10 Август, 2021 18:25 1 834 9

Молдова е отворена за диалог с Русия

  • русия-
  • диалог-
  • молдова

Това обяви председателят на молдовския парламент

Молдова е отворена за диалог с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Молдова е отворена за диалог с Русия по всички теми от взаимен интерес. Това обяви председателят на молдовския парламент Игор Груси, цитиран от ТАСС.

Молдовският представител проведе среща с руския посланик в страната. Олег Васнецов е настоял доброто партньорство между двете държави да се запази.

Председателят на молдовския парламент обяви, че е отворен за диалог по всички водещи теми. Визира основно тези за молдовските граждани в Русия.

Руският посланик го поздрави за получаването на новия пост. Изборите в страната бяхa спечели от прозападна партия.

Гросу е неин представител. Правителството обяви, че ще смени своя посланик в руската страна.

Руското правителство обяви, че ще опита да запази позитивния диалог.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    17 1 Отговор
    Скоро и молдовците ще вкусят от "благата" на "демокрацията".......и след някоя друга година няма и да искат да чуят вече за "прекрасният запад"......който вече може и да го няма на картата по това време де!
  • 2 Монгола

    16 1 Отговор
    Молдовските сороси дано не са забравили, че Приднестровието има руска танкова дивизия която е базирана там в много дългосрочен план!
  • 3 СМЕРШ

    2 0 Отговор
    Яко чукане ще падне!
  • 4 Ръдулчо

    5 0 Отговор
    Нема нафта.
  • 5 ...

    9 5 Отговор
    Молдова ще вземат да се обединят с Румъния, а ние пак ще си стоим с пръст в устата и макетата ще продължават да си ни наричат татари и окупатори... Румъния ще си увеличава територията, а нашата ще намалява... Един ден ще се събудим и ще има румънско ГКПП при Ботевград, защото на хората от Северна България ще им е писнало да ги управляват чалгари и тикви от Софето/Шопария... А за Южна България не ми се мисли, живея в Бургас и в центъра ромите крещят на цигански и гърмят турски песни... Дано да греша за всичко това, но не съм оптимист...

    Коментиран от #7, #8

  • 6 temerut

    4 0 Отговор
    Май Русия не е готова.Не и се говори.
  • 7 HEBROS 1921

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "...":

    рано или късно Румъния и България ще се обединят все пак Румънците са Даки(Тракийски народ) но проблема е че и в двете страни Белите хора намалят понеже предпочитат да нямат деца и емигрират....... въпроса е дали няма Цганите,Турците и Арабите да са мнозинството в това обединение понеже съм от Харманли а тука заради бежанския лагер ситуацията е трагична....... по центъра Бял човек неможеш да видиш от морето Арабски Ориенталци от Близкия Изток и Африка.......... тъжно но факт
  • 8 HEBROS 1921

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "...":

    иначе Румънките(истинските Даки) са много красиви жени и нямам нищо против да си хвана една но да ми роди няколко деца....... понеже истинския Балкански род има нужда от продължаване оцеляли сме през вековете сега ли няма да оцелеем?
  • 9 защо бе

    1 0 Отговор
    Въпрос до първите 2ма - на какви наркотици сте и защо?