 3 Отговор
    Опитвате се да ни внушите , че Корейците са толкова назад в развитието си , а те си правят реактор за централа и това под "демократичното" пълно ембарго на американските де...били :)))) Велика държава , ако американците не си пъхат носа постоянно , 2-те Кореи ще намерят начин да се разберат и нямаше да има толкова ракети и напрежение .

    Коментиран от #11

  • 9 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    16 3 Отговор
    АМИ ДА НЕ СА САМОУБИЙЦИ КАТО НАС БЪЛГАРИТЕ. САМИ ДА СИ УНИЩОЖИМ 4 БЛОКА НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ ЗА КЕФА НА ЕС.
  • 10 БАЙ Х@Й ‼️

    18 2 Отговор
    Ядрено оръжие са използвали САЩ! А работата по ядрен реактор е нещо различно !
  • 11 5537

    4 16 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Манчо":

    Мълчи си по-добре.Северна Корея е една от най-изостаналите и мизерстващи страни на тоя свят с най-бедната икономика.И САЩ не са пречката да се "сдобрят" двете кореи каквото и да изначава това.Работата е там ,че Северна Корея беше с Русия ,а Южна Корея със САЩ.Двете Кореи няма как да се съберат ,защото това са два различни свята ,а Северна Корея заради това ,че беше с Русия се превърна в една от най-изостаналите и мизерстващи държави на тоя свят,както това важи и за всяка държава която е имала общо с Русия.Южна Корея беше със САЩ и в момента е постигнала връх на развитие и е сред водещите държави в света.Така ,че Южна Корея няма как да се събере със Северна Корея ,защото това означава само и единствено връщане в развитието на Южна Корея.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 Я па тоя

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "5537":

    Северна Корея, която е ядрена сила и която така и не е сключила мирен договор със САЩ след примирието след Корейската война през 1953 г., и е може би най-изолираната страна в света в икономическо и политическо отношение….Така че,цената която плащат,за да не бъдат насила „демократизирани“ са санкции,санкции,санкции…
    Виж какво може една малка държава с размерите на България-направиха ракети, изстреляха спътник в космоса-имат космическа и ядрена програма, създадоха ядрени тестове и всичко това като им пречи и ограничава целият свят по заповед на сащ! Представи си кво би станало ако не им пречиха да се развиват! А на нас пък ни помагат ли помагат и сме една кръгла нула, изчезваща нация бореща се за милостиня от Робовладелеца САЩ и от подчиненият му на служба евросъюз!ТЪЖНО и ФАКТ!!!

    И между другото, я провери и сравни, колко стотици милиарди външен дълг и каква безработица имат в Ю. и С. Корея.
  • 13 Я па тоя

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "5537":

    Следствие на проведената от Съветската армия и отрядите на Ким Ир Сен през1945 г. и Манджурска военна операция, Корея е освободена от японско колониално владичество. Но един месец след освобождението на Корея - под предлог за „разоръжаване” /на вече изтеглилата се/ японска армия, американците навлизат до 38-я паралел и създават своя военна администрация. Така Корея е разделена на две военни зони - съветска и американска.
    В края на 1945 г. американците докарват с военен самолет от САЩ техния доверен агент Ли Син Ман(, който в продължение на повече от трийсет години живее в САЩ и получава докторска степен от университета в Принстън.Яко,а!!) , на когото възлагат задачата да оглави бъдещата южнокорейска марионетна администрация.Така в своята окупационна зона американците създават своя администрация, подчиняват населението и съдебната система на свои военновремеви закони, започват преследване на желаещите обединение и прогресивно мислещите...
  • 14 Бай Манчо

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "5537":

    Не си ли си задавал въпроса защо са "изостанали" и мизерстващи ? Причината не е че са били с Руснаците , а че не се под дадоха на "демократизаторските" мераци на терористите и не приеха разделянето на Корея на 2 , както се опитаха да направят и с Виетнам - където се появят американските терористи има само страдание , войни , напрежение . Тези "изостанали" Корейци имат собствени космически , ядрени програми , оръжейни системи , всичко това те си го правят , не им позволяват да изнасят нищо и това е демократично ? Ти ходил ли си там , знаеш ли как живеят хората , че се изказваш така - не ставай жертва ма глупавата и де....билска пропаганда ма американците .
  • 15 Гост

    6 1 Отговор
    Всеки който може ще си направи ядрено оръжие. От къде на къде САЩ, Русия,Китай и т.н. ще имат ,а другите не можело. Не е лошо и ние да имаме. Ама от къде дупе.
Новини по държави: