Last news in Fakti

8 Август, 2021 16:21 2 754 21

Пожарите могат да засегнат федерален ядрен център

  • русия-
  • пожари-
  • ядрен център

В района на руския град Саров може да бъде обявено извънредно положение

Пожарите могат да засегнат федерален ядрен център - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Разрастването на пожарите в Русия вече заплашва Федералния ядрен център в западния град Саров, налагайки въвеждането на извънредно положение. Поради разпространяването на пожарите в района на Нижни Новгород е необходимо повишаване на степента на опасност, което ще улесни мобилизирането на допълнителни противопожарни сили.

Това обаче е само един от пожарите в Русия. Сибирската република Саха (Якутия) е особено тежко засегната от огнената стихия. Унищожени са десетки жилищни сгради, а жителите са евакуирани на безопасни места. Руската телевизия показа кадри от населени места в Иркутския район и Красноярския край, погълнати от дим.

По официални данни в Русия понастоящем горят 3,5 милиона хектара, което се равнява приблизително на площта на Сърбия и Черна гора взети заедно. Климатолози и експерти от "Грийнпийс" твърдят, че това са най-големите пожари в Русия, откакто в страната се води такава статистика.

В другия край на държавата - в Амурската област, граничеща с Китай - спасителни екипи се борят с наводнения след проливни дъждове. Там под вода са около 80 км улици в населени места и шест моста, а 24 общини по поречието на река Амур са откъснати от света, съобщиха регионалните власти.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SQUAD GAME

    10 35 Отговор
    Да ги видим безаналоговите руснаци
  • 2 Анализ

    21 9 Отговор
    Пожарите се палят от земеделци да чистят стърнища, а всички земеделци са гербаджии подбрани да взимат евро субсидии, следователно гербаджиите са причина за пожарите.
  • 3 !!!?

    10 23 Отговор
    Пожарите разконспирират ядрените бърлоги на Путин - там където той гаси пожари, там са и ядрените му кютуци !!!?
  • 4 Човека Коза

    13 11 Отговор
    Крайно време е Путин да пуска бомбите над HAARP

    Коментиран от #5, #13

  • 5 DHL

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Човека Коза":

    човека пръч каза че си му спешна

    Коментиран от #6, #15

  • 6 Каза го май

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "DHL":

    Ка ти ли?
  • 7 Еее

    5 3 Отговор
    А как е в Калифорнията?
  • 8 SQUAD GAME

    8 4 Отговор
    Запада са виновни за пожарите по света, тяхното ускорено развитие на тъмнокожата имиграция и изсичането на гори за стъклени небостъргачи в офиси доведе до глобално затопляне което е необратимо поне за далечното бъдеще.Ако спре разрухата на белите по света това ще доведе до благоприятен климат в световен мащаб

    Коментиран от #10, #11, #16

  • 9 Клоуна Путин.....

    5 9 Отговор
    Монголоида ви предупреди да очаквате "глобално затопляне" имайки предвид че ще Ви запали за пореден път чрез спец службите! Това чучело е много по напред от Биден в геноцида на флора и фауна! Остатъка от Сибир ще бъде продаден на Китай от монголоида!
  • 10 Не е запада.....

    4 11 Отговор

    До коментар #8 от "SQUAD GAME":

    В Русия локдауните, палежите и разпродажбата на Сибир на Китай е дело на Путин, западняците си палят техните страни сами с сателити- и дрязгите ужким между Путин и запада са пълна клоунада , всички войнички са по сценарий, затова Путин предаде Армения, Сирия и въоражава Турция- без да е излязла от НАТО за да избива Руснаци с дронове в Украйна!
  • 11 Та Путин.....

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "SQUAD GAME":

    Няма никакви различия с запада - всички да една шайка изпълняваща едни и същи инструкции получавани от Шваб и други типове от форумите които посещават! Същите локдауни в Русия, същия геноцид, същите палежи и изгонване на населението в градовете, същото съсипване на всички бизнеси и поминък на хората, същия цифров концлагер! Монголеца няма никакви различия с запада освен по тв шоуто!
  • 12 Играта за малоумници......

    4 2 Отговор
    На Русофили и Русофоби е за овцете приемащи "Руски" ваксинки и предпочитащи Руски цифров концлагер- раздухвана от платени агенти с поддържани постоянни фасадни конфликти! А президентите пионки и на запада и на Русия са отдавна в един глобален синдикат интересуващ се само от контрола и страховит терор на населенията си!
  • 13 Не е HAARP в Русия........

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Човека Коза":

    Там командва само Путин - палежите се правят по добрия стар метод от агенти на Путин и еврейските му губернатори, или ръчно! В най добрия случай от хеликоптери- по данни на дамите Руснаци където живеят е Сибир и виждат подпалвачите на Путин! Никой никога не е задържан или ако е задържан е пуснат веднага по нареждане на Путин!
  • 14 МИЗАНТРОП🤐

    1 3 Отговор
    РУСИЯ IN THE FAIR🌶🌶🌶
  • 15 Човека Коза

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "DHL":

    Адидас. Ама от Турция 🤭
  • 16 Човека Коза

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "SQUAD GAME":

    + от мен (този път)
  • 17 Професора

    5 1 Отговор
    Сороснята изгоря в Русия всичко е под контрол, в Сибир е нормално да гори, пепелта е полезна за фауната!
  • 18 От страни

    3 1 Отговор
    Пореден опит. Едно време беше горела гората край Саров и краварите беха предложили на Русия да евакуират ядрените материали в Краварника, демек за по безопасно а после когато пожара отмине ще го върнат. Русняците отказаха, сега опит номер 2.

    Коментиран от #21

  • 19 Рико

    1 1 Отговор
    Не твърдя,че няма пожари, но ми е странно - какви са температурите на 55 гр. географска ширина?
  • 20 Кирил и Методи

    1 1 Отговор
    Тъпанари
  • 21 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "От страни":

    Всички държави по света имат атомни центрове. В една-единствена е допуснат пожар! Вместо да вземете мерки и от срам да се скриете, вие за крави и телета кудкудякате!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания