Last news in Fakti

9 Август, 2021 21:20 2 667 16

Германия очаква голяма коалиция

  • германия-
  • избори-
  • правителство

Няколко варианта в страната

Германия очаква голяма коалиция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия очаква коалиция от три партии. Това показва ново проучване на Билд.

Резултатите на левите партии в страната са близки. Консерваторите са фаворити за победител.

Социалдемократите очакват подкрепа от 18 процента. Зелените ще получат подобна подкрепа, а Свободните демократи около 12 процента.

Това ще позволи на трите групи да съставят голяма коалиция и да реализират мнозинство в парламента. Олаф Шолц е най-одобряван сред кандидатите за канцлер.

Подкрепата към него постоянно се повишава. Предстоят разговори за ново правителство.

Консерваторите също разглеждат варианти за партньори.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    6 1 Отговор
    ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА....ЩЕ 1И СЕ...ХЪХЪХЪ....
  • 2 Hess

    14 4 Отговор
    Ходих да гласувам,но машината ми изписа-Партията за която желаете да гласувате е забранена от 1945 година..Сега сериозно,всички тези изброените,са US-шпиони и национални предатели,повдига ми се от паразити!

    Коментиран от #7

  • 3 Алфа вълкът а.м.б.р.и.а.ж.а.

    5 0 Отговор
    Град Козлодуй и последния софиянец са най голямата коалиция
  • 4 Майна

    4 4 Отговор
    Писах-ГЕРМАНИЯ Е ПРОДАДЕНА И ПОДЧИНЕНА.....До 2025 г ,всички българи трябва да се приберат в България, Севрюкова го е казала..ГЛОБАЛИСТИТЕ ЩЕ ЗАТРИЯТ МНОГО ДЪРЖАВИ...Ванга беше казала, че ще дойдат времена , в които хората ще мрат като мухи по улиците, точно цитирам...
    Това ще са последствията от тези ,,ВАКСИНИ,,...
  • 5 Хахаха..

    9 3 Отговор
    Германия след Адолф е гола вода.Както Франция след Бонапарт.И дьо Гол.И накрая,след Ален Делон.Въобще Европката си е гола водичка отвсекъде..
  • 6 Госあ

    8 0 Отговор
    Така се прави дами и господа. Сини, червени и зелени в коалиция и разпределение на министерства. А не чалгари или мутропожарникари като омбашии. Чалгарите се направиха на хитри да вземат всички министерства. Това е важното, а не нек'ви проектозакончета. Има си конституция за таа работа. И тя е правена от велико народно събрание с по умни хора от тошко африкански.
  • 7 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Hess":

    измекярите пробутаха неолибералните глупости и заклеймиха най добрите системи за човечеството. Фашизма от една страна и комунизма от друга. Защо Фукуяма не си пробута брътвежите в Япония, а отиде в сащ да разтега локуми за либерализма. Наскоро се отрече от думите си.
  • 8 Майна

    5 2 Отговор
    Вие трябва да разберете, че сме във война..ФИНАНСОВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ /ГЛОБАЛИСТИТЕ/ СРЕЩУ ИНДУСТРИАЛНИЯ....ТЕЗИ ПАРТИИ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ГЛОБАЛИСТИТЕ...
    МЕРКЕЛ НЕ СМЕЕ ДА ОТРЕЖЕ СЕВЕРЕН ПОТОК , ЗАЩОТО ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ Е ОЩЕ МНОГО СИЛЕН В ГЕРМАНИЯ..ТАЗИ ПЛАНДЕМИЯ ЩЕ ГО ОМАЛОМОЩИ, ...НЕЩАТА СА МИСЛЕНИ,И ВИЕ СВИКВАЙТЕ ДА ГИ ВИЖДАТЕ КАТО..ЦЯЛОСТНА КАРТИНА

    Коментиран от #9

  • 9 Госあ

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    Финансовият капитализъм направи едно добро - даде жокерите в ръцете на китайските комунисти ;) Тръгнаха сега да скимтят, но е късно. Това му беше. Аз съм доволен.Тия финанси без производство са в сферата на фантасмагорията. А това производство нема на Марс да то правят в близкото хилядолетие.

    Коментиран от #10

  • 10 Майна

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Дано си прав..
    Пак ще се опра на Севрюкова, но не само тя го е предсказала..жълтата раса ще владее света..Америка ще бъде унищожена..и т.н. ..

    Коментиран от #11

  • 11 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Поне ще има ред и дисциплина ;)

    Коментиран от #12

  • 12 Майна

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Те са жестоки, смятат белите за нисша раса..

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    Така е, но и белите смятат тях за низша раса. Разликата е, че докато белите ги смятат всички за низша раса, уважението на азиатците към заслужилите бели е безпрекословно. Да не забравяме и даровете с които се е върнал Марко Поло в Европа. Да, било му е дадено всичко.
  • 14 пешо

    2 0 Отговор
    така и не е ясно, след шрьодер, за какво гласуват тия балъци - както и да си пуснат гласа, получават това, което са решили политиците им. до сега получаваха танте, а занапред - ще видим.
    p.s. не казвам "каквото са решили в обора" единствено заради известни резерви към теорията на конспирациите. ;)

    Коментиран от #15

  • 15 Дамян

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "пешо":

    Няма тук много теории на конспирациите. Има Канцлер акт, подписан след падането на Германия, който е валиден и до днес. Всеки нов немски Канцлер подписва до някаква степен зависимост от Америка. Контрол над образованието, секретните служби и медиите. Забрана на Германия да има силна армия. Американски военни бази на територията на страната. Германия е икономически гигант и джудже във военно отношение. Логично, планът Маршъл не е безплатно удоволствие. Подслушваха Меркел и ще подслушват всеки нов Канцлер, не вярват на едната честна дума.

    Коментиран от #16

  • 16 emo

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дамян":

    наивник САЩ да не мислиш ,че е суверена държава при положение няколко фамилии дърпат конците и те решават кой ще е президент отделно те имат участие във всички корпорации ..След Кенеди всичко е марионетни правителства , медиите ги държат еврейте финансите също . Сащ никога не е била суверена държава живял съм доста дълго време и съм го видял всичко се решава от задкулисието.
Новини по държави: